fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Αμαρουσίου του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Αμαρουσίου του ΣΥΡΙΖΑ:

Και να που η πρώτη φάση της καραντίνας τελειώνει.

Περίπου δύο μήνες κράτησε.

Με τις καθημερινές ανακοινώσεις στις 18:00 από τους ειδικούς επιστήμονες στη θέση του εξαφανισμένου Υπουργού Υγείας και του εξαφανισμένου προέδρου του Ε.Ο.Δ.Υ.

Με υπεύθυνη στάση εθελοντικού εγκλεισμού από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας –μάλλον από έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι τόσο υπεύθυνη, όσο ανεύθυνη και τυχοδιωκτική ήταν η στάση της ΝΔ σαν αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κάθε ζήτημα εθνικής σημασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε συνειδητά να εργαλειοποιήσει το φόβο της κοινωνίας και τα θύματα της πανδημίας και συνέβαλε στην ειλικρινή πειθαρχία των πολιτών στις οδηγίες, αρνούμενος να λαϊκίσει, παρόλο που τα απειλητικά διαγγέλματα Χαρδαλιά γίνονταν όλο και πιο απωθητικά.

Με μια κυβέρνηση που μας έδειξε πώς γίνεται η κρίση ευκαιρία χαρίζοντας σε φίλους και ημέτερους εκατοντάδες εκατομμύρια:

  • 41 εκατομμύρια ευρώ στα Μ.Μ.Ε. για να αποσιωπήσουν τις αδυναμίες και τα λάθη της κυβέρνησης και να καλλιεργήσουν ξεδιάντροπα το προφίλ των πετυχημένων και ικανών κυβερνώντων στην πλάτη των φοβισμένων πολιτών.
  • 86 εκατομμύρια ευρώ στα Κ.Ε.Κ. με τη μερίδα του λέοντος σε 6 επιχειρηματίες, για κραυγαλέας προχειρότητας προγράμματα επιμόρφωσης των επιστημόνων που ακυρώθηκαν εξαιτίας της μαζικής κατακραυγής.
  • Εκατομμύρια ευρώ προς τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και τις ιδιωτικές Μ.Ε.Θ. που ενοικίασε και δεν επίταξε.
  • Όργιο απευθείας αναθέσεων ακόμα και σε εταιρίες που συστήνονται λίγες μέρες πριν την ανάθεση.

Με μια κυβέρνηση που δεν αρκέστηκε να νομοθετεί με Π.Ν.Π. μόνο για θέματα που έχουν σχέση με την πανδημία, αλλά εκμεταλλεύτηκε την ουσιαστικά κλειστή Βουλή για να νομοθετήσει για την ελαστικοποίηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, τις ανεμπόδιστες επιχειρηματικές δραστηριότητες σε προστατευόμενες περιοχές Natura και να περάσει πολλές προκλητικές φωτογραφικές ρυθμίσεις εξυπηρέτησης εξορύξεων, ξενοδοχείων και αιολικών πάρκων. Νόμος που βρίσκει το σύνολο των περιβαλλοντικών οργανώσεων αντίθετες.

Με μια κυβέρνηση που αδιαφορεί προκλητικά για τους εργαζόμενους του πολιτισμού και του θεάματος, προσβάλλει καθημερινά τους καλλιτέχνες και τους αφήνει στην τύχη τους να λιμοκτονήσουν.

Με μια κυβέρνηση που νομοθετεί για την παιδεία, γρήγορα – γρήγορα, για να προλάβει προτού αρθούν τα μέτρα περί συνωστισμού και να αποφύγει τις μαζικές αντιδράσεις όλου του εκπαιδευτικού κόσμου (δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές, φοιτητές, πανεπιστημιακοί) που δηλώνει αντίθετος.

Ένα νόμο που ευνοεί τα ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. έναντι των δημόσιων ΕΠΑ.Λ., που ευνοεί τα φροντιστήρια έναντι του δημόσιου σχολείου το οποίο θέλει ως εξεταστικό κέντρο, με περισσότερα εξεταζόμενα μαθήματα, περισσότερα παιδιά ανά τμήμα και περισσότερους μετεξεταστέους για το Σεπτέμβριο, βορά στα ιδιαίτερα και τα φροντιστήρια του καλοκαιριού.

Ένα δημόσιο σχολείο που στοχοποιεί εφήβους μαθητές επαναφέροντας την αναχρονιστική αναγραφή της διαγωγής στο απολυτήριο, ώστε να τους συνοδεύει σε όλη τη ζωή τους και «αξιολογεί» τιμωρητικά τους εκπαιδευτικούς, συντασσόμενο με απόλυτη συνέπεια με τη νεοφιλελεύθερη – ακροδεξιά κουλτούρα της Ν.Δ.

Και τέλος με μια διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου, «κατ’ εικόνα και ομοίωση» της Κυβέρνησης. Να συνεδριάζει τα δημοτικά συμβούλια, τις επιτροπές και τα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων δια περιφοράς, μη κάνοντας χρήση, μέχρι σήμερα, των τεχνολογιών και της δωρεάν πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων που της παραχώρησε η Κ.Ε.Δ.Ε., βάζοντας το δήμο σε έναν ιδιότυπο γύψο.

Μια διοίκηση του δήμου που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις συνθήκες πανδημίας και εθελοντικού εγκλεισμού, για να διοικεί χωρίς έλεγχο, μοιράζοντας «δουλίτσες» με απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους κατόχους εταιριών όπως π.χ. στην “Ανοδική Services Ε.Π.Ε.” για υπηρεσίες καθαριότητας και στην “’Ήφαιστος” για υπηρεσίες φύλαξης, εταιρίες που κατά διαβολική σύμπτωση έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη.

Μια διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου που δεν διστάζει να “ρυθμίζει” το δάνειο της εποχής Τζανίκου, το οποίο η διοίκηση Πατούλη το άφησε απλήρωτο να διογκωθεί, με τρόπο αρεστό και συμφέρον προς το fund στο οποίο συμμετέχει η Τράπεζα Πειραιώς –και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Το σύστημα εξουσίας που έχουν εδώ και δεκαετίες οικοδομήσει, με την απροκάλυπτη πλέον εργολαβική στήριξη σχεδόν όλων των ΜΜΕ, φαίνεται πως δεν θέλει να χαραμίσει καμιά ευκαιρία για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα σε βάρος όλων μας. Και το μόνο που φοβούνται είναι μήπως αποκτήσουν οι πολίτες λόγο για τους κανόνες του παιχνιδιού.

Καλούμε τους πολίτες του Αμαρουσίου να αντισταθούμε στο ψέμα και την αδικία, να συμπορευτούμε για ζωή με αξιοπρέπεια. Μένουμε όρθιοι.

Εγγραφές κολύμβηση Μαρούσι
Εγγραφές ποδόσφαιρο Μαρούσι
Ιαν 6, 2022 - Πεμ
Μαρούσι, Ελλάδα
14°C σποραδικές νεφώσεις
πέμ01/06 παρ01/07 σαβ01/08 κυρ01/09 δευ01/10
-/13°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
15/11°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
14/11°C
αυξημένες νεφώσεις
13/9°C
σποραδικές νεφώσεις
12/9°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΠΡΟΣΩΠΑ

Με ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού, Γιάννης Νικολαράκος, επισημαίνει ένα πρόβλημα που παρατηρούμε όλοι οι δημότες κατά διαστήματα.  Αυτό των βαρέων απορριμάτων....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Κινηματογραφική διάρρηξη σε καφέ στο Μαρούσι, όπου οι δράστες παραβίασαν την είσοδο με καπάκι αποχέτευσης. Στο βίντεο, που έφερε στη δημοσιότητα ο Alpha, φαίνονται...

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Το Παράρτημα του ΚΕΠ του Δήμου Αμαρουσίου (Μεσογείων 82) την Τρίτη 4/1/2022 δεν θα λειτουργήσει για το κοινό λόγω κρουσμάτων Covid. Το κοινό θα...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τις 2 τελευταίες από τις 13 Παιδικές Χαρές  που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021. Θ....