fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Γιώργος Πατούλης: To ζήτημα της Μακεδονίας είναι εθνική υπόθεση (video)

πατουλης συλλαληξτηριο μακεδονια

Το μήνυμα ότι το ζήτημα της Μακεδονίας είναι εθνική υπόθεση και πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα ανεχθεί το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, της ιστορίας και των αξιών του Ελληνισμού, έστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά την ομιλία του στο σημερινό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στην πλατεία Συντάγματος για το Μακεδονικό ζήτημα.

Παρουσία χιλιάδων κόσμου και εκπροσωπώντας την Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού η οποία έδωσε δυναμικό παρόν στο εθνικό κάλεσμα,  κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι στην πρώτη γραμμή του εθνικού αγώνα.

Ο Γ. Πατούλης αφού συνεχάρη τους πολίτες που έδωσαν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο, δήλωσε ότι ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα προχωρήσει στην κατάθεση μήνυσης για τα χημικά που πέταξαν οι αστυνομικοί.

Απευθυνόμενος προς τη Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό  τόνισε ότι φέρει βαρύτατη ευθύνη και ζήτησε να πάρουν  πίσω τη συμφωνία καθώς είναι επιζήμια.  «Βλάπτει τον τόπο και προσβάλει τα συμφέροντα, το φιλότιμο και την ευαισθησία των Ελλήνων. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να ακρωτηριάσουμε την ιστορία μας και να αμαυρώσουμε τους αγώνες που έδωσαν οι πρόγονοί μας. Καμία πρόσκαιρη κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώσει τους εθνικούς αγώνες και τη θυσία χιλιάδων ανθρώπων που έχυσαν το αίμα τους για την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

«Η Αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή του εθνικού αγώνα»

Ο Γ. Πατούλης αναφερόμενος στο δυναμικό παρόν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επισήμανε ότι οι αιρετοί πρώτου Βαθμού με υπευθυνότητα θα είναι μπροστά στην προσπάθεια προάσπισης των συμφερόντων της χώρας.

« Όλοι μαζί  μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα απέναντι σε όσους επιχειρούν να καπηλευθούν την ιστορία μας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι άνθρωποι που είμαστε κάθε μέρα δίπλα στον πολίτη και αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες του, είμαστε από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή αυτού του εθνικού αγώνα».

Ο Γ. Πατούλης σημείωσε ότι κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ ακραίων και των ανθρώπων που αγαπούν την πατρίδα τους.

«Είμαστε σήμερα εδώ Ελληνίδες και Έλληνες από όλη τη χώρα. Και στη συντριπτική μας πλειοψηφία δεν είμαστε ακραίοι, ούτε φανατικοί, όπως κάποιοι πάνε βολικά να μας παρουσιάσουν. Είναι εδώ οικογένειες, πατέρες και μανάδες μαζί με τα παιδιά τους. Νέες και νέοι, που έχουν την Ελλάδα στην καρδιά τους.

Η Μακεδονία είναι εθνική υπόθεση

Advertisement. Scroll to continue reading.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαρακτήρισε το Μακεδονικό ως μία εθνική υπόθεση που απασχολεί όλους τους Έλληνες,  ανεξάρτητα από το πού κατάγονται.

«Όταν όλοι βγαίνουμε στους δρόμους για τη Μακεδονία μας, τότε αυτό μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει: ότι αυτή η υπόθεση αγγίζει κάθε Έλληνα. Οι περισσότεροι από όσους είμαστε σήμερα εδώ, σε αυτό το παλλαϊκό συλλαλητήριο δεν είμαστε Μακεδόνες στην καταγωγή.

Το αίτημα για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα: Πάρτε την πίσω!  Είναι μια επιζήμια συμφωνία που βλάπτει τον τόπο και προσβάλει τα συμφέροντα, το φιλότιμο και την ευαισθησία των Ελλήνων.

 

Εγγραφές κολύμβηση Μαρούσι
Εγγραφές ποδόσφαιρο Μαρούσι
Advertisement Enter ad code here
Νοέ 17, 2021 - Τετ
Μαρούσι, Ελλάδα
12°C αραιές νεφώσεις
τετ11/17 πέμ11/18 παρ11/19 σαβ11/20 κυρ11/21
αραιές νεφώσεις
14/10°C
σποραδικές νεφώσεις
16/9°C
αυξημένες νεφώσεις
13/11°C
αραιές νεφώσεις
14/10°C
σποραδικές νεφώσεις
15/10°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διαρρήκτες στο Μαρούσι πετούσαν γλάστρες στα κεφαλιά ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη. Μάλιστα πηδούσαν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι για να διαφύγουν....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ξήλωσαν μετασχηματιστές, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς και έκλεψαν 200 μέτρα χαλκού αξίας 10.000 ευρώ, στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Law and Order»....

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 03/11/2021 , συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. που εξελέγη στις αρχαιρεσίες της 31ης Οκτωβρίου 2021. Νέος Πρόεδρος του Συλλόγου,...

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ο Περιβαλλοντικός, Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου (Πε.Φι.Πο) έκανε για ακόμη μια φορά αισθητή τη δράση του στον Δήμο Αμαρουσίου. Ειδικότερα με πρωτοβουλία του,...