fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η Amazon «έρχεται» στο Μαρούσι

Το πρώτο της γραφείο στην Ελλάδα, στην Αθήνα και συγκεκριμένα, στο Μαρούσι, θα ανοίξει η Amazon Web Services, μία από τις εταιρείες του γιγαντιαίου, πολυεθνικού ομίλου επιχειρήσεων. Μάλιστα, το επενδυτικό πλάνο είχε καταρτιστεί λεπτομερώς από πολυάριθμη ομάδα στελεχών της Amazon.

Αντικείμενό της AWS είναι η παροχή υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους (cloud computing) και όχι υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως συμβαίνει με την Amazon.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η απόφαση για τη δημιουργία ενός γραφείου της Amazon Web Services στην Αθήνα ελήφθη, από το στενό επιτελείο του ιδρυτή της, Τζεφ Μπέζος. Η πρόταση φέρεται να συντάχθηκε από τουλάχιστον 340 στελέχη της Amazon.

Σημειώνεται ότι το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Amazon Web Services και την ελληνική κυβέρνηση υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2020. Στη συνέχεια, σχεδιάστηκε η δημιουργία ενός περιορισμένου γραφείου στην Αθήνα, παράλληλα με αντίστοιχες κινήσεις της Amazon στα Βαλκάνια, ωστόσο τελικά υπερτέρησε η Ελλάδα έναντι των άλλων υποψήφιων βαλκανικών χωρών.

Μάλιστα, η Amazon Web Services συνεργάστηκε με το Ελληνικό Δημόσιο για την επίλυση ορισμένων προβλημάτων, όπως ζητήματα στον μαζικό προγραμματισμό ραντεβού με τα ΚΕΠ, όπου χρειάστηκαν τεχνικές δυνατότητες του cloud.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, η εγκατάσταση της AWS στα γραφεία στο Μαρούσι Αττικής απαιτεί 30-50 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένονται προσλήψεις σε πρώτη φάση τουλάχιστον 50 ατόμων. Στην κυβέρνηση φέρεται να εκτιμούν, ότι η επένδυση αυτή εκτός από νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει και ένα θετικό κλίμα και για άλλες επενδύσεις κολοσσών στην χώρα μας.

Τέλος, πληροφορίες, θέλουν η εταιρεία να έχει στόχο προσλήψεις για θέσεις όπως account managers, partner managers, solutions architects, προσωπικό υποστήριξης, ώστε να μπορούν οι πελάτες της να εξυπηρετούνται τοπικά και να επικοινωνούν με την AWS στη γλώσσα τους.   H AWS έχει στο πελατολόγιο της γνωστές startups και εταιρείες όπως οι Beat, DeepseaTechnologies, futurehome.gr, Madinad, Marpoint, Money Market, Orfium, Omilia, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Qivos, Spitogatos,  Voiceland, Wind Ελλάς, Workathlon και Χρυσή Ευκαιρία, καθώς και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.   Το γραφείο στην Ελλάδα θα υποστηρίξει οργανισμούς κάθε μεγέθους, συμπεριλαμβανομένων startups, επιχειρήσεων και οργανισμών του δημόσιου τομέα, καθώς κάνουν την μετάβαση στο υπολογιστικό νέφος της AWS.

Πηγή: www.lifo.gr

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 25, 2022 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
32°C ελαφρές νεφώσεις
δευ07/25 τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28 παρ07/29
ελαφρές νεφώσεις
34/28°C
αίθριος καιρός
34/26°C
αίθριος καιρός
36/26°C
αίθριος καιρός
34/25°C
αίθριος καιρός
33/22°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο κτήριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM 97,8 και η εφημερίδα Real News στη συμβολή της λεωφόρου...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...