Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διαγωνισμός Κεραμεικής για μαθητές Δημοτικών του Βορείου Τομέα Αθηνών

Ο Δήμος Αμαρουσίου και η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών διοργανώνουν τον 1οΔιαγωνισμό Κεραμεικής για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Βορείου Τομέα Αθηνών

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, υπεγράφη την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου, όπου και εκπροσώπησε για την υπογραφή ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης και του εκπροσώπου των Π.Ε.Κ.Α. (Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών) και Σ.Α.Κ.Α. (Συνεταιρισμός Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου) Νίκου Βαλλάτου για τη διεξαγωγή του 1ου Διαγωνισμού Κεραμεικής για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Βορείου Τομέα Αθηνών. Παρόντες ακόμη στην υπογραφή συνεργασίας ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννης Νικολαράκος  καθώς και η υπεύθυνη της διοργάνωσης από την πλευρά του Δήμου εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού & Προστασίας Καταναλωτή Φανή Λέκκα.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί κατά τους μήνες Ιανουάριο έως και Μάϊο του 2022, στην Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης» εντός της Κεραμεικής Έκθεσης, Κηφισίας 207 στο Μαρούσι με τη συμμετοχή όλων των Σχολείων της Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης του Βορείου Τομέα Αθηνών. 

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συζητήθηκαν ευρύτερα θέματα που αφορούν το Κέντρο Κεραμικής Τέχνης στον Δήμο Αμαρουσίου, όπως η ιδιοκτησιακή τακτοποίηση του χώρου που εδρεύει το εν λόγω κέντρο, αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με γενικότερες δράσεις για την ανάδειξή του.

ampatzoglou-mathitikos-diagonismos-keramiki

Θ. Αμπατζόγλου : «Η Κεραμεική στο Μαρούσι τοπόσημο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης των νέων γενεών»

Μετά το πέρας της συνάντησης και την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Το Κέντρο Κεραμεικής Τέχνης στο Μαρούσι αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο για το Μαρούσι αλλά για όλη την Ελλάδα. Απώτερος σκοπός μας η διατήρηση και η ανάδειξη αυτής, με δράσεις και ενέργειες εντός και εκτός των τειχών. Μέσα από τη διεξαγωγή αυτού του διαγωνισμού οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων θα ανακαλύψουν με δημιουργικό τρόπο τις δεξιότητές τους και θα μπορέσουν να εκφραστούν μέσα από αυτή την αρχέγονη τέχνη. Οι μικροί μας φίλοι θα αναπτύξουν την αντίληψή τους δουλεύοντας με τα χέρια τους τον πηλό, προκειμένου να φτιάξουν ένα αντικείμενο με θέμα “Τα Δώρα της Φύσης”. Είμαστε σίγουροι πως αυτή η προσπάθειά μας θα αγκαλιαστεί από όλα τα σχολεία του Βορείου Τομέα Αθηνών και πως τον επόμενο χρόνο θα είμαστε σε θέση να την επεκτείνουμε και σε άλλους Δήμους της Αττικής».

 

1ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

με θέμα «Τα Δώρα της Φύσης»

Από 15 Ιανουαρίου 2022 έως 29 Μαΐου 2022,
κάθε Σάββατο & Κυριακή 10:00 – 13:00 & 16:00 – 19:00

στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμεικής, Κηφισίας 207, Μαρούσι

Δήλωση Συμμετοχής: https://maroussi.gr/keramiki
(Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις υποβληθείσες δηλώσεις, δεδομένου του περιορισμένου αριθμού θέσεων, λόγω πανδημίας)

Πληροφορίες:

 • Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου, 2132038354-5 (ώρες επικοινωνίας 08:00-14:00)
 • Ένωση Κεραμιστών Αμαρουσίου, 210 6144 430
 • Ημερομηνία Υποβολής Αιτήσεων συμμετοχής του Διαγωνισμού από 09.11-15.12.2021
 • Το δικαίωμα συμμετοχής είναι 10 ευρώ  για κάθε μαθητή, και θα καταβάλλεται την ημέρα του διαγωνισμού στο Κέντρο Κεραμεικής.
 • Κατά τη διάρκεια και μέχρι το πέρας του διαγωνισμού ο Δήμος Αμαρουσίου, και το Κέντρο Κεραμεικής, θα λάβουν όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ για τη νόσο covid-19.

Για το έτος 2022 το Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου μαζί με την ΠΕΚΑ (Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών) καθώς και τον Συνεταιρισμό Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου (ΣΑΚΑ) διοργανώνουν τον 1ο Διαγωνισμό Κεραμικής για παιδιά, στην Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης» με τη συμμετοχή όλων των Δημοτικών Σχολείων του Boρείου Τομέα Αθηνών.

Χρόνος διεξαγωγής Διαγωνισμού:

 • Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από τον μήνα Ιανουάριο έως τον μήνα Μάιο του 2022.
 • Ο Διαγωνισμός θα διεξάγεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, οι συμμετέχοντες μαθητές και οι συμμετέχουσες μαθήτριες θα διαγωνίζονται ανά τάξη μεταξύ τους και μοιρασμένοι σε δύο τμήματα:

Πρωινό 10:00-13:00 και απογευματινό 16:00-19:00.

Σκοπός και θέμα Διαγωνισμού:

 • Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η συναισθηματική κινητοποίηση των παιδιών, η ενεργοποίηση της φαντασίας τους και η χαρά της δημιουργίας, μέσω της ελευθερίας της έκφρασης που προσφέρει η τέχνη του πηλού. Στόχος μας είναι να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται και τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο ένταξης δραστηριοτήτων για τους μικρούς μας φίλους.

 

 • Τα παιδιά θα διαγωνισθούν σε κοινό χώρο στην Αίθουσα Τέχνης έχοντας ένα κομμάτι πηλό και δύο (2) ώρες στη διάθεσή τους για να φτιάξουν με τα χέρια τους ένα αντικείμενο με θέμα <Τα Δώρα της Φύσης> όπως θα τους εξηγηθεί από την Επιτροπή Διοργάνωσης. Όλα τα παιδιά και ειδικά αυτά των πρώτων τάξεων θα έχουν τη βοήθεια και την αμέριστη συμπαράσταση των επιμελητών, οι οποίοι θα είναι σπουδαστές του Δημοσίου ΙΕΚ Αμαρουσίου του Τμήματος της Κεραμικής, καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Όροι συμμετοχής:

 • Ο Διαγωνισμός Κεραμεικής απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού.
 • Η δήλωση συμμετοχής θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο maroussi.gr/keramiki και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις υποβληθείσες δηλώσεις, δεδομένου του περιορισμένου αριθμού θέσεων, λόγω πανδημίας.
 • Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής του Διαγωνισμού θα είναι έως 15/12/21.
 • Οι διοργανωτές μπορούν να αλλάξουν τις ημερομηνίες του διαγωνισμού όποτε κρίνουν απαραίτητο.
 • Τα έργα πρέπει να είναι αδημοσίευτα έως την τελική λήξη του Διαγωνισμού.
 • Το δικαίωμα συμμετοχής είναι 10 ευρώ ανά μαθητή και θα καταβληθεί την ημέρα του Διαγωνισμού στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμεικής.Η απόδειξη θα εκδοθεί από την Κεραμεική και θα δοθεί στους γονείς. Ο Δήμος Αμαρουσίου, ούτε εισπράττει ούτε επιβαρύνεται με οποιαδήποτε δαπάνη από τη διοργάνωση του Διαγωνισμού.
 • Μετά την ολοκλήρωση του έργου το κάθε παιδί θα υπογράφει το έργο του με ένα χαρακτηριστικό σημάδι που θα φωτογραφίζεται για το αρχείο και την ομαλή και διαφανή διαδικασία του διαγωνισμού παίρνοντας ένα μοναδικό αριθμό.
 • Μετά το πέρας της διαδικασίας τα έργα θα φυλάσσονται σε ειδικούς χώρους του κέντρου ανά τάξη και τμήμα με σκοπό να ψηθούν για να περάσουν από την επιτροπή επιλογής, και κατόπιν εντός 15 ημερών θα γίνεται παραλαβή από το γονέα.
 • Οι γονείς θα μεταφέρουν τα έργα με δική τους ευθύνη, σε κουτί που θα δίνεται από

την Κεραμεική και θα αναγράφει τον αριθμό συμμετοχής και το όνομα του συμμετέχοντα. Όλα τα έργα θα φέρουν νούμερα και σφραγίδα ασφαλείας.

 • Στους επιλαχόντες θα αποστέλλεται ταχυδρομική επιστολή, στην ταχυδρομική διεύθυνση που θα χορηγήσουν οι ίδιοι στους διοργανωτές και παρέχουν τη συγκατάθεσή τους για την χρήση των στοιχείων τους για τον συγκεκριμένο σκοπό.
 • με την οποία θα ενημερώνεται ο διαγωνιζόμενος για την επιλογή του έργου.
 • Τα έργα που θα διακριθούν θα επανέλθουν στο Κέντρο και θα παρουσιαστούν σε επιτροπή αποτελούμενη από έμπειρους και καταξιωμένους δασκάλους κεραμεικής

και θα επιλεγούν τα καλύτερα.

 • Τα βραβεία του διαγωνισμού θα δοθούν ξεχωριστά στην κάθε τάξη του δημοτικού σε τρείς εκδηλώσεις βράβευσης.
 • Θα δοθούν τρία (3) βραβεία και έξι (6) έπαινοι ανά τάξη.
 • Επιπλέον σε όλους τους συμμετέχοντες εκτός από το έργο τους θα τους δοθεί και ένα αναμνηστικό κεραμικό φιλοτεχνημένο από γνωστό και καταξιωμένο κεραμίστα μαζί με τον έπαινο συμμετοχής.
 • Η κρίση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και αμετάκλητη. Όσοι διακριθούν, θα ενημερωθούν μέσω e-mail και τηλεφωνικά, στα στοιχεία τους, που θα χορηγήσουν οι ίδιοι στους διοργανωτές και παρέχουν τη συγκατάθεσή τους για την χρήση των παραπάνω στοιχείων τους για τον συγκεκριμένο σκοπό.
 • Οι γονείς που θα συνοδεύουν τα παιδιά τους δεν θα μπορούν να παρευρίσκονται εντός της αίθουσας που θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός αλλά θα μπορούν να περιμένουν στους χώρους φιλοξενίας του κέντρου.
 • Οι τελετές απονομής καθώς και οι εκθέσεις των έργων των παιδιών θα λάβουν χώρα τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου του 2022 μετά την τελική φάση κρίσης των έργων.
 • Ο Δήμος Αμαρουσίου, υπό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την νόσο covid-19, θα λάβει όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ελληνικής Κεραμεικής.
 • Η όλη διενέργεια του Διαγωνισμού (υλοποίηση, βράβευση, διαχείρισή απεσταλμένων και βραβευθέντων έργων) θα υλοποιηθεί με ευθύνη των διοργανωτών και της οργανωτικής επιτροπής.

 

Δεδομένου ότι ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ανήλικους μαθητές και τα στοιχεία των συμμετεχόντων μαθητών δύνανται να τύχουν επεξεργασίας αποκλειστικά και μόνον για τις ανάγκες διεξαγωγής του διαγωνισμού, κάθε συμμετοχή που δηλώνεται ηλεκτρονικά, κατά τα παραπάνω αναφερόμενα, θεωρείται ότι περιέχει ρητή συγκατάθεση των γονέων του ανηλίκου ή του ασκούντος την επιμέλεια του ανηλίκου που θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό. Για τον σκοπό αυτόν, κάθε συμμετέχων στον διαγωνισμό, κατά την αρχική είσοδό του στον χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού, θα παραδίδει ρητή, έγγραφη συγκατάθεση των γονέων του ή του ασκούντος την επιμέλεια του προσώπου του ανηλίκου άλλως θα απαγορεύεται ρητά και θα αποκλείεται η συμμετοχή του ανηλίκου στον διαγωνισμό.

Σημειώνεται ότι οι διοργανωτές δύνανται να κάνουν χρήση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων αποκλειστικά και μόνο στο μέτρο και στον βαθμό που είναι απαραίτητα για την διεξαγωγή του διαγωνισμού και κατά την διάρκεια αυτού και δεν θα τηρούν αρχείο των προσωπικών δεδομένων που θα περιέλθουν στη γνώση τους στο πλαίσιο της διαδικασίας.

Για τη λήψη φωτογραφικού υλικού καθώς και για την δημοσιοποίηση στοιχείων των συμμετεχόντων ή μόνον των μαθητών που θα διακριθούν και θα λάβουν τα βραβεία και τους επαίνους,  θα ζητείται η εκάστοτε απαιτούμενη ρητή συγκατάθεση των γονέων τους ή του ασκούντος την επιμέλειά τους προσώπου, προκειμένου να τύχουν επεξεργασίας τα στοιχεία του αποκλειστικά και μόνον για τους παραπάνω σκοπούς.

Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμορφούμενος στις περί προστασίας διατάξεις των προσωπικών δεδομένων των φυσικών προσώπων, που περιέχονται σε γνώση του, έχει ορίσει Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (D.P.O.), στον οποίον μπορεί να απευθύνεται κάθε συμμετέχων στον διαγωνισμό σε περίπτωση που επιθυμεί είτε να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του είτε να καταγγείλει τυχόν παραβίαση προσωπικών δεδομένων του, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] καθώς και στα στοιχεία του D.P.O. που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Αμαρουσίου για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, με απόφαση του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το ζωηρό χειροκρότημα των θεατών απέσπασαν οι μικροί φίλοι από τα τμήματα θεατρικού παιχνιδιού του Δήμου Αμαρουσίου, με τα δρώμενα που παρουσίασαν στο χώρο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, εγκαινιάστηκε  την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, ένας νέος κύκλος Περιβαλλοντικών Δράσεων με τίτλο «Αγαπώ την πόλη μου». Η πρώτη...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Σύλληψη πραγματοποιήθηκε εις βάρος ενός 19χρονου κατηγορούμενου για φθορά σε Πανεπιστήμιο κατά συναυτουργία και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση ενώ αναζητείται και συνεργός του. Συγκεκριμένως,...