fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Έναρξη του 2ου Διαγωνισμού Κεραμικής των μαθητών των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Βόρειου Τομέα Αθηνών

2ος Διαγωνισμός Κεραμικής μαθητών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών (ΠΕΚΑ) και του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου (Σ.Α.Κ.Α.) για τη διοργάνωση του 2ου Διαγωνισμού Κεραμικής με τη συμμετοχή των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Δημοσίων και Ιδιωτικών του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Το Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών Νικόλαος Βαλλάτος, παρουσία της Εντεταλμένης Συμβούλου Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού και υπεύθυνη της συνδιοργάνωσης Φανής Λέκκα, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

2ος Διαγωνισμός Κεραμικής μαθητών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Μετά το πέρας της υπογραφής του Μνημονίου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Μετά τη μεγάλη επιτυχία του 1ου διαγωνισμού Κεραμικής, στον οποίο υπήρξε αθρόα η συμμετοχή, προχωρούμε στη δεύτερη διοργάνωση και προσκαλούμε όλα τα παιδιά να εκφραστούν παραγωγικά, να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους και να γευτούν τη χαρά της δημιουργίας μέσα από την τέχνη της Κεραμικής.

Η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά του Αμαρουσίου είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την Κεραμική Τέχνη. Μέσω του διαγωνισμού, διατηρούμε ζωντανή την μακραίωνη παράδοσή μας και προάγουμε την κεραμική τέχνη και τον ελληνικό πολιτισμό στη νέα γενιά.

Πλέον, ο διαγωνισμός Κεραμικής καθιερώνεται ως ένας νέος θεσμός στην πόλη μας  για τους μαθητές Δημοτικού του Βόρειου Τομέα με ετήσιες διοργανώσεις.»

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών Αγγειοπλαστών Νικόλαος Βαλλάτος από την πλευρά του δήλωσε:                     

«Ο 1ος Διαγωνισμός ήταν η αρχή ενός νέου θεσμού που μας δημιούργησε συναισθηματική φόρτιση από το ενδιαφέρον των παιδιών και των γονιών τους. Συνεχίζουμε με το 2ο Διαγωνισμό Κεραμικής με μεγαλύτερη προσπάθεια για να ευχαριστήσουμε τα παιδιά και τους γονείς σε αυτό το νέο ταξίδι στην Κεραμική Τέχνη.»

Τέλος η Εντεταλμένη Σύμβουλος Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού και υπεύθυνη της συνδιοργάνωσης Φανή Λέκκα δήλωσε: «Φέτος, με την εμπειρία της περσινής χρονιάς, είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι να προσφέρουμε στα παιδιά της πόλης μας μία βιωματική εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη και θα τους μυήσει στην αρχέγονη τέχνη του τόπου μας».

 

2ος Διαγωνισμός Κεραμικής για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων Βόρειου Τομέα

Ο Διαγωνισμός διεξάγεται από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2023, κάθε Σάββατο ή Κυριακή και κατά τις ώρες 10:00 έως 12:00 και 16:00 έως 18:00, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής Λεωφόρο Κηφισίας 207, Μαρούσι,στην Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης».

Τα παιδιά θα διαγωνισθούν ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ κατά τις παραπάνω ημέρες και ώρες, έχοντας ένα κομμάτι πηλό και δύο ώρες στη διάθεσή τους για να φτιάξουν με τα χεράκια τους ένα αντικείμενο με θέμα «ΚΙΝΗΣΗ».

Τα έργα θα παρουσιαστούν σε επιτροπές αποτελούμενες από έμπειρους και καταξιωμένους δασκάλους Κεραμικής και θα επιλεγούν τα καλύτερα.

Θα δοθούν δεκαοχτώ (18) βραβεία και επιπλέον τρία (3) βραβεία σε κάθε τάξη Δημοτικού και έξι έπαινοι ανά τάξη.

Επίσης, σε όλους τους συμμετέχοντες εκτός από το έργο τους θα τους δοθεί έπαινος συμμετοχής και ένα αναμνηστικό κεραμικό φιλοτεχνημένο από γνωστό και καταξιωμένο κεραμοποιό.

Οι τελετές απονομής, καθώς και οι εκθέσεις των έργων των παιδιών θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο του 2023, μετά την τελική φάση κρίσης των έργων.

Δηλώσεις συμμετοχής από την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://maroussi.gr/keramiki

Πληροφορίες: Δήμος Αμαρουσίου, Γραφείο Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς, τηλέφωνο 213-20.38.354

Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, υπεύθυνη διοργάνωσης Δωρίνα Καρύδη, Αρχαιολόγος  τηλέφωνο 210-61.44.430 και 210 80.25.332.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διακοπές ρεύματος εξήγγειλε ο ΔΕΔΔΗΕ στο Μαρούσι για αύριο Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και μεθαύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023. Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν αρκετή ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του ευρωπαϊκού αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Με σχετικό μας άρθρο τον Οκτώβριο του 2022, είχαμε αναφέρει σχετικά ότι  «…μάθαμε ότι οι περισσότερες πιθανότητες είναι ο Γιώργος Καραμέρος να είναι υποψήφιος...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Παραδόθηκε η ανθρωπιστική βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής στην Τουρκια με μπροστάρηδες τα αδέλφια Βασίλη και Αλέκο Κόκκαλη. Αν προσθέσουμε και την τεράστια συνεισφορά και...