fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

Δημοτικές Εκλογές 2019

Ο Κώστας Ρώτας παρουσίασε το πρόγραμμά του για την περιοχή του Άγιου Θωμά

Την ανάγκη για εφαρμογή του σχεδίου πόλης, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου κι επικεφαλής του συνδυασμού «Είμαστε Μαρούσι» Κώστας Ρώτας, σε συνάντηση σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα που έκανε με κατοίκους του Αγίου Θωμά.

Ο Άγιος Θωμάς είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή από τη διαμπερή κίνηση και τις υπερτοπικές χρήσεις (εμπορικά κέντρα, γραφεία κλπ). Επίσης, σημείωσε ότι αυτά έχουν βαρύνει σε μεγαλύτερο βαθμό τους μονίμους κατοίκους με πολλούς τρόπους. Συγκεκριμένα, ανέφερε το παράδειγμα των οδών Μενελάων και Νηρηίδων, δρόμοι οι οποίοι φτιάχτηκαν για να εξυπηρετούν το εμπορικό κέντρο και τα γραφεία στο πρώην ΧΕΥ, ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν μείνει με χωματόδρομους και μονοπάτια.

Αυτό είναι κάτι αδιανόητο όταν τα σπίτια τους βρίσκονται σε απόσταση 100 και 150 μέτρων από το εμπορικό κέντρο και έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς μετεπιβίβασης σταθερής τροχιάς.

 

«Εμείς γνωρίζουμε την περιοχή, τη βρίσκουμε μετά από 17 χρόνια όπως την είχαμε αφήσει για αυτό ζητάμε να μας στηρίξετε, να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας για σας που έχουμε αποδείξει ότι είμαστε υπεύθυνοι φερέγγυοι, αληθινοί  σε όλα όσα δεσμευόμαστε», όπως δήλωσε ο κ.Ρώτας.

Το πρόγραμμά μας για τον Άγιο Θωμά περιλαμβάνει:

 • Διανοίξεις όλων των δρόμων (Γαλάτειας-Μυκηνών-Ευμενίδων-Δασκάλου Κίτσου – Σολωμού-Πρωταγόρα- Τρυγαίου κλπ ).
 • Προστασία του χαρακτήρα της περιοχής κατοικίας.
 • Κυκλοφοριακή μελέτη αποτροπής υπερτοπικής διαμπερούς κυκλοφορίας οχημάτων. (νέα μελέτη / Υπεραγορές –Νοσοκομεία –Γραφεία)
 • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Αρτέμιδος-Δημοκρίτου
 • Δωρεάν ελεγχόμενη στάθμευση για τους μόνιμους  κατοίκους.
 • Ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων.
 • Τοποθέτηση νέων και αντικατάσταση υπαρχόντων φωτιστικών σωμάτων σε όλους τους δρόμους με  έξυπνα φωτιστικά σώματα τύπου LED.
 • Κατασκευή πεζοδρομίων για ασφαλή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία πεζών.

(οδός Διονύσου –οδός Ευρώπης –Μεσόγειου- Δασκάλου Κίτσου-Βλαχερνών-Μενελάου-Μυκηνών-Γαλάτειας κλπ)

 • Σύσταση Δημοτικής αστυνομίας σε συνεργασία με την  ΕΛ.ΑΣ 24 ώρες  περιπολίες  (κέντρο ενημέρωσης  συμβάντων στον δήμο με ειδικό αριθμό κλήσης ).
 • Μελέτη χωροθέτησης νέων κάδων οικιακών απορριμμάτων, διαλογή στην πηγή (ειδικό πρόγραμμα συνεργασία με τους κατοίκους).

Πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών.

Πρόγραμμα  για εβδομαδιαία απολύμανση- πλύσιμο των  κάδων.

 • Απόκτηση 28 νέων καθαρών λεωφορείων και αναπροσαρμογή των δρομολογίων για την λειτουργία της το Σάββατο και την Κυριακή.

(να θυμηθούμε όλοι μας την πρώτη φορά λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας το 1998).

 • Ενισχύουμε και βελτιώνουμε τους χώρους πρασίνου και δημιουργούμε νέους.
 • Δημιουργούμε δενδροστοιχίες στους δρόμους (νέα μελέτη).
 • Αναβάθμιση των παιδικών χαρών και δημιουργία νέας πρότυπης εξοπλισμένη με όργανα για ΑΜΕΑ (όλα τα παιδιά έχουν ίδια δικαιώματα στο παιχνίδι στην ψυχαγωγία).
 • Αξιοποίηση του κλειστού ρέματος για δημιουργία χώρου ψυχαγωγίας περιπάτο–αθλητισμού.(σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο και παρόλες τις προσπάθειες των κατοίκων για νοικοκύρεμα της παραβατικότητας και δίνεται έτσι η δυνατότητα σε παρακείμενες εκθέσεις – συνεργείων  αυτοκινήτων να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους).

      Ο κ.Ρώτας τόνισε επίσης:

 • Το διαχωρισμό της περιοχής κατοικίας από επιχειρηματικό κέντρο με σημειακές κυκλοφοριακές  παρεμβάσεις .
 • Την ολοκλήρωση σκεπάσματος ρέματος έως το Ολυμπιακό Στάδιο για τη δημιουργία γραμμικού πάρκου  αναψυχής- αθλητισμού..
 • Την κατασκευή δικτύου αγωγών όμβριων υδάτων.
 • Την ανέγερση των σχολικών συγκροτημάτων (ΣΔΙΤ) (5Ο ΔΣ- Νηπιαγωγείο –Παιδικός σταθμός)
 • Την επέκταση φυσικού αερίου σε όλους τους δρόμους της γειτονιάς.

 

Κλείνοντας απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους εξέφρασε την ικανοποίηση του από τις συναντήσεις που έγιναν σε πολλά σπίτια που παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας λόγω της οικονομικής κρίσης άνοιξαν την πόρτα τους για να ακούσουν τις προτάσεις μας , αλλά και για τις ανοικτές συγκεντρώσεις σε κάθε γειτονιά του Αμαρουσίου.

Ιαν 28, 2022 - Παρ
Μαρούσι, Ελλάδα
1°C ελαφρές νεφώσεις
παρ01/28 σαβ01/29 κυρ01/30 δευ01/31 τρι02/01
ελαφρές νεφώσεις
7/4°C
αυξημένες νεφώσεις
7/5°C
αραιές νεφώσεις
8/5°C
αίθριος καιρός
11/4°C
αυξημένες νεφώσεις
14/7°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η πτώση της θερμοκρασία αναμένεται να είναι ισχυρή τις επόμενες μέρες στα Βόρεια Προάστια. Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 0 βαθμούς...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Μαρούσι αποχαιρετά τον Ιερέα Γεώργιο Γεμελιάρη. Ο Πατήρ Γεώργιος Γεμελιάρης υπηρέτησε την ενορία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες με ευλαβικότητα. Συλλυπητήριο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διακοπές του ρεύματος σημειώνονται σε δεκάδες περιοχές της Αττικής εδώ και κάποιες ώρες και οι περισσότερες από αυτές οφείλονται σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο γνωστός Μαρουσιώτης που βγήκε για snowboard πέρσι εκμεταλλευόμενος το χιονισμένο τοπίο της πόλης ξαναχτυπά. Σε αυτή την κακοκαιρία με τη βοήθεια αυτοκινήτου. Ο...