fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μ.Διακολιού: Ο κ. Αμπατζόγλου να αποσυνδεθεί από τον «αυτόματο πιλότο»

Στις 12 Ιανουαρίου που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προκάλεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προκειμένου να συζητηθούν θέματα τοπικής διαχείρισης της πανδημίας και των συνεπειών της. Σ’ αυτήν τη συνεδρίαση η εκπρόσωπος της παράταξής μας, «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ», Μαίρη Διακολιού:

α) υπενθύμισε τις προτάσεις που έχει καταθέσει στον Δήμαρχο και δημόσια από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα,

β) κατάθεσε δέσμη άμεσα αναγκαίων μέτρων για τους δημοτικούς τομείς παιδείας, υγείας – κοινωνικής πρόνοιας, ενίσχυσης τοπικού εμπορίου.

Τα νέα μέτρα αποκλεισμού της κοινωνίας της Αττικής στα σπίτια, το κλείσιμο των καταστημάτων και γραφείων των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, αλλά και το κλείσιμο των σχολείων, μεταξύ άλλων, επιβεβαιώνουν πλήρως τις παρατηρήσεις που η παράταξή μας είχε κάνει από την αρχή της πανδημίας σε ό,τι αφορά εκείνα τα οποία θα μπορούσε να είχε κάνει στο δικό της μέρος ευθυνών η δημοτική αρχή τη πόλης.

Με ευθύνη της κυβέρνησης μετά τα Χριστούγεννα άνοιξαν τα δημοτικά σχολεία, χωρίς να έχουν γίνει οι αναγκαίες πολιτικές ενέργειες: προσλήψεις δασκάλων, χωρισμός τμημάτων, πραγματοποίηση του κατάλληλου αριθμού τεστ στο δυναμικό των σχολείων, πρόσληψη προσωπικού για καθαρισμούς. Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς αυτές τις προληπτικές προϋποθέσεις, «γιατί τα παιδιά δεν κολλάνε», όπως έλεγε η κ. Κεραμέως προκειμένου να εξυπηρετήσει τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια για να εισπράττουν τα δίδακτρα, αλλά και για να μην παρέχονται από μεγαλοεργοδότες οι υποχρεωτικές άδειες γονικής μέριμνας σε εργαζόμενους. Τελικά, τα παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κολλάνε και μεταφέρουν την νόσο, αφού πάνω από 1000 είναι τα εντοπισμένα περιστατικά από τότε που ξανάνοιξαν τα σχολεία, μέχρι τις 10/2 που έκλεισαν.  Είναι χαρακτηριστικό ότι τις ημέρες που προηγήθηκαν του νέου αποκλεισμού που ξεκίνησε από τις 11/2, στο Μαρούσι έκλειναν λόγω κορωνοϊού είτε σχολικά τμήματα, είτε ολόκληρες σχολικές μονάδες, παρά του ότι οι έλεγχοι δεν ήταν γενικοί για να γνωρίζουμε την πλήρη έκταση του προβλήματος.

Όμως, στην ίδια λογική με την κυβέρνηση, εκτός από την υποχρεωτική διάθεση καθαριστικού υλικού στις σχολικές μονάδες της πόλης, η δημοτική αρχή δεν προχώρησε σε ένα δικό της τοπικό πρόγραμμα για την προληπτική προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων της πόλης μας. Δεν διερεύνησε τα κτήρια για να εντοπίσει χώρους που με ελαφρές μετατροπές θα μπορούσαν να αποδώσουν περισσότερες αίθουσες για την διαίρεση των μαθητών, δεν προχώρησε στην τοποθέτηση διαχωριστικών πλεξιγκλάς, όπως άλλοι δήμοι, ούτε φρόντισε να εξασφαλιστούν τα μέσα για τον έλεγχο και την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επαναλαμβάνουμε προς τη δημοτική αρχή την προτροπή να εφαρμόσει ένα τοπικό πρόγραμμα εξασφάλισης της συνέχειας της ζωής στην πόλη μας για το μέλλον με προστασία του πληθυσμού της, ειδικά στα σχολεία. Δηλαδή να εκμεταλλευτεί για πράξεις το διάστημα που θα είναι κλειστά τα σχολεία και να τις αξιοποιήσει για να προχωρήσει σε εργασίες.

 

Επιπλέον προτάσεις μας:

Για το εμβολιαστικό κέντρο

1)  Το κτήριο της HELEXPO έχει ορισθεί ως περιφερειακό εμβολιαστικό κέντρο. Προτείνουμε λοιπόν, να σχεδιαστεί και να είναι έτοιμο για εφαρμογή πρόγραμμα της τοπικής συγκοινωνίας έτσι, ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει την ασφαλή μεταφορά συμπολιτών από το κέντρο της πόλης προς τις εγκαταστάσεις του εν λόγω εκθεσιακού κέντρου.

 

Για την Τρίτη ηλικία και τα ΑΜΕΑ

2)  Εδώ και έναν σχεδόν χρόνο, και πριν ακόμη το νέο αποκλεισμό των πολιτών της 11/2, οι ηλικιωμένες/-οι της πόλης μας, αλλά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, βιώνουν μία σκληρή και επικίνδυνη για την υγεία τους αποκοινωνικοποίηση. Προτείνουμε η δημοτική αρχή να συμφωνήσει άμεσα με τον τοπικό φορέα αυτοκινητιστών (οδηγών ταξί) τη δυνατότητα να κλείνονται ραντεβού για τη μεταφορά αυτών των συμπολιτών μας από τα σπίτια τους προς την είσοδο του Δάσους Συγγρού με σκοπό να έχουν εύλογο χρόνο περπατήματος ή αναψυχής και με συνεννόηση, να μεταφέρονται πίσω στα σπίτια τους. Ο Δήμος Αμαρουσίου μπορεί να συμφωνήσει ένα αντίτιμο και σε αντίκρισμα αυτού να διαθέσει αντίστοιχα κουπόνια σε δικαιούχους αυτών των κατηγοριών της πόλης μας. Οι διαδικασίες να γίνουν τώρα, ώστε το μέτρο να μπορεί να λειτουργήσει μετά τον αποκλεισμό.

 

Όπως είχαμε αναφέρει στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για άλλες προτάσεις μας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και η αποφυγή το μέτρο να αξιοποιηθεί ως δήθεν πολιτική κάποιας συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης, πόσο μάλλον της δημοτικής αρχής που είναι αρμόδια για την υπογραφή πράξεων και έκδοση κονδυλίων/πληρωμών, προτείνουμε τη διαχείριση της όλης υπόθεσης, να έχει η διαπαραταξιακή επιτροπή για την τοπική διαχείριση της πανδημίας, που έως σήμερα δεν λειτούργησε ποτέ, συνεπώς και την αρμοδιότητα για διάθεση των κουπονιών στους δικαιούχους, την έκδοση σχετικών ανακοινώσεων προς τα ΜΜΕ και τους δικαιούχους.

Μαίρη Διακολιού

Επικεφαλής δημοτικής Παράταξης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ»

Δημοτική Σύμβουλος

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Σεπ 12, 2021 - Κυρ
Μαρούσι, Ελλάδα
23°C αραιές νεφώσεις
κυρ09/12 δευ09/13 τρι09/14 τετ09/15 πέμ09/16
-/22°C
σποραδικές νεφώσεις
26/19°C
αυξημένες νεφώσεις
27/20°C
αίθριος καιρός
29/20°C
αίθριος καιρός
30/21°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διακοπές ρεύματος από την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματίσει η ΔΕΔΔΗΕ στο Μαρούσι.

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Έναρξη μαθημάτων, κατόπιν πληρότητας των τμημάτων βάσει των αιτήσεων: Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021   Ξεκινούν από τη Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και διαρκούν έως την Πέμπτη 30  Σεπτεμβρίου 2021 οι...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αμαρουσίου τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 άνοιξε η αυλαία του 22ου Φεστιβάλ...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου για τη χρονική περίοδο 2021 – 2022, που υλοποιούνται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ), ξεκινούν την...