fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Επίσημη έναρξη λειτουργίας για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων

Μ. Πατούλη Σταυράκη: «Από σήμερα σε αυτόν τον ειδικά διαμορφωμένο, φιλόξενο χώρο του ΚΔΑΠ του Ομίλου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας και για την πανδημία, προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα μεγάλο “παράθυρο” στη γνώση, στον πειραματισμό, στην εμπειρία»

Με την τέλεση του αγιασμού, παρουσία της Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, εκπαιδευτικών, μαθητών του Κέντρου και συνεργατών, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας, σηματοδοτήθηκε η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Ομίλου για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, για την εκπαιδευτική περίοδο 2020-2021. Τα μαθήματα του ΚΔΑΠ διεξάγονται κατά τις απογευματινές ώρες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτίριο που στεγάζει τα γραφεία του Ομίλου (Λεωφ. Κηφισίας 100 και Μαραθωνοδρόμου 83).

Το πρότυπο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Ομίλου για την UNESCO Βόρειων Προαστίων σκοπό έχει να προάγει τον πολιτισμό, τις τέχνες, τις επιστήμες μέσα από έναν διαδραστικό τρόπο με έμφαση στο θεατρικό παιχνίδι, στα μουσικά δρώμενα αλλά και στη ζωγραφική. Στο ΚΔΑΠ του Ομίλου τα παιδιά θα αγαπήσουν, επίσης, τη φιλοσοφία, την ελληνική γλώσσα, την ιστορία, τη φυσική και τα μαθηματικά.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΔΑΠ δίνει έμφαση και σε σύγχρονα κοινωνικά φαινόμενα που καλούνται να διαχειριστούν οι μαθητές και η οικογένειά τους όπως είναι ο σχολικός εκφοβισμός, οι κίνδυνοι κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο και η κατάχρησή του (διαδικτυακά παιχνίδια και κοινωνικά δίκτυα), όπως, επίσης, στη γνωριμία με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που αποτελούν και το πλαίσιο δράσης για τις επόμενες γενεές. Τα τμήματα υποστηρίζονται από παιδοψυχολόγους, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνονται και συναντήσεις γονέων.

 

Οι εκπαιδευτικοί κύκλοι των προγραμμάτων του Κέντρου υλοποιούνται με την επιστημονική επιμέλεια ακαδημαϊκών και συνεργατών τους. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος για την UNESCO Βόρειων Προαστίων για τις ανάγκες λειτουργίας του ΚΔΑΠ συνεργάζεται με τους εξής φορείς:

 

  • Εργαστήριο Πειραματικής Ψυχολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)
  • Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ
  • Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας ΕΚΠΑ
  • Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου
  • Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών STEM Education

 

Με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, η Πρόεδρος του Ομίλου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση υποδεχόμαστε από σήμερα τα παιδιά μας σε αυτόν τον ειδικά διαμορφωμένο, φιλόξενο χώρο, προσφέροντάς τους ένα μεγάλο “παράθυρο” στη γνώση, στον πειραματισμό, στην εμπειρία σε τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που ορίζει η Πολιτεία για την πανδημία. Ως Όμιλος, έχοντας εξασφαλίσει τη συνεργασία με το μεγαλύτερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας και άλλους κορυφαίους επιστημονικούς εκπαιδευτικούς φορείς, έμπειρους και καταξιωμένους δασκάλους, μέσα από τα προγράμματα του ΚΔΑΠ, προσφέρουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να εκφραστούν, να πειραματιστούν, να αγαπήσουν τη μάθηση. Τους προσφέρουμε το πλαίσιο για να χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους, να αναπτύξουν πολύπλευρα την προσωπικότητά τους, και να κατακτήσουν το μέλλον. Το δικαίωμα κάθε παιδιού στη γνώση είναι αναφαίρετο και το υπερασπίζουμε συμβάλλοντας στη διάπλαση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και υπεύθυνων πολιτών».

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Τον αγιασμό τέλεσαν ο Προϊστάμενος Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου, Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Χρήστος Μαρούδας, και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατήρ Σεραφείμ Κονίδης. Παρών στον αγιασμό ήταν και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αμαρουσίου «Άγιος Ιωάννης» Βαγγέλης Ρωμανός.

 

Οι εγγραφές βρίσκονται σε εξέλιξη. Για πληροφορίες όσον αφορά στα εκπαιδευτικά προγράμματα και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Όμιλο Βορείων Προαστίων στα τηλ. 2106140823 & 2106142169 ή μέσω email στο [email protected].

Εγγραφές κολύμβηση Μαρούσι
Εγγραφές ποδόσφαιρο Μαρούσι
Advertisement Enter ad code here
Νοέ 15, 2021 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
14°C αραιές νεφώσεις
δευ11/15 τρι11/16 τετ11/17 πέμ11/18 παρ11/19
αραιές νεφώσεις
16/13°C
αυξημένες νεφώσεις
14/11°C
σποραδικές νεφώσεις
14/10°C
αίθριος καιρός
15/9°C
ελαφρές νεφώσεις
16/11°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η εκκλησία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου βρίσκεται στην καρδιά της πόλης μας, όμως εμείς προτιμούμε να πηγαίνουμε από ένα μικρό “ξεχασμένο” δρομάκι, την οδό...

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου 7μελούς διοικητικού συμβουλίου στον σύλλογο Αθμονέων. Τα  αποτελέσματα είναι τα εξής: Ιωαννίδης Γιάννης 131 Κουτσούκος Σπυρίδων 107...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διαρρήκτες στο Μαρούσι πετούσαν γλάστρες στα κεφαλιά ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη. Μάλιστα πηδούσαν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι για να διαφύγουν....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ξήλωσαν μετασχηματιστές, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς και έκλεψαν 200 μέτρα χαλκού αξίας 10.000 ευρώ, στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Law and Order»....