fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μαρία Καπασσά:10 Ρεαλιστικές διεκδικήσεις-προτάσεις για το Μαρούσι που θέλω

maria-kapassa

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Καραμέρου #Ενωμένο Μαρούσι» Μαρία Καπασσά, χημικός, και Διδάκτωρ Βιώσιμης Ανάπτυξης, καταθέτει 10 Ρεαλιστικές Διεκδικήσεις-Προτάσεις για το Μαρούσι.

Η αλλαγή πολιτικών είναι το διακύβευμα για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Χρειαζόμαστε ένα Δήμαρχο νέο και δυναμικό, μία διοίκηση που θα θέσει την τεχνολογία στην υπηρεσία του πολίτη, με τον πολίτη συμμέτοχο και συνεργάτη, μία διοίκηση που θα προωθήσει σχέδια επιχειρηματικότητας και εργασίας για τους νέους, θα αναβαθμίσει τις δημοτικές λειτουργίες στη βάση της πραγματικής ανταποδοτικότητας, θα προωθήσει έργα υποδομής για όλες τις γειτονιές της πόλης, θα δημιουργήσει μία πράσινη «ταυτότητα» για την πόλη, θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή, θα μειώσει τις ανισότητες με ισότιμη διάχυση των ωφελειών σε όλους τους πολίτες, θα ενισχύσει την προσβασιμότητα στους κοινόχρηστους χώρους, στα πεζοδρόμια, στα δημόσια κτίρια.

Σε αντιστοιχία με το πρόγραμμα του συνδυασμού μας #Ενωμένο Μαρούσι εκθέτω 10 Ρεαλιστικές διεκδικήσεις-προτάσεις για την πόλη μας:

Νο.1 Θέτω την τεχνολογία στην υπηρεσία του πολίτη. Επιλέγω «έξυπνες» διαδικασίες, απλουστεύω τη γραφειοκρατία, κάνω τον πολίτη συμμέτοχο στη λύση.
Νο.2 Διαχειρίζομαι με διαφάνεια και ορθολογισμό τους δημοτικούς πόρους, αξιοποιώ τα χρηματοδοτικά εργαλεία, επενδύω ισότιμα σε όλες τις γειτονιές.
Νο.3 Δικτυώνομαι στον «χάρτη» της καινοτομίας. Επανεκκινώ την τοπική οικονομία εφαρμόζοντας σύγχρονες ευρωπαϊκές πολιτικές με έμφαση στους νέους.
Νο.4 Συμμετέχω στη λύση για ένα Μαρούσι καθαρό, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες ανακύκλωσης και καθαριότητας. Προάγω τον πολιτισμό της καθημερινότητας ισότιμα για όλους.
Νο.5 Δημιουργώ ευέλικτες εσωτερικές διαδικασίες για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση στο πρότυπο ενός σύγχρονου οργανισμού.
Νο.6 Προωθώ έργα υποδομής που θωρακίζουν τις γειτονιές και αναβαθμίζουν την εικόνα τους.
Νο.7 Αναπτύσσω στρατηγική για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την παιδεία με ευκαιρίες και επιλογές για όλους.
Νο.8 Στηρίζω τις οικογένειες της πόλης, τις εργαζόμενες μητέρες και τα παιδιά, μέσα από πρότυπο δίκτυο παιδικών σταθμών, παιδικών χαρών και χώρων αναψυχής.
Νο.9 “Πρασινίζω” την πόλη μου σε κάθε γειτονιά. Δημιουργώ μια πράσινη «ταυτότητα» με συμμετοχή του πολίτη.
Νο.10 Στέκομαι στο πλευρό κάθε συμπολίτη που χρειάζεται μέριμνα και προστασία μέσα από ένα ευρύ δίκτυο αλληλεγγύης.

Ιαν 25, 2022 - Τρι
Μαρούσι, Ελλάδα
1°C ομίχλη
τρι01/25 τετ01/26 πέμ01/27 παρ01/28 σαβ01/29
ήπιες χιονοπτώσεις
2/-4°C
αίθριος καιρός
3/-4°C
αίθριος καιρός
5/-1°C
αίθριος καιρός
8/1°C
αυξημένες νεφώσεις
8/4°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Μαρούσι αποχαιρετά τον Ιερέα Γεώργιο Γεμελιάρη. Ο Πατήρ Γεώργιος Γεμελιάρης υπηρέτησε την ενορία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες με ευλαβικότητα. Συλλυπητήριο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η πτώση της θερμοκρασία αναμένεται να είναι ισχυρή τις επόμενες μέρες στα Βόρεια Προάστια. Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 0 βαθμούς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην Πυροσβεστική καθώς ξέσπασε φωτιά σε εστιατόριο στο Μαρούσι επί της οδού Κυπρίων Αγωνιστών. Στο σημείο επιχείρησαν 13 πυροσβέστες με...

ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ

Το Θρυλικό όνομα της νεώτερης ελληνικής Ιστορίας, ο μαρουσιώτης Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Λούης ζωντάνεψε μέσα από το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του Γιάννη Σμαραγδή το 2004....