fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Δεκάδες σύλλογοι και φορείς του Αμαρουσίου στη διαβούλευση για το Στρατηγικό Σχέδιο 2020-2023 του δήμου

Θ. Αμπατζόγλου: «Όραμά μας είναι μια πόλη με καλύτερη καθημερινότητα και ποιότητα  ζωής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Μια πόλη που θα αξίζεις να ζεις, με τον πολίτη πρωταγωνιστή»

Με ευρεία συμμετοχή των συλλόγων της πόλης, παρουσιάστηκε το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου Αμαρουσίου της περιόδου 2020-2023 στην τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με τηλεδιάσκεψη, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Επιτροπής κου Δημήτρη Σμυρνή και παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021.

Το Στρατηγικό Σχέδιο μετά την ψήφισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου τέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση, προκειμένου οι εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων της πόλης να συνεισφέρουν με τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους στην κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Αμαρουσίου που πρόκειται  να ψηφιστεί ακολούθως από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου ανοίγοντας τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ανέπτυξε το όραμα, τις προτεραιότητες, τους άξονες και τους στόχους του Στρατηγικού Σχεδίου για την πόλη του Αμαρουσίου.

«Όραμά μας είναι μια πόλη με καλύτερη καθημερινότητα και ποιότητα  ζωής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, μια πόλη που θα αξίζεις να ζεις. Μια βιώσιμη πόλη με σύγχρονο και λειτουργικό σχεδιασμό του χώρου και των δραστηριοτήτων, πόλος ανάπτυξης και εξωστρέφειας.

Οραματιζόμαστε ένα πραγματικά σύγχρονο Δήμο με χρηστή και διαφανή διακυβέρνηση, με έμφαση στην παραγωγή μετρήσιμων αποτελεσμάτων και με αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών.  Μια πόλη, στην οποία ο πολίτης θα είναι πρωταγωνιστής» τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Κατευθυντήριες προτεραιότητες

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Θ. Αμπατζόγλου στις κατευθυντήριες επιλογές-προτεραιότητες του Στρατηγικού Σχεδίου επισημαίνοντας: «Το Μαρούσι θα πρέπει να είναι μια πόλη που θα αποτελεί επίκεντρο της αναπτυξιακής δραστηριότητας και πόλο έλξης για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, προκειμένου να εγκατασταθούν, να επενδύσουν και να δραστηριοποιηθούν σε αυτήν. Και παράλληλα, να είναι μια πόλη που θα διατηρεί τον ανθρώπινο χαρακτήρα της, θα προστατεύει το φυσικό περιβάλλον και την ξεχωριστή αισθητική της ως προαστίου.»        

Ειδικότερα, οι κατευθυντήριες προτεραιότητες που έχουν καθοριστεί είναι:
-Να γίνει το Μαρούσι «πρωταθλητής» στην καθαριότητα και την ανακύκλωση.

-Να είναι ένα προάστιο που θα ενισχύει και θα αναδεικνύει τον πράσινο χαρακτήρα του, μια πόλη οργανωμένη, λειτουργική, φωτεινή και ασφαλής.
-Με προτεραιότητα στη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και στη προσβασιμότητας σε κάθε γειτονιά.

– Να αναδειχθεί το Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο της πόλης, παράλληλα με την αναβάθμιση των 17 γειτονιών.
-Να γίνει ο αθλητισμός και ο πολιτισμός στοιχείο της τοπικής ταυτότητας.

– Να είναι μια πόλη της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, μια πόλη της νέας γενιάς, προάστιο της γνώσης και της καινοτομίας.

-Να προσελκύει νέες επενδύσεις με πολιτικές φιλικές στην επιχειρηματικότητα, με σεβασμό στην οικιστική φυσιογνωμία του προαστίου.

-Να αξιοποιεί τις γνώσεις και τις δυνατότητες για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και καλύτερων εισοδημάτων για τους συμπολίτες.

-Να υλοποιηθεί έργα και παρεμβάσεις που θα αυξήσουν την αξία της πόλης και θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών.

-Να γίνει το Μαρούσι ένας Ψηφιακός Δήμος για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Οι άξονες του Στρατηγικού Σχεδίου

Το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου Αμαρουσίου υιοθετώντας συγκεκριμένα μέτρα και στόχους εξελίσσεται στους εξής άξονες:

  • Περιβάλλον και ποιότητα ζωής

-Προστασία/ βελτίωση/ ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.

-Προστασία/ βελτίωση/ ανάδειξη του οικιστικού περιβάλλοντος.

-Βελτίωση υποδομών, βασικών δικτύων, οργάνωση μεταφορών, κυκλοφορίας, στάθμευσης και συγκοινωνιών.

-Επενδύσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής υποδομής και την καθαρή ενέργεια.

-Οργάνωση διαχείρισης στερεών αποβλήτων, ανακύκλωση, βελτίωση της καθαριότητας.

-Ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της αντίδρασης του Δήμου στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

  • Κοινωνική πολιτική, Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμός και Αθλητισμός

-Βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας.

-Ενίσχυση της τοπικής κοινωνικής ανάπτυξης και συνοχής.

-Βελτίωση των υποδομών εκπαίδευσης και στήριξης της νεολαίας

-Στήριξη και περαιτέρω ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής παραγωγής-καλλιέργεια και ανάπτυξη δεξιοτήτων σχετιζόμενων με την παραγωγή και διαχείριση των πολιτιστικών αγαθών.

-Ενίσχυση του ερασιτεχνικού και μαζικού λαϊκού αθλητισμού.

-Προώθηση και ενσωμάτωση της ισότητας των φύλων και της ισότητας ευκαιριών.

-Ενδυνάμωση εθελοντισμού και της Κοινωνίας Των Πολιτών.

  • Τοπική οικονομία και απασχόληση

-Προώθηση δράσεων ανάπτυξης, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο.

-Προώθηση της απασχόλησης- Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού.

Η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ολοκληρώθηκε με τη θετική γνωμοδότηση με μεγάλη πλειοψηφία των συμμετεχόντων  συλλόγων και φορέων της πόλης.

 

 

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 25, 2022 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
32°C ελαφρές νεφώσεις
δευ07/25 τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28 παρ07/29
ελαφρές νεφώσεις
34/28°C
αίθριος καιρός
34/26°C
αίθριος καιρός
36/26°C
αίθριος καιρός
34/25°C
αίθριος καιρός
33/22°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο κτήριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM 97,8 και η εφημερίδα Real News στη συμβολή της λεωφόρου...