fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης της Ε.Σ.Α.μεΑ για 3.000 νέους και νέες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης Ε.Σ.Α.μεΑ

Το Κέντρο Κοινότητας στο πλαίσιο της αποστολής του, ενημερώνει τους Δημότες πως μπορούν να απευθύνονται στο προσωπικό του, για ενημέρωση σχετικά με την υποβολή αιτήσεων για τον επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ατόμων με αναπηρία. Η υποβολή των αιτήσεων έχει παραταθεί έως και τις 30 Νοεμβρίου και αφορά νέους και νέες ηλικίας 18 ως 29, ανέργους με αναπηρία ή χρόνια πάθηση με ποσοστό άνω του 67%.

 

Οι συμμετέχοντες δικαιούχοι θα αποκτήσουν σύγχρονες δεξιότητες σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας:

  • – Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Οριζόντιο Πρόγραμμα)

  • – Εμπόριο και Εξωστρέφεια

  • – Υπάλληλος Γραφείου/Διοικητικής Υποστήριξης

Όλα τα προγράμματα οδηγούν σε πιστοποίηση και αποτελούνται από 300 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 200 ώρες πρακτική άσκηση. Τα Προγράμματα θα υλοποιηθούν σε όλη τη χώρα και θα παρέχουν υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής, θεωρητικής κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης σε 3.000 ανέργους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ή ΙΕΚ ή ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ, 18 ως 29 ετών, με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΝΕΕTs).

 

Πληροφορίες για το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμαρουσίου:

 

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμαρουσίου είναι δομή που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εργασίας και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 – Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττικής.

Στο Κέντρο Κοινότητας κάθε Δήμου μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής με έμφαση σε όσους αντιμετωπίζουν οικονομικές ή/και ψυχοκοινωνικές δυσκολίες, οι ίδιοι ή τα μέλη της οικογένειάς τους, όπως ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης και σίτισης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Στο Δήμο Αμαρουσίου το Κέντρο Κοινότητας εδρεύει στην οδό Παλαιολόγου 9 και συστεγάζεται με τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α). Λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 16:00 και κατόπιν ραντεβού για την ταχύτερη και ομαλή εξυπηρέτηση του κοινού στα τηλέφωνα: 213 2031 912-913.

 

Τι προσφέρουν τα Επιδοτούμενα Προγράμματα Ατόμων με Αναπηρία:

• Πιστοποίηση στις δεξιότητες υπολογιστών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και στα εξειδικευμένα Προγράμματα Εμπόριο και Εξωστρέφεια ή Υπάλληλος Γραφείου / Διοικητικής Υποστήριξης.

• Η πιστοποίηση στους υπολογιστές διενεργείται από διαπιστευμένο φορέα του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) σύμφωνα με το Πρότυπο ISO/IEC 17024 και ισχύει για τις προκηρύξεις και τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

• Εκπαιδευτικό επίδομα ύψους πέντε ευρώ (5,00 €) μικτά ανά ώρα θεωρητικής κατάρτισης και πέντε ευρώ (5,00 €) μικτά ανά ώρα πρακτικής άσκησης, συνολικά δηλαδή μέχρι 2.500 ευρώ.

• Η ένταξη οποιουδήποτε ατόμου με αναπηρία και ατόμου με χρόνια πάθηση στα Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ΔΕΝ οδηγεί στη διακοπή των παροχών που λαμβάνουν λόγω της αναπηρίας, όπως είναι το επίδομα πρόνοιας ή τα επιδόματα επανένταξης ή οποιασδήποτε άλλης μορφής νοσήλιο ή παροχή.

• Τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης περιλαμβάνουν επίσης Ατομική και Ομαδική Συμβουλευτική.

• Το οριζόντιο πρόγραμμα κατάρτισης στους υπολογιστές Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών το οποίο είναι υποχρεωτικό, θα έχει διάρκεια 150 ώρες. Κάθε ένα από τα εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης θα έχει διάρκεια 150 ώρες.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα που εξερράγη στον σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού, στην οδό...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης...