fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

#Ενωμένο_Μαρούσι: η επισκευή του κλειστού “Σπύρος Λούης” θα κοστίσει 1.180.000 ευρώ όσο δηλαδή τρία νέα κλειστά

Δελτίο τύπου της παράταξης #Ενωμένο_Μαρούσι: 

Η διοίκηση του κ. Αμπατζόγλου έχει αποθρασυνθεί και μετά τα έργα και τις υπηρεσίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που δόθηκαν με απευθείας αναθέσεις με πρόσχημα την πανδημία, επιχειρεί να προχωρήσει στην ανακαίνιση του εμβληματικού κλειστού γυμναστηρίου της πόλης μας «Σπύρος Λούης», έργου που κοστολογεί με 1.180.000 ευρώ, με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες!

 

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και οι παρατάξεις που τον στηρίζουν, όμως, δεν υπολόγισαν ότι το πολιτικό σκάνδαλο που ετοιμάζουν δεν θα πέρναγε απαρατήρητο. Έτσι όπως ενημερωθήκαμε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 1ης Ιουνίου, κατασκευαστική εταιρεία προσέφυγε στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, για να ακυρώσει την ανάθεση διενέργειας του έργου χωρίς διαγωνισμό όπως είχε αποφασίσει να το κάνει η διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου!
 
Με συνέπεια το έργο που εξήγγειλε ο κ. Αμπατζόγλου εν χορδαίς και οργάνοις να έχει «παγώσει» τουλάχιστον έως τις 20 του ερχόμενου Ιουλίου.
 
Το #Ενωμένο Μαρούσι καταγγέλλει τον κ. Αμπατζόγλου για αδιαφάνεια και κατασπατάληση των χρημάτων των δημοτών της πόλης μας γιατί επιλέγει συστηματικά να παρουσιάζει όλα τα έργα ως κατεπείγοντα προκειμένου να παρακάμπτει την διαδικασία διεξαγωγής ανοιχτών διαγωνισμών.
 
Η περίπτωση της ανακαίνισης του κλειστού γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης» είναι χαρακτηριστική της μεθοδολογίας της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου:
 
* Τον προηγούμενο Φεβρουάριο πολιτικός μηχανικός προσφέρεται να κάνει δωρεάν (!) στατική μελέτη και μελέτη εναρμόνισης του κλειστού γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης» κατασκευής του 1972 με τον σημερινό Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό.
 
* Όπως είναι επόμενο το κτίριο του γυμναστηρίου δεν ανταποκρίνεται στον σημερινό Γ.Ο.Κ. ενώ στο συμπέρασμα της μελέτης τονίζεται: «η στατική ανεπάρκεια όλων των φερόντων στοιχείων».
 
* Ύστερα από τρεις μήνες από την διενέργεια της μελέτης ο κ. Αμπατζόγλου με σημαντική καθυστέρηση παρουσιάζει το έργο της ανακαίνισης του «Σπύρος Λούης» ως κατεπείγον προκειμένου να δοθεί με απευθείας ανάθεση, χωρίς δημοσίευση και διαγωνισμό και με τον ίδιο τον δήμαρχο να επιλέγει τρεις εταιρείες για να διαπραγματευτεί την ανάθεση του έργου!
 
* Οι πολίτες του Αμαρουσίου πρέπει να γνωρίζουν ότι η αναφορά στην μελέτη «στατική ανεπάρκεια όλων των φερόντων στοιχείων» δεν σημαίνει ότι το κτίριο είναι ετοιμόρροπο όπως θέλει να το παρουσιάσει η δημοτική αρχή. Άλλωστε, το κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» άντεξε κατά την διάρκεια των μεγάλων σεισμών που έχουν γίνει στην Αθήνα το 1981 και το ’99.
 
* Το θέμα της αδειοδότησης για την διεξαγωγή αγώνων είναι σοβαρό αλλά υπάρχει εδώ και κάποια χρόνια και σίγουρα δεν δικαιολογεί την διενέργεια του έργου με απευθείας ανάθεση με την απόφαση της 199/2021 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου που αναφέρεται σε: «Εργασίες συντήρησης και επισκευής του κλειστού γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης» με την διενέργεια διαδικασίας διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση και διακήρυξη, προϋπολογισμού 1.180.000 ευρώ».
 
Ο νόμος 32/4412 του 2016 είναι σαφέστατος για την διαδικασία διαπραγμάτευσης για έργα και υπηρεσίες χωρίς προηγούμενη δημοσίευση και διακήρυξη, χωρίς δηλαδή διαγωνισμό. Μόνο εάν είναι απολύτως απαραίτητο και κατ’ επείγουσα ανάγκη γίνεται απευθείας ανάθεση. Καμία από τις δύο προϋποθέσεις δεν συντρέχει στην περίπτωση του «Σπύρος Λούης».
 
Το #Ενωμένο Μαρούσι είναι ΥΠΕΡ των έργων, αλλά με πλήρη διαφάνεια και ανοιχτούς διαγωνισμούς. Προκειμένου τα έργα να μην υπερκοστολογούνται και οι πόροι να διατίθενται αποκλειστικά για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών της πόλης μας. Γι’ αυτό η παράταξη μας σκοπεύει να προσφύγει στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων προκειμένου να μην γίνει πραγματικότητα το κυοφορούμενο σκάνδαλο.
 
Κύριε Αμπατζόγλου με 1.180.000 ευρώ θα φτιάχνατε στον χώρο του «Σπύρος Λούης» δύο ή τρία υπερσύγχρονα κλειστά γυμναστήρια! Σταματήστε επιτέλους την κοροϊδία των πολιτών του Αμαρουσίου!
προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Σεπ 12, 2021 - Κυρ
Μαρούσι, Ελλάδα
25°C ασθενείς βροχοπτώσεις
κυρ09/12 δευ09/13 τρι09/14 τετ09/15 πέμ09/16
αυξημένες νεφώσεις
25/22°C
σποραδικές νεφώσεις
26/19°C
αυξημένες νεφώσεις
27/21°C
αίθριος καιρός
29/21°C
αίθριος καιρός
29/21°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διακοπές ρεύματος από την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματίσει η ΔΕΔΔΗΕ στο Μαρούσι.

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Έναρξη μαθημάτων, κατόπιν πληρότητας των τμημάτων βάσει των αιτήσεων: Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021   Ξεκινούν από τη Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και διαρκούν έως την Πέμπτη 30  Σεπτεμβρίου 2021 οι...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αμαρουσίου τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 άνοιξε η αυλαία του 22ου Φεστιβάλ...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου για τη χρονική περίοδο 2021 – 2022, που υλοποιούνται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ), ξεκινούν την...