fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ασφαλείς και πιστοποιημένες όλες οι παιδικές χαρές που λειτουργούν στον Δήμο Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου, προσφέροντας τη δυνατότητα ψυχαγωγίας στα παιδιά και στις οικογένειές τους σε ασφαλείς και προσεγμένους χώρους παιχνιδιού, διαθέτει 37 πιστοποιημένες παιδικές χαρές σε όλες τις πολεοδομικές ενότητές του.

Με στόχο τη διασφάλιση της καταλληλότητας και της ασφαλούς χρήσης των παιδικών χαρών του, ο Δήμος σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιεί ελέγχους στο σύνολο των παιδικών χαρών και προχωρά σε εργασίες συντήρησης και πιστοποίησής τους σε ετήσια βάση.

Με την πιστοποίηση εξοπλισμού και καταλληλότητας λειτουργίας άλλων τεσσάρων παιδικών χαρών ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση που βρίσκονταν σε εξέλιξη το τελευταίο τρίμηνο στο σύνολο της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου. Τα ανωτέρω πιστοποιητικά συνάδουν με την προβλεπόμενη στα πρότυπα ΕΛΟΤ ΕΝ 1176 πιστοποίηση, έχουν λάβει την έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών και σε κάθε παιδική χαρά έχει αναρτηθεί το ειδικό σήμα καταλληλότητας.

Στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, όπου υπήρχε ανάγκη πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης περιφράξεων και φωτισμού, επισκευής των οργάνων και συνολικά του αστικού εξοπλισμού, αποκατάστασης των φθορών και των επικίνδυνων σημείων, ενώ αποξηλώθηκαν όργανα με μη επισκευάσιμες φθορές.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Αμαρουσίου – Φιλόδημος 2» ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την αντικατάσταση οργάνων και την αναβάθμιση του εξοπλισμού σε κάθε παιδική χαρά ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες ώστε στο σύνολό τους ο Δήμος Αμαρουσίου να φθάσει τις 40 άρτιες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές.
Αναλυτικά, οι παιδικές χαρές του Δήμου Αμαρουσίου που φέρουν ανανεωμένο για το 2019 πιστοποιητικό εξοπλισμού και καταλληλότητας λειτουργίας, και είναι προσβάσιμες στο κοινό, είναι οι παρακάτω:
1. Αγίας Ελεούσης
2. Αγίας Λαύρας
3. Αθανάσιου Διάκου
4. Αγίου Θωμά
5. Αρίωνος – Λουκή Ακρίτα
6. Αμαρυσίας Αρτέμιδος και Ιόλης
7. Βυζαντίου – Εργατικές Κατοικίες
8. Γαρδέλη
9. Γράμμου
10. Γούναρη
11. Δασύλλιο – Νέα Λέσβος
12. Δωδεκανήσου
13. Εθνικής Αντίστασης
14. Ζαλόγγου και Υμηττού
15. Ζεκάκου και Δελφών
16. Ηπειρώτικα
17. Μ. Κάλλας – Κέρκυρας – Παξών
18. Κονίτσης – Αγίου Αθανασίου
19. Πλατεία Κοτζιά
20. Κορυτσάς
21. Κυπρίων Αγωνιστών
22. Μεγάλου Αλεξάνδρου και Θέμιδος
23. Πλατεία Λέκκα – Αγίου Κωνσταντίνου
24. Λακωνίας
25. Νίκης και Ελευθερίας
26. Ξυλούρη
27. Παπαναστασίου και Τσακάλωφ
28. Πέλικα και Αίαντος
29. Πεντέλης και Αργοναυτών
30. Πλουτάρχου και Χαϊμαντά
31. Πριγκηπονήσων και Κρυφού Σχολειού
32. Ρέμα Παππά
33. Ροδοδάφνης και Ρογκάκου
34. Φραγκοκκλησιάς
35. Αμαρυσίας Αρτέμιδος και Δημοκρίτου
36. Πάρνωνος και Ελευθερίας
37. Καρπάθικα
Αναφορικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανανέωσης της πιστοποίησης για τις παιδικές χαρές, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Ό,τι αφορά στα παιδιά μας γίνεται προσωπική μας υπόθεση και δεν το αφήνουμε στην τύχη. Για αυτό και από την πρώτη στιγμή της Διοίκησής μας θέσαμε ως στόχο να δημιουργήσουμε φιλικές και ασφαλείς παιδικές χαρές σε κάθε γειτονιά της πόλης διπλασιάζοντας τον αριθμό τους. Όλο αυτό το διάστημα σταθερά το προσωπικό του Τμήματος Περιβάλλοντος Σχεδιασμού του Δήμου μας διενεργεί συστηματικά ελέγχους και εργασίες αποκατάστασης στις παιδικές χαρές όπου εντοπίζονται ζημιές και φθορές και σε ετήσια βάση ανανεώνει την πιστοποίηση της καταλληλότητας λειτουργίας τους. Έχουμε δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε στο αμέσως επόμενο διάστημα, αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Φιλόδημος», να ανανεώνουμε τον εξοπλισμό και σε άλλες παιδικές χαρές του Δήμου μας. Θέλουμε τα παιδιά μας να απολαμβάνουν απρόσκοπτα, ανέμελα και με ασφάλεια το παιχνίδι τους σε χώρους προφυλαγμένους, περιποιημένους και πιστοποιημένους. Ευχαριστούμε τους εργαζομένους μας που σταθερά καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή».

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 26, 2022 - Τρι
Μαρούσι, Ελλάδα
32°C αίθριος καιρός
τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28 παρ07/29 σαβ07/30
αίθριος καιρός
32/26°C
αίθριος καιρός
35/25°C
αίθριος καιρός
34/25°C
αίθριος καιρός
32/22°C
αίθριος καιρός
33/23°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τρεις τραυματίες σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο γύρω στις...