Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Όλα τα δεδομένα για τον επικείμενο ανασχηματισμό στο δήμο Αμαρουσίου

Στο τέλος Αυγούστου ολοκληρώνεται επίσημα η πρώτη χρονιά της διοίκησης Αμπατζόγλου στο Μαρούσι.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση είθισται στην αρχή κάθε σεζόν (συνήθως Σεπτέμβριο) να υπάρχουν αλλαγές στην ομάδα διοίκησης των δήμων. Ειδικότερα ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου είχε και προεκλογικά εκφράσει την επιθυμία του να δώσει την ευκαιρία διοίκησης σε όσους περισσότερους συμβούλους της δημοτικής του ομάδας.

Όπως γίνεται αντιληπτό κεντρικό θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια του δήμου είναι ο επικείμενος ανασχηματισμός στον δήμο.

 

Τα δεδομένα είναι τα εξής:

Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου είναι πιο ισχυρός από ποτέ και δεν αμφισβητείται εντός της δημοτικής του ομάδας

Το σημαντικότερο δεδομένο στην ανάλυση των θέσεων διοίκησης και του επικείμενου ανασχηματισμού, έχει να κάνει με τη θέση και το ρόλο του δημάρχου. Αυτή τη στιγμή οι μετοχές του Θεόδωρου Αμπατζόγλου είναι πιο ψηλά από ποτέ. Έχει διαχειριστεί με άριστο τρόπο τις δανειακές εκκρεμότητες του δήμου, έχει “βγάλει τις μπουλντόζες” ολοκληρώνοντας αρκετά μικρά έργα που διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και πολιτικά έχει δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή δημοτική ομάδα όπου κανένα μέλος της δεν έχει αμφισβητήσει τον αρχηγό.

Επίσης,  σημειώνουμε ότι αυτό που γνωρίζει ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου να κάνει τόσα χρόνια είναι να ασκεί διοίκηση και να διαχειρίζεται το ανθρώπινο δυναμικό. Αναμένεται λοιπόν να κάνει το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση με απόλυτη επιτυχία.

Σε κάθε περίπτωση ο δήμαρχος έχει το μαχαίρι και το πεπόνι. Ειδικά όμως στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έχει τη δυνατότητα να πάρει αποφάσεις – εκπλήξεις χωρίς να ανησυχεί για ουσιαστικές απώλειες στη δημοτική του ομάδα.

Τέλος, τα μέλη της ομάδας Αμπατζόγλου γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που “εκβιάσουν” για θέση διοίκησης, είναι βέβαιο ότι αυτομάτως θα τεθούν εκτός, χωρίς να μπορέσουν να βρουν συμμάχους.

Πέρα όμως από την αναμφισβήτητη δυναμική του δημάρχου και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ιστορία, δυναμική και μπορούν να διεκδικήσουν ρόλο και θέσεις διοίκησης.

Ακολουθεί η ανάλυση των δεδομένων:

Αντιδήμαρχοι

  • Γιάννης Νικολαράκος και Κώστας Ρώτας δεν είναι μέλη του συνδυασμού του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και ανέλαβαν θέσεις αντιδημάρχων ως συνεργαζόμενοι. Αμφότεροι διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο των συνδυασμών τους. Η ομάδα του Γιάννη Νικολαράκου είναι απόλυτα ενωμένη και χαρακτηρίζεται “μπετό”.  Μαζί με την Κατερίνα Βουρλάκη και τον Μάριο Ψαραδέλλη αριθμεί στο σύνολο 3 μέλη. Αντίστοιχα η ομάδα του Κώστα Ρώτα αποτελεί στην κυριολεξία οικογένεια αφού το δεύτερο μέλος είναι η κόρη του Μάντυ, η οποία παρεμπιπτόντως κατά την πρώτη της χρονιά ως δημοτική σύμβουλος έχει αφήσει θετικότατες εντυπώσεις. Γίνεται αντιληπτό ότι οι συγκεκριμένοι αντιδήμαρχοι ελέγχουν δημοτικές ομάδες και δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν εκτός και αν συναινέσουν οι ίδιοι στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχουν με τον δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου.
  • Ο Στέφανος Τσιπουράκης με πολυετή εμπειρία στο δήμο ήταν στις πρόσφατες εκλογές ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος και επίσης η αντικατάστασή του θεωρείται δύσκολη υπόθεση.
  • Η αντικατάσταση του επί χρόνια αντιδημάρχου Οικονομικών Σπύρου Σταθούλη είναι επίσης δύσκολη για τελείως διαφορετικούς όμως λόγους. Στην περίπτωση του η δυσκολία έχει να κάνει με τον αντικαταστάτη αφού κανένα μέλος της δημοτικής ομάδας Αμπατζόγλου δεν έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τη θέση αυτή μέχρι στιγμής. Ο Δημήτρης Σμυρνής που ίσως θα μπορούσε να αναλάβει θα μείνει για μια ακόμα χρονιά πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μιας και η θητεία του είναι 2ετής.
  • Ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Βαγγέλης Κάββαλος, αποτελεί ένα από τα πιο βαριά χαρτιά της διοίκησης Αμπατζόγλου και τυχόν απομάκρυνσή χωρίς τη συναίνεσή του φαντάζει απίθανη.
  • Ο Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, για πολλούς είναι ίσως ο πιο επιτυχημένος  και ο πιο σκληρά εργαζόμενος αντιδήμαρχος της ομάδας διοίκησης. Με πολιτικά κριτήρια όμως φαίνεται ότι αποτελεί το πρώτο φαβορί για αντικατάσταση.

 

Πρόεδροι

  • Για τους καλά γνωρίζοντες ο Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. αποτελεί το “εκλογικό φιλέτο” για κάθε δημοτικό σύμβουλο. Αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος Πέτρος Κόνιαρης είναι ο δημοφιλέστερος δημοτικός σύμβουλος στο Μαρούσι, ο κόσμος τον θέλει και αυτό του δίνει μεγάλη διαπραγματευτική δύναμη. Θεωρούμε ότι μόνο για μια θέση αντιδημάρχου θα άφηνε τον Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.
  • Ο Νίκος Πέππας, πρόεδρος ΚΕΔΑ, είναι και αυτός συνεργαζόμενος με τη διοίκηση. Έχει τεράστια εμπειρία στα θέματα πολιτισμού και έχει δείξει το έργο του κυρίως στην περίοδο του Γιώργου Πατούλη. Η πανδημία του κορονοϊού σίγουρα δεν ευνόησε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις με αποτέλεσμα να μην μπορέσει και ο ίδιος να φανεί ιδιαίτερα. Η παραμονή του ή όχι κρίνεται και από άλλες συμμαχίες που τυχόν θα πραγματοποιηθούν.

Το μεγάλο ερωτηματικό

  • Από τη στιγμή που η Μαρίνα Πατούλη είναι δημοτική σύμβουλος, το όνομα της θα παίζει πάντα σε ότι έχει να κάνει με τον πολιτισμό. Θα γίνει φέτος το Φθινόπωρο το μεγάλο deal και θα ενσωματωθεί η Μαρίνα στην ομάδα διοίκησης ως πρόεδρος ΚΕΔΑ ή αντιδήμαρχος πολιτισμού; Οι ικανότητες της δεδομένες, όπως και ότι δεν έχει συμπάθειες στο στενό περιβάλλον του δημάρχου. Τι θα επικρατήσει;

 

Η ομάδα Αμπατζόγλου

Από εκεί και πέρα η έμπειρη Ειρήνη – Μαρία Χαλιώτη θεωρούμε ότι θα συνεχίσει ως εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα εθελοντισμού, επικοινωνίας & δημοσίων και διεθνών σχέσεων, καθώς επίσης και της Γραμμής Δημότη.

Η Ελένη Βλάχου – Σταματάκη και ο συνεργαζόμενος Πάνος Σαγρής λογικά θα συνεχίσουν στις Σχολικές Επιτροπές του δήμου.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης που έχει πάρει πρωτοβουλίες, καταθέτει προτάσεις και έχει υπομονή, θα αναλάβει προς το παρόν το Τοπικό Συμβούλιο Νέων. Μαζί με τη Φανή Λέκκα αποτελούν τους νέους του συνδυασμού και αναμένεται και αυτή τη χρονιά να ζεστάνουν τον πάγκο, διεκδικώντας όμως πόστο διοίκησης τις δύο επόμενες χρονιές.

Ο εξ απορρήτων του δημάρχου Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος έχει αναλάβει αντιπρόεδρος ΕΦΚΑ και οι αυξημένες υποχρεώσεις του δεν του επιτρέπουν να αναλάβει θέση διοίκησης και στο δήμο Αμαρουσίου.

Ο εκλεγόμενος συνεχόμενα από το 1987 και “Νέστωρας” του συνδυασμού, Κώστας Αντωνόπουλος αναμένεται να διατηρηθεί στην αντιπροεδρία του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.

 

Πονοκέφαλος για Αμπατζόγλου

Οι δύο συνεργαζόμενες κυρίες, Ελένη Λέκκα και Κατερίνα Ιωάννου, από τον συνδυασμό του Πάνου Βραχνού, στάθηκαν αυτή τη χρονιά σαν βράχοι στην ομάδα διοίκησης στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία. Πρόκειται για δημοτικές συμβούλους με τεράστια εμπειρία, οι οποίες μαθαίνουμε ότι δεν θα αρκεστούν στο ρόλο να στηρίζουν τη διοίκηση στο δημοτικό συμβούλιο μέσω της ψήφου τους. Θα ζητήσουν θέση διοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελένη Λέκκα θέλει την προεδρία του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α., που κατά το παρελθόν έχει να επιδείξει άριστα αποτελέσματα ενώ η Κατερίνα Ιωάννου έστω και δύσκολα αναμένεται να συμφωνήσει τουλάχιστον με μια αντιπροεδρία.

Ο πτέραρχος Μιχάλης Παπαδόπουλος δεν έχει αναλάβει καμία θέση διοίκησης κατά τις δύο θητείες του με τον Γιώργο Πατούλη και εξακολουθεί να μην έχει ισχυρή θέση διοίκησης και κατά την πρώτη χρονιά Αμπατζόγλου. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό αποτελεί επιλογή του ή όχι. Αν ο ίδιος όμως επιθυμεί την ενεργότερη συμμετοχή του, τότε θα είναι δύσκολο για το δήμαρχο να αφήσει στον πάγκο τον άνθρωπο που πριν μερικά χρόνια διοικούσε την Πολεμική Αεροπορία.

Η Μαρία Γώγου είναι ικανή, έμπειρη, λαμπρή επιστήμονας και το βέβαιο είναι ότι δεν εντάχθηκε στο συνδυασμό Αμπατζόγλου για να συμπληρώσει απλά το ψηφοδέλτιο. Αποτελεί στέλεχος διοίκησης και η αξιοποίησή της είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος για το δήμαρχο.H τρέχουσα ομάδα διοίκησης κατά την πρώτη χρονιά.

Αντιδήμαρχοι και αναπληρωτές δημάρχου έχουν οριστεί οι εξής:

Στέφανος Τσιπουράκης, α’ αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής και Διοίκησης & Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Σπυρίδων Σταθούλης, β’ αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημοτικής Περιουσίας και Νομικής Υπηρεσίας.

Ευάγγελος Κάββαλος, αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης.

Ιωάννης Νικολαράκος, αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Κωνσταντίνος Ρώτας, αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης.

Ο Πέτρος Κόνιαρης είναι πρόεδρος Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.. Ο  Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, στο οποίο συγχωνεύτηκαν τα Ν.Π.Δ.Δ. «Παιδικοί Σταθμοί» και «Κ.Α.Π.Η.» και συμπεριλαμβάνει υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και προστασίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ο Νίκος Πέππας όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει πρόεδρος  της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ).

Η κ. Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη ορίζεται ως εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα εθελοντισμού, επικοινωνίας & δημοσίων και διεθνών σχέσεων, καθώς επίσης και της Γραμμής Δημότη.

Ως άμισθοι σύμβουλοι δημάρχου ορίζονται οι:

Γεώργιος Ζήκος, για θέματα κυκλοφορίας και Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Χρυσόστομος Σχινάς, για θέματα αθλητισμού.

Στην Οικονομική Επιτροπή από πλευράς διοίκησης αναδείχθηκαν ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη τα εξής:

Τακτικά μέλη

Σαγρής Παναγιώτης
Παπαδόπουλος Μιχαήλ
Βλάχου Σταματάκη Ελένη
Γώγου Μαρία

Αναπληρωματικά μέλη

Λέκκα Καλαντζάκη Ελένη
Ιωάννου Αικατερίνη
Βουρλάκη Αικατερίνη
Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής από πλευράς διοίκησης αναδείχθηκαν ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη τα εξής:

Τακτικά μέλη

Πέππας Νικόλαος
Λέκκα Καλαντζάκη Ελένη
Κόνιαρης Πέτρος
Ιωάννου Αικατερίνη

Αναπληρωματικά μέλη

Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος
Βλάχου Σταματάκη Ελένη
Βουρλάκη Αικατερίνη
Ιωαννίδης Ιωάννης

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων Αγωνιστών...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Θύμα διάρρηξης έπεσε μία 80χρονη στο Μαρούσι το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου με το περιστατικό να παίρνει ιδιαίτερη διάσταση λόγω των προσωπικών αντικειμένων...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα Pet City μαζί με την οργάνωση Dogs’ Voice, διοργάνωσαν την 16η ημέρα υιοθεσίας, και συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της καμπάνιας Act Pawsi+ive με...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανακοινώνεται πως με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, το Δάσος Συγγρού καθώς και τα Σχολεία Αναβρύτων (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) θα παραμείνουν κλειστά κατά τις ημερομηνίες...