Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εγκαινιάστηκε η ανακατασκευασμένη Παιδική Χαρά στην πλατεία Ηπειρώτικων

Παιδική Χαρά

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023, εγκαινίασε την ανακατασκευασμένη Παιδική Χαρά στην πλατεία Ηπειρώτικων, παρουσία εκπροσώπων του τοπικού Συλλόγου, κατοίκων και στελεχών της Δημοτικής Αρχής.

Παιδική Χαρά

Η ανακατασκευή της παιδικής χαράς στα Ηπειρώτικα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ολικής ανακαίνισης πέντε παιδικών χαρών, μία από τις οποίες στο Ψαλίδι παραδόθηκε στις 28 Ιουνίου 2023 και τρεις ακόμη που βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης: Οδό Πάρνηθος και Ελευθερίας στην Αγία Φιλοθέη, στην Πλατεία Ξυλούρη στην Κοκκινιά, στην Οδό Φραγκοκκλησιάς στο Πολύδροσοενώ υπενθυμίζεται πως επί Δημαρχίας Θ. Αμπατζόγλου έχουν ήδη ανακαινιστεί 24 Παιδικές Χαρές και προγραμματίζεται το μεγάλο έργο της ολικής ανάπλασης της παιδικής χαράς του Αμαλιείου.

Στόχος του έργου των ανακαινίσεων, η πλήρης ανάπλαση και λειτουργική αναβάθμιση των παιδικών χαρών για τη δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών χώρων αναψυχής για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας και την Ελληνική νομοθεσία.

Οι χώροι διαθέτουν παιχνίδια για πληθώρα ηλικιακών ομάδων, επαρκείς επιφάνειες ασφαλείας από πτώση, καθιστικά σε καίριες θέσεις, τόσο για την ορθή επίβλεψη των παιδιών, αλλά και την ανάπαυση των επισκεπτών, κάδους απορριμμάτων, βρύσες για πόσιμο νερό και άλλα. Παρέχοντας άνετους, ασφαλείς και αισθητικά αναβαθμισμένους χώρους ψυχαγωγίας και συνάθροισης.

Παιδική Χαρά

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου σε ένα σύντομο χαιρετισμό του απευθυνόμενος στους κατοίκους της περιοχής μίλησε για τη δημιουργική συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο, για τα έργα στην περιοχή αλλά και για την πρόοδο των πολεοδομικών ζητημάτων στην ευρύτερη ζώνη. Ευχαρίστησε για τη συμβολή τους τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Γιάννη Ιωαννίδη, την Σύμβουλό του επί τεχνικών θεμάτων Αθηνά Ρέππου στην υλοποίηση του έργου ανακατασκευής παιδικών χαρών και τις υπηρεσίες του Δήμου που υποστηρίζουν τις εργασίες και που εκπροσώπησε στα εγκαίνια η Διευθύντρια της Διευθύνσεως Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Νάνσυ Χατζηδάκη.

Εντός της πλατείας ακόμη εγκαινιάστηκαν και τα νέα τοποθετημένα υπαίθρια όργανα άθλησης σχεδιασμένα για την ασφαλή άσκηση, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος καταπόνησης ή τραυματισμού του ανθρώπινου σώματος.

Εκτός από τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Αμαρουσίου «Ο Άγιος Γεώργιος» Γιάννη Γιαννέλα, και τα μέλη του, στα εγκαίνια  παραβρέθηκαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής με τα παιδιά τους που απόλαυσαν τη νέα παιδική χαρά δίνοντας τα συγχαρητήρια στον Δήμαρχο για το έργο που βελτιώνει την καθημερινότητά τους.

Ακόμη το παρών έδωσαν: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής και η Γραμματέας Μαρία – Δήμητρα Ρώτα, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Κωνσταντίνος Ρώτας και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Πέτρος Κόνιαρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Νικολαράκος και Τίνα Μαρτίνη και οι Ευτυχία Παρασύρη και Μαρία Συμεωνίδου.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Επτά κινηματογραφικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύθυνση...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μεγάλος αριθμός ατόμων φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλες συγκρούστηκε χθες Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:40 στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου με ομάδα ανηλίκων για άγνωστο λόγο....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τον καλύτερο εαυτό τους έδωσαν τα παιδιά των αθλητικών τμημάτων του Δήμου Αμαρουσίου και των αντίστοιχων τμημάτων του Δήμου Βριλησσίων στο τουρνουά μπάσκετ που...