fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Έναρξη εργασιών για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Αμαρουσίου

Η 1η διαβούλευση για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο Δήμο Αμαρουσίου (ΣΒΑΚ), που αφορά στην επίτευξη μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους χωρίς αποκλεισμούς, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στη διαβούλευση εισηγητές της μελέτης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Αμαρουσίου ήταν ο ανάδοχος του έργου κ. Θεόδωρος Μαυρογεώργης, το μέλος της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος και οι Σύμβουλοι έργου για τον ανάδοχο κ. Νικόλαος Κουτρουμπής, Συγκοινωνιολόγος, Μηχανικός MSC, Τοπογράφος Μηχανικός και η κα Κάτια Χάγιου, Αρχιτέκτων MSC.

Την έναρξη των εργασιών για το ΣΒΑΚ στο Μαρούσι, χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος στην τοποθέτησή του έθεσε τους στόχους της διαδικασίας αυτής που είναι:

– Η εξασφάλιση της προσβασιμότητας για όλους τους πολίτες.
-Η βελτίωση των όρων ασφαλούς μετακίνησης.
-Η βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών του Δήμου,η μείωση της ρύπανσης του αέρα, της ηχορύπανσης και της κατανάλωσης ενέργειας.
-Η συμβολή στην ενίσχυση της ελκυστικότητας και της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος και σχεδιασμού, αλλά και η τόσο αναγκαία αναβάθμιση του δημόσιου χώρου.

Θ. Αμπατζόγλου: Βάζουμε τα ισχυρά θεμέλια για ένα Μαρούσι φιλικό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον     

Ο κ. Αμπατζόγλου αναφερόμενος στην παράμετρο της υφιστάμενης κατάστασης, από την τεράστια κυκλοφοριακή επιβάρυνση που δέχεται η περιοχή, έως και τις συνεχώς αυξανόμενες υπερτοπικές χρήσεις δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, τόνισε ότι «η θεωρητική προσέγγιση και τα μοντέλα που αφορούν τα σχέδια αστικής κινητικότητας είναι εξαιρετικά σημαντικά ως διαδικασία, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το γενικότερο περιβάλλον που επηρεάζει όλα τα επιμέρους συστήματα , προκειμένου να έχουμε απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.
 Έτσι για το Μαρούσι, αλλά και τους όμορους Δήμους κατ’ επέκταση, θεωρούνται κομβικής σημασίας για τη βιώσιμη κινητικότητα, τα έργα που αφορούν στην αποσυμφόρηση της Λεωφόρου Κηφισίας, στην ένωση της πόλης με τη γραμμή Μετρό, στη διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης μέχρι την Εθνική οδό, στη δημιουργία μεγάλων χώρων, αλλά και ελεγχόμενων θέσεων στάθμευσης και στον εκσυγχρονισμό και επάνδρωση της δημοτικής συγκοινωνίας.»

«Η συμμετοχή των πολιτών στο σχεδιασμό, αλλά και στην υλοποίηση των έργων είναι αναγκαία. Πρέπει οι δημότες να αποκτήσουν μια νέα κουλτούρα στα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο τους, για παράδειγμα να σέβονται τους χώρους ειδικής σήμανσης, όπως αυτούς για το περπάτημα και το ποδήλατο που υπάρχουν ή πρόκειται να δημιουργηθούν», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.          

Στη 1η διαβούλευση συμμετείχαν: Ο συντονιστής των δράσεων ως εκπρόσωπος του Δήμου Αμαρουσίου, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ευάγγελος Κάββαλος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και ειδικότερα οι επιβλέποντες της μελέτης Ναυσικά Χατζηδάκη και Ιωάννης Χάλαρης και τα στελέχη της Ομάδας Εργασίας του ΣΒΑΚ.

Επίσης, ο Δήμαρχος Πεύκης –Λυκόβρυσης Τάσος Μαυρίδης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Κοκορόσκος και η Μαρία Σολωμού εκ μέρους του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού.

Επιπροσθέτως οι εκπρόσωποι φορέων: Βλασίδης Κωνσταντίνος (Τμήμα Περιβάλλοντος ΣΤΑΣΥ), Κρέλιος Βασίλης ( Τομεάρχης Σταθμών ΣΤΑΣΥ),   Καρολεμέας Χρήστος (Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας ΕΜΠ), Καραγιάννης Παντελής Αστυνόμος Β’ (Α’ Τμήμα Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής ), Παπαδημητρίου Φάνης ( Διευθυντής Κυκλοφορίας «Αττική Οδός»), Σερμπής Δημήτριος ( Συγκοινωνιολόγος «Αττική Οδός»), Χατζημανώλη Αδαμαντία (ΟΑΚΑ), Μηναϊδης Σάββας (Τμ. Μελετών ΟΑΚΑ), Κορκολιάκου Κων/να (Τμήμα Δικτύου ΟΑΣΑ), Παπαδάκη Καλλιόπη (Υπουργείο Περιβάλλοντος ), Μαρλέν Μιχάλη (Τμηματάρχης ΟΑΣΑ), Αλεξανδράκης Στυλιανός (Ιατρικό Αθηνών), Κανελλοπούλου Κλεάνθη (κλινική ΙΑΣΩ),Καλαϊτζή Λίλα (Εμπορικό Κέντρο AVENUE), Κοντοπούλου Σοφία ( «Αμαρυσία Εστία»).

 

 

    

 

Ιαν 28, 2022 - Παρ
Μαρούσι, Ελλάδα
1°C αίθριος καιρός
παρ01/28 σαβ01/29 κυρ01/30 δευ01/31 τρι02/01
αίθριος καιρός
7/4°C
αυξημένες νεφώσεις
7/5°C
αραιές νεφώσεις
8/5°C
αίθριος καιρός
11/4°C
αυξημένες νεφώσεις
14/7°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η πτώση της θερμοκρασία αναμένεται να είναι ισχυρή τις επόμενες μέρες στα Βόρεια Προάστια. Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 0 βαθμούς...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Μαρούσι αποχαιρετά τον Ιερέα Γεώργιο Γεμελιάρη. Ο Πατήρ Γεώργιος Γεμελιάρης υπηρέτησε την ενορία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες με ευλαβικότητα. Συλλυπητήριο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διακοπές του ρεύματος σημειώνονται σε δεκάδες περιοχές της Αττικής εδώ και κάποιες ώρες και οι περισσότερες από αυτές οφείλονται σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο γνωστός Μαρουσιώτης που βγήκε για snowboard πέρσι εκμεταλλευόμενος το χιονισμένο τοπίο της πόλης ξαναχτυπά. Σε αυτή την κακοκαιρία με τη βοήθεια αυτοκινήτου. Ο...