Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μαίρη Διακολιού: Οι χειρισμοί του χαμένου ΧΕΥ Νερατζιώτισσας και για το ΧΕΥ Κηφισίας

mairi-diakoliou

Σε σχέση με το ΧΕΥ Κηφισίας και τη συνάντηση Πατούλη – Αμπατζόγλου και επικεφαλής παρατάξεων, παρατηρούμε: 1) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά «εξοφλεί γραμμάτια» στους επενδυτές εις βάρος των Μαρουσιωτών και 2) ότι ο Πατούλης, αντί να καλέσει σε ενιαίο μέτωπο όλες τις πολιτικές δυνάμεις της πόλης, προσκάλεσε επιλεκτικά στη συνάντηση μόνο την αρεστή σε αυτόν αντιπολίτευση, ενώ 3) δίνει διέξοδο στον Καραμέρο ώστε να μην αναγκαστεί να μπει στο δίλημμα Μαρουσιώτες ή ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας θέση για το θέμα.

Από το σχετικό με ημερομηνία 10/6/2019 δελτίο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου (http://www.maroussi.gr/default.aspx?lang=el-gr&page=2&newsid=33975) ενημερωθήκαμε ότι ο απερχόμενος δήμαρχος και νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης, κάλεσε τον διάδοχό του στον δημαρχιακό θώκο κ. Αμπατζόγλου σε σύσκεψη με θέμα την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση του κ. Σταθάκη. Πρόκειται για τον (προεκλογικό) ορισμό των χρήσεων γης για το ΧΕΥ Κηφισίας, που επιτρέπει κι άλλες υπερτοπικές χρήσεις στην περιοχή, όπως πχ ξενοδοχείων και καταστημάτων, αδιαφορώντας για τις ανάγκες και τα αιτήματα των Μαρουσιωτών καθώς και για τις ομόφωνες αποφάσεις ΔΣ με τις οποίες ζητούσαμε χρήσεις κοινοχρήστων – κοινωφελών χώρων στο σημείο.

Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν την διαφαινόμενη εκλογική του πτώση, κυριολεκτικά στην εκπνοή της θητείας του, «εξοφλεί γραμμάτια» στους «επενδυτές», εις βάρος των Μαρουσιωτών, καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος κατεπείγοντος στην επίσπευση της αλλαγής των χρήσεων γης, λιγότερο από ένα μήνα προ των εκλογών.
Όμως και η επιλογή του κ. Πατούλη να καλέσει στη συνάντηση, εκτός του νέου δήμαρχου κ. Αμπατζόγλου που δικαιωματικά είχε θέση σε αυτή, επιλεκτικά και μόνο κάποιους επικεφαλής παρατάξεων είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο προτίθεται να (ξανα)αντιμετωπίσει το θέμα.

Συγκεκριμένα  από την αντιπολίτευση, κάλεσε μόνο τον κ. Νικολαράκο και τον κ. Μαγιάκη, τον οποίο μάλιστα αποκάλεσε «επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης»! Με λίγα λόγια, κάλεσε μόνο τα ευήκοα ώτα του αντιπολιτευτικού χώρου:

Τον κ. Νικολαράκο, που έσπευσε να συνεργαστεί – χωρίς πρώτα να λάβει έγκριση της παράταξής του και παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του για ανεξαρτησία – με τον κ. Αμπατζόγλου, κομματικό ομογάλακτο και διάδοχο – συνεχιστή του κ. Πατούλη.

Τον κ. Μαγιάκη, τον οποίο τον ονομάζει με τον θεσμικό ρόλο (επικεφαλής μείζονος «αντιπολίτευσης») που θα κατέχει έως τον Αύγουστο 2019 παραγνωρίζοντας τον κατά 13,07% καταποντισμό του ποσοστού του από τις εκλογές του 2014, και τον ρόλο που τελικά του έδωσε προ λίγων ημερών ο Μαρουσιώτικος λαός για την επόμενη τετραετία. Ο λόγος για τον οποίο ο κ. Μαγιάκης αποτελεί «αρεστή» αντιπολίτευση για τον κ. Πατούλη, ώστε να τον προσκαλέσει στην εν λόγω συνάντηση,αναβαθμίζοντας μάλιστα το ρόλο του, είναι ότι στην αντίστοιχη υπόθεση του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας, ο κ. Μαγιάκης, προέβαλλε αντί της ουσίας, μόνο τεχνικές – διαδικαστικές παρατηρήσεις, του τύπου αρμοδιότητα έκδοσης αδείας, πλάτος δρόμων σε σχέση με τις υψομετρικές διαφορές κλπ. Παρήλαυνε, μάλιστα, στα υπουργικά γραφεία με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ της οποίας τότε ηγείτο, χωρίς αποτέλεσμα ή ακόμη σαμποτάροντας τη δυνατότητα αποτελέσματος. Παράλληλα, ενώ έκανε γνωστό προς πάσα κατεύθυνση ότι άσκησε προσφυγή ενάντια στην οικοδόμηση του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας, δεν φρόντισε αυτή να κοινοποιηθεί προσηκόντως και γι αυτό απερρίφθη, χωρίς να εξεταστεί καν στην ουσία της!
Αντίθετα, ο κ. Πατούλης, που λογικά θα έπρεπε να θέλει να έχει πάλι ομόφωνη υποστήριξη στο ζήτημα του ΧΕΥ, θα ήταν φυσικό να καλέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου στη συνάντηση προς αυτή την κατεύθυνση, αφού ουδέποτε διαφωνήσαμε -αντίθετα, ομοφωνήσαμε- επί της αρχής στο θέμα αυτό.

Πλην όμως, ο κ. Πατούλης αγνόησε αρχικά τον αληθή επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Αμαρουσίου, κ. Καραμέρο, δίνοντάς του με τον τρόπο αυτό διέξοδο διαφυγής, ώστε να μην πάρει θέση για το θέμα και να αποφύγει να έρθει σε σύγκρουση ανάμεσα στο καθήκον του απέναντι στους Μαρουσιώτες και στο παραταξιακό του καθήκον απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, ο κ. Καραμέρος, που προεκλογικά έστειλε επιστολή στο Υπουργείο ζητώντας ήπιες χρήσεις γης στα ΧΕΥ και συνυπέγραψε το σχετικό κείμενο του Συλλόγου Ψαλιδίου για το ΧΕΥ Κύμης, ακόμη ούτε κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καταδίκασε τον Υπουργό κ. Σταθάκη.

Και, ασφαλώς αγνόησε και όλους εμάς, τους εκπροσώπους των αληθώς δημοκρατικών – προοδευτικών –αγωνιστικών -αριστερών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου δηλαδή εκτός από την υποφαινομένη με την παράταξη «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και την παράταξη «Εκτός των τειχών» που είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε στην κοινωνία υποστηρίξαμε σθεναρά τη θέση ότι ο λόγος ύπαρξης των ΧΕΥ είναι να υπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών μας και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Δε θέλω να πιστέψω ότι ο κ. Πατούλης έκανε επιλεκτική επιλογή των παρατάξεων που προσκάλεσε στη συνάντηση, επειδή το ενδιαφέρον του για την τύχη των ΧΕΥ είναι υποκριτικό. Ελπίζω όμως, ότι από εδώ και στο εξής θα αποδεικνύει στην πράξη, και όχι μόνο στα λόγια, το σεβασμό του στους θεσμούς και στο εκλογικό αποτέλεσμα, και ότι, ως νέος Περιφερειάρχης Αττικής, όποια κι αν είναι η Κυβέρνηση της Χώρας, θα σταθεί δίπλα στους αγώνες μας κατά της επιβουλής των ΧΕΥ από κεντρική εξουσία και επενδυτές και υπέρ της απόδοσης τους στο Δήμο για να μετατραπούν σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και της...

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Τον χαρακτηρισμό σε πολιτιστικό χώρο πολλαπλών λειτουργιών ολόκληρου του χώρου της Κεραμικής εντός του Ο.Τ. 93-94 του Δήμου Αμαρουσίου, με την άμεση τροποποίηση του...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στο Μαρούσι από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε 41χρονος άνδρας για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει στον εορτασμό για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για τις 18 Μαΐου...