Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025
17.8 C
Marousi

Μαρούσι: Συνεχίζεται η εγκατάσταση 5.500 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο έργο εγκατάστασης 5.500 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED (διαφόρων τύπων) στο Δήμο Αμαρουσίου που ξεκίνησε στις 19 Ιουλίου 2024 με σημεία αφετηρίας την οδό Ήβης και την πλατεία Αγίας Λαύρας.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν τις επόμενες ημέρες με αμείωτους ρυθμούς μεταξύ άλλων στις οδούς Μητροπόλεως, Πλαστήρα, Διονύσου, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Θέμιδος, Γράμμου, Δημητρίου Μόσχα, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως ενώ στον προγραμματισμό για το επόμενο χρονικό διάστημα βρίσκονται οδοί όπως Νερατζιωτίσσης, Αθανασίου Διάκου, Δημητρίου Γούναρη, Δημητρίου Ράλλη και αλλού.

Προβλέπεται η αντικατάσταση 1.598 φωτιστικών έως το τέλος του Οκτωβρίου όταν και θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου.

Το έργο αυτό, 4ετούς διάρκειας που υλοποιείται με ιδίους πόρους του Δήμου, αποτελεί ένα από τα κομβικότερα για το Μαρούσι, επισημαίνει ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αφού αφορά σε όλες τις πολεοδομικές ενότητες και σε αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων παλαιάς τεχνολογίας με νέας, τύπου LED.

Οι ουσιαστικές παρεμβάσεις μας στον οδοφωτισμό και φωτισμό κοινόχρηστων χώρων με τεχνολογία τύπου LED, ξεκίνησαν από την προηγούμενη θητεία μας (2019-2023), σημειώνει ο Δήμαρχος οπότε και εγκαταστάθηκαν 1.070 νέα φωτιστικά σώματα.

Σε αυτή τη θητεία, τονίζει ο κ. Αμπατζόγλου, οι 5.500 νέες εγκαταστάσεις που θα δώσουν περισσότερο και πολύ φτηνότερο φως (60% εξοικονόμηση για τις δημοτικές δαπάνες) σε όλες τις γειτονιές μας, θα σηματοδοτήσουν την κρίσιμη ενεργειακή μετάβαση στη νέα εποχή του Αμαρουσίου.

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι:Εποχή Παπαθεοδώρου στον πάγκο!

Το Μαρούσι ανακοίνωσε την συμφωνία του με τον Ηλία...

Μαρούσι: Κυκλοφοριακό έμφραγμα διαρκείας στο «δαχτυλίδι»

Αφόρητο έχει γίνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή...

Μαρούσι: Απορρίφθηκε ακόμα μία προσφυγή κατά της μεταφοράς του καζίνο στο Μαρούσι

Ακόμα μία αίτηση ακύρωσης που είχε κατατεθεί κατά του...

Μαρούσι:23o ΑΘΛΗΤΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ CAMP – Έναρξη ηλεκτρονικών εγγραφών

Το Αθλητικό & Πολιτιστικό Camp του Δήμου Αμαρουσίου ετοιμάζεται ...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img