fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Επίσημη έναρξη λειτουργίας για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων

Μ. Πατούλη Σταυράκη: «Από σήμερα σε αυτόν τον ειδικά διαμορφωμένο, φιλόξενο χώρο του ΚΔΑΠ του Ομίλου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας και για την πανδημία, προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα μεγάλο “παράθυρο” στη γνώση, στον πειραματισμό, στην εμπειρία»

Με την τέλεση του αγιασμού, παρουσία της Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, εκπαιδευτικών, μαθητών του Κέντρου και συνεργατών, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας, σηματοδοτήθηκε η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Ομίλου για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, για την εκπαιδευτική περίοδο 2020-2021. Τα μαθήματα του ΚΔΑΠ διεξάγονται κατά τις απογευματινές ώρες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτίριο που στεγάζει τα γραφεία του Ομίλου (Λεωφ. Κηφισίας 100 και Μαραθωνοδρόμου 83).

Το πρότυπο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Ομίλου για την UNESCO Βόρειων Προαστίων σκοπό έχει να προάγει τον πολιτισμό, τις τέχνες, τις επιστήμες μέσα από έναν διαδραστικό τρόπο με έμφαση στο θεατρικό παιχνίδι, στα μουσικά δρώμενα αλλά και στη ζωγραφική. Στο ΚΔΑΠ του Ομίλου τα παιδιά θα αγαπήσουν, επίσης, τη φιλοσοφία, την ελληνική γλώσσα, την ιστορία, τη φυσική και τα μαθηματικά.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΔΑΠ δίνει έμφαση και σε σύγχρονα κοινωνικά φαινόμενα που καλούνται να διαχειριστούν οι μαθητές και η οικογένειά τους όπως είναι ο σχολικός εκφοβισμός, οι κίνδυνοι κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο και η κατάχρησή του (διαδικτυακά παιχνίδια και κοινωνικά δίκτυα), όπως, επίσης, στη γνωριμία με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που αποτελούν και το πλαίσιο δράσης για τις επόμενες γενεές. Τα τμήματα υποστηρίζονται από παιδοψυχολόγους, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνονται και συναντήσεις γονέων.

 

Οι εκπαιδευτικοί κύκλοι των προγραμμάτων του Κέντρου υλοποιούνται με την επιστημονική επιμέλεια ακαδημαϊκών και συνεργατών τους. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος για την UNESCO Βόρειων Προαστίων για τις ανάγκες λειτουργίας του ΚΔΑΠ συνεργάζεται με τους εξής φορείς:

 

  • Εργαστήριο Πειραματικής Ψυχολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)
  • Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ
  • Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας ΕΚΠΑ
  • Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου
  • Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών STEM Education

 

Με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, η Πρόεδρος του Ομίλου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση υποδεχόμαστε από σήμερα τα παιδιά μας σε αυτόν τον ειδικά διαμορφωμένο, φιλόξενο χώρο, προσφέροντάς τους ένα μεγάλο “παράθυρο” στη γνώση, στον πειραματισμό, στην εμπειρία σε τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που ορίζει η Πολιτεία για την πανδημία. Ως Όμιλος, έχοντας εξασφαλίσει τη συνεργασία με το μεγαλύτερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας και άλλους κορυφαίους επιστημονικούς εκπαιδευτικούς φορείς, έμπειρους και καταξιωμένους δασκάλους, μέσα από τα προγράμματα του ΚΔΑΠ, προσφέρουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να εκφραστούν, να πειραματιστούν, να αγαπήσουν τη μάθηση. Τους προσφέρουμε το πλαίσιο για να χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους, να αναπτύξουν πολύπλευρα την προσωπικότητά τους, και να κατακτήσουν το μέλλον. Το δικαίωμα κάθε παιδιού στη γνώση είναι αναφαίρετο και το υπερασπίζουμε συμβάλλοντας στη διάπλαση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και υπεύθυνων πολιτών».

 

Τον αγιασμό τέλεσαν ο Προϊστάμενος Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου, Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Χρήστος Μαρούδας, και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατήρ Σεραφείμ Κονίδης. Παρών στον αγιασμό ήταν και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αμαρουσίου «Άγιος Ιωάννης» Βαγγέλης Ρωμανός.

 

Οι εγγραφές βρίσκονται σε εξέλιξη. Για πληροφορίες όσον αφορά στα εκπαιδευτικά προγράμματα και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Όμιλο Βορείων Προαστίων στα τηλ. 2106140823 & 2106142169 ή μέσω email στο [email protected].

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 25, 2022 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
34°C αίθριος καιρός
δευ07/25 τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28 παρ07/29
ελαφρές νεφώσεις
34/28°C
αίθριος καιρός
34/26°C
αίθριος καιρός
36/26°C
αίθριος καιρός
35/25°C
αίθριος καιρός
33/23°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο κτήριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM 97,8 και η εφημερίδα Real News στη συμβολή της λεωφόρου...