Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025
30.9 C
Marousi

Κορονοϊός: Γυναίκα από το Μαρούσι το τρίτο κρούσμα!

Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Επισκέφθηκε πρώτα ιδιωτικό θεραπευτήριο και από εκεί την παρέπεμψαν στο Αττικόν.

Μια γυναίκα 40 ετών, κάτοικος Αμαρουσίου, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα με την κόρη της στην Ιταλία είναι το τρίτο κρούσμα κορονοϊού στην χώρα μας .

Σε εκδρομή στο Λονδίνο με το Κολέγιο Αθηνών η κόρη της Μαρουσιώτισσας ασθενούς με Κορονοϊό

Η 40χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αττικόν, που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Η 40χρονη διαγνώστηκε σήμερα στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Metropolitan, το οποίο και είχε λάβει αυστηρά μέτρα προκειμένου να αποφύγει τα λάθη που διαπράχθηκαν στο νοσοκομείο της βορείου Ιταλίας όπου ο «ασθενής μηδέν» περιφερόταν επί 36 ώρες χωρίς να του έχει γίνει διάγνωση.

Συγκεκριμένα το θεραπευτήριο Metropolitan έχει κλείσει όλες τις πόρτες εισόδου εκτός από μία για την είσοδο των ασθενών. Οποιοσδήποτε θέλει να μπει στο νοσοκομείο, πριν την είσοδό του, πλένει τα χέρια του στον εξωτερικό χώρο, φορά γάντια και μάσκα. Το Metropolitan έχει δημιουργήσει στον χώρο του πάρκινγκ, εκτός νοσοκομείου, έναν ειδικό θάλαμο προκειμένου τα ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού να μην εισέρχονται στο νοσοκομείο και να εξετάζονται εκεί. Η 40χρονη που είχε εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα παρουσιάστηκε σήμερα (είχε έρθει στην Ελλάδα από το Μιλάνο το περασμένο Σάββατο) φορώντας γάντια και προστατευτική μάσκα και μεταφέρθηκε αμέσως στον ειδικό θάλαμο εκτός νοσοκομείου. Της πήραν δείγμα, διεγνώσθη με τον κορωνοϊό και παρέμεινε απομονωμένη στον ειδικό εκτός νοσοκομείου θάλαμο, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο «Αττικόν».

Η 40χρονη σύμφωνα με πληροφορίες είναι στέλεχος τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας και σύζυγος οικονομικού στελέχους μεγάλης επιχείρησης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες είχε ταξιδεύσει με την κόρη της στην Ιταλία.

Τα άλλα δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι στην Θεσσαλονίκη και πρόκειται για 38χρονη επιχειρηματία και τον γιο της, μαθητή Δημοτικού.

Χρήσιμες οδηγίες για την προστασία μας από τον κορονοϊό

πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι: Ανήλικοι περικύκλωσαν άνδρα και του άρπαξαν την αλυσίδα από τον λαιμό, συνελήφθη 17χρονος

Θύμα ληστείας έπεσε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ένας...

Μαρούσι-εορτάζει σήμερα το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου δίπλα στο ΚΑΤ

Η γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου γιορτάζεται στις...

Μαρούσι: Σαν σήμερα το διπλό φονικό – 25χρονος κατακρεούργησε τη θεία και την ξαδέλφη του

Σαν σήμερα, στις 24 Ιουνίου του 1965 ένα έγκλημα...

Μαρούσι: Παραμένει κλειστός ο δημοτικός κινηματογράφος “Μίμης Φωτόπουλος”

Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε συνηθίσει ο δημοτικός κινηματογράφος...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img