Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας «Όταν οι Εικόνες Αφηγούνται» στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΡΤΕΜΙΣ»

Έκθεση Φωτογραφίας

Ανοικτή για το κοινό είναι η ομαδική έκθεση Φωτογραφίας «Όταν οι εικόνες αφηγούνται», έξι φωτογράφων, δημιουργών, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΡΤΕΜΙΣ», παρέχοντας την ευκαιρία γνωριμίας με το έργο σύγχρονων εικαστικών που ζουν και δημιουργούν στο Μαρούσι.

Η πολυθεματική, ξεχωριστή αυτή έκθεση διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κύκλου με τίτλο: «Μαρουσιώτες Δημιουργοί».

Στην τελετή των εγκαινίων τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας καλωσόρισε το κοινό και τους καλλιτέχνες, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου για την υποστήριξή του στη διοργάνωση της έκθεσης, καθώς και στην Σύμβουλο του Δημάρχου επί θεμάτων Πολιτισμού Άννα Βαγιωνά, την εικαστικό και διδάσκουσα στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Μπέτυ Καρούση και τη φωτογράφο και συγγραφέα Πηνελόπη Μασούρη.

Έκθεση Φωτογραφίας

Αναφερόμενος στην έκθεση υπογράμμισε ότι «η τέχνη της φωτογραφίας έχει την ικανότητα να πυροδοτεί ποικίλα συναισθήματα σε όλους με μία αδιαμφισβήτητη δύναμη. Μέσα από τη διεισδυτική ματιά ενός φωτογράφου μας αποκαλύπτεται ένας διαφορετικός κόσμος, τοπία του οποίου εάν δεν υπήρχε η τέχνη θα παρέμειναν πιθανότητα άγνωστα».

Ειδική αναφορά έκανε στο πρόσφατα ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο «ΑΡΤΕΜΙΣ» όπου φιλοξενείται η έκθεση, σημειώνοντας ότι «αποτελεί σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής στο Μαρούσι».

Η Σύμβουλος επί θεμάτων Πολιτισμού κα Άννα Βαγιωνά μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «το Μαρούσι, πόλη βαθιάς ιστορικότητας, διαθέτει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, ενώ, παράλληλα, παρουσιάζει αξιοσημείωτη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή. Η ανάδειξή της αποτελεί κύριο άξονα της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι αναδεικνύοντας αυτόν τον πλούτο, προσδίδουμε αίγλη και αξία στο σύγχρονο Μαρούσι, αντίστοιχη της μεγάλης παράδοσης και του ονόματος της πόλης».

Οι 6 φωτογράφοι, έργα των οποίων εκτίθενται στην έκθεση είναι οι: Γιώργος Βλάσσης, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Βασίλης Λιάππης, Πηνελόπη Μασούρη, Αλέξανδρος Μαυρομαράς και Χάρης Πρέσσας.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν: Ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Πέτρος Κόνιαρης, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία- Δήμητρα Ρώτα, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Ισότητας Ελένη Λέκκα, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Φανή Λέκκα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Νικολαράκος, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της πόλης.

 

Έκθεση Φωτογραφίας

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου 2023 και λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή από τις 10.00 έως 14.00 και από τις 17.00 έως 20.00. Σάββατο από τις 10.00 έως 14.00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων Αγωνιστών...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Θύμα διάρρηξης έπεσε μία 80χρονη στο Μαρούσι το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου με το περιστατικό να παίρνει ιδιαίτερη διάσταση λόγω των προσωπικών αντικειμένων...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα Pet City μαζί με την οργάνωση Dogs’ Voice, διοργάνωσαν την 16η ημέρα υιοθεσίας, και συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της καμπάνιας Act Pawsi+ive με...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανακοινώνεται πως με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, το Δάσος Συγγρού καθώς και τα Σχολεία Αναβρύτων (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) θα παραμείνουν κλειστά κατά τις ημερομηνίες...