fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Δωρεάν για παιδιά ηλικίας 5 -12 ετών οι υπηρεσίες των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Αμαρουσίου

ΚΔΑΠ

Ο Δήμος Αμαρουσίου μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΑ) θα λειτουργήσει δύο (2) Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου αναφερόμενος στη σημασία των ΚΔΑΠ σημειώνει: «Πρόκειται για παιδαγωγικούς χώρους, όπου τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά στον ελεύθερο χρόνο τους, ταξιδεύοντας στο μαγικό κόσμο της γνώσης και της ψυχαγωγίας. Οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στα ΚΔΑΠ του Δήμου μας, ωφελούν τον τρόπο σκέψης των παιδιών, ενώ παράλληλα μέσα από τις ομαδικές δραστηριότητες διασκεδάζουν και κοινωνικοποιούνται. Τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας, κάνουν νέους φίλους, αναπτύσσουν νέες δεξιότητες και εξελίσσουν τα ταλέντα τους. Παράλληλα, στηρίζουμε έμπρακτα τους γονείς που εργάζονται κατά τις απογευματινές ώρες».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας αναφορικά με τη λειτουργία των ΚΔΑΠ ενημερώνει: «Τα ΚΔΑΠ Αμαρουσίου, στεγάζονται στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, Ανδρέα Συγγρού και  Ίωνος και στο 15ο Δημοτικό Σχολείο, Στρατηγού Μακρυγιάννη 7 και Κυπρίων Αγωνιστών και λειτουργούν μετά το σχολείο, από τις 16:00 μέχρι τις 20:00  το απόγευμα. Τις περιόδους, όπως τα Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι, συνεχίζουν τη λειτουργία τους σε πρωινά τμήματα, από τις 08:00 μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι».

Ειδικότερες πληροφορίες για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Αμαρουσίου

Το ενδεικτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα δραστηριοτήτων των ΚΔΑΠ Αμαρουσίου, περιλαμβάνει μελέτη – προετοιμασία για το σχολείο, χειροτεχνίες – κατασκευές, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, ρομποτική, δημιουργική γραφή, μπαλέτο, παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς, yoga, hip hop, χορωδία, σκάκι, αθλητικές δραστηριότητες όπως ποδόσφαιρο, basket, taekwondo, τένις, ρυθμική γυμναστική, παιχνίδια στα αγγλικά και άλλα.

Η συμμετοχή των παιδιών είναι εντελώς Δωρεάν μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α και του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2022-2023» με την προϋπόθεση ότι ο γονέας θα έχει εξασφαλίσει voucher, για την απόκτηση του οποίου πρέπει να γίνει ηλεκτρονική αίτηση και υποβολή φακέλου στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 11 μηνών με έναρξη από το Σεπτέμβριο 2022.

Το Ανθρωπιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» το οποίο είναι αρμόδιο για τη διοργάνωση του προγράμματος για τον Δήμο Αμαρουσίου, υπό την εποπτεία της ΚΕΔΑ, δύναται να αναλάβει (δωρεάν) όλη τη διαδικασία σύνταξης του φακέλου για την αίτηση – απόκτηση voucher.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να έχουν υποστήριξη στην σύνταξη του φακέλου παρακαλούνται να συμπληρώσουν στην αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος https://maroussi.gr/kdap .

Παρακαλούνται οι γονείς που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος τα παιδιά τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Αμαρουσίου, να συμπληρώσουν τις ενδεικτικές δραστηριότητες για τις οποίες ενδιαφέρονται, τα στοιχεία του παιδιού και τα στοιχεία επικοινωνίας, προκειμένου να τους υποδειχθούν οι περαιτέρω ενέργειες.

 

Επισημαίνεται πως η επιλογή των τελικών κατόχων voucher γίνεται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. (όχι από το Δήμο Αμαρουσίου), με συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία αναφέρονται ρητώς στην σχετική πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, επικοινωνία: από Δευτέρα – Παρασκευή από 12:30 έως 20:30 στο τηλέφωνο 210 2526000 ή 6908888170.​

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα που εξερράγη στον σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού, στην οδό...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης...