fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Απόλυτη επιτυχία για την 31η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη 31η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου, στην οποία ευαισθητοποιημένοι πολίτες και εργαζόμενοι του Δήμου προσήλθαν για να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό για τη ζωή σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση.

Στην 31η Εθελοντική Αιμοδοσία συγκεντρώθηκαν 180 μονάδες αίμα, μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των εθελοντών αιμοδοτών,  με τις οποίες ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες σε αίμα.

Κοντά στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», στο προσωπικό και τους εθελοντές του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, καθώς και στους εθελοντές αιμοδότες,  βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, από την πρώτη μέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου παρακολούθησε και ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία, συγχαίροντας τους εθελοντές αιμοδότες για την κοινωνική τους ευαισθησία, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους προς το συνάνθρωπο.

Σε σχετική δήλωσή του υπογράμμισε:

«Η συμμετοχή 40 νέων εθελοντών αιμοδοτών στη 31η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η προσπάθειά μας για την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών βρίσκει ανταπόκριση. Προσφέροντας λίγο από το χρόνο μας, όλοι μπορούμε να γίνουμε ενεργοί και χρήσιμοι  πολίτες για το κοινωνικό σύνολο.  Ελπίζω το παράδειγμα των 195 εθελοντών αιμοδοτών που προσήλθαν να δώσουν αίμα , να γίνει ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση, για μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο.»

Οι συμμετέχοντες στην αιμοδοσία μπορούν να εφοδιαστούν με την ηλεκτρονική κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας, που σε περίπτωση ανάγκης τους διασφαλίζει μονάδες αίματος για τους ίδιους ή τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Παράλληλα με την αιμοδοσία, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, καθώς και λήψη σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, σε όσους αιμοδότες το επιθυμούσαν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο.

Τη επίβλεψη της 31ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) κ. Πέτρος Κόνιαρης, με τη συνδρομή του προσωπικού του Νομικού Προσώπου, ενώ παραβρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τις Επιχειρήσεις Coca Cola 3E και  Pizza Fun, καθώς κα την κα Ελένη Αρβανιτάκη για τις ευγενικές χορηγίες τους.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Εξωτερικών Συνεργείων Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, είδε από κοντά τις εργασίες καθαριότητας και συντήρησης σε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης...