Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μαθήματα εκμάθησης ηλεκτρονικών εφαρμογών για τα μέλη των ΚΑΠΗ Αμαρουσίου μέσω του Προγράμματος «Καινοτομία σε κάθε ηλικία»

ΚΑΠΗ Αμαρουσίου

Στην συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας Samsung Electronics Hellas, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, στο Κεντρικό ΚΑΠΗ του Δήμου, με αφορμή την έναρξη του Α΄κύκλου δωρεάν μαθημάτων εκμάθησης ηλεκτρονικών εφαρμογών για την τρίτη ηλικία, μέσω του Προγράμματος με τίτλο: «Καινοτομία σε κάθε ηλικία».

Το Πρόγραμμα λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της συνεργασίας του Δήμου με τις εταιρείες που εδρεύουν στο Μαρούσι, με σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου απευθυνόμενος στον CEO της Samsung Electronics Hellas Θεόφιλο Σίν (Byung Moo Shin), εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ευγενική χορηγία του προγράμματος και δήλωσε ότι:

«Ο στόχος μας, για την αναβάθμιση των δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα της πόλης μας και ειδικότερα, στον τομέα της εκπαίδευσης ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, προκειμένου να εξοικειωθούν με τη χρήση  των νέων τεχνολογιών, υλοποιείται μέσα από τη διαχρονική και ειλικρινή συνεργασία με την εταιρία Samsung Electronics Hellas.

Παράλληλα, με την εξαιρετική δουλειά του αρμόδιου Γραφείου μας, για την αναζήτηση χορηγιών καθώς και τον προγραμματισμό δραστηριοτήτων που διενεργεί ο Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α φροντίζουμε για την διεξαγωγή μαθημάτων πληροφορικής, ώστε τα άτομα της τρίτης ηλικίας να συμμετέχουν ισότιμα στις προκλήσεις που επιτάσσουν οι εξελίξεις στην σύγχρονη κοινωνία».

ΚΑΠΗ Αμαρουσίου

Ο Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas ευχαρίστησε τον Θ. Αμπατζόγλου για τα θερμά του λόγια και σημείωσε ότι η Samsung Electronics Hellas θα βρίσκεται κοντά στο Δήμο Αμαρουσίου υποστηρίζοντας μια κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς σε μια κοινωνία όπου οι πολίτες της θα έχουν ίσες ευκαιρίες και σημείωσε πως: «το πρόγραμμα “Καινοτομία σε κάθε ηλικία” σχεδιάστηκε, με στόχο να ενθαρρύνουμε και να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών να εξοικειωθούν με την τεχνολογία, ώστε να επικοινωνούν με τους αγαπημένους τους και να παραμείνουν συνδεδεμένοι».

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Πέτρος Κόνιαρης ορίζοντας την έναρξη των μαθημάτων για τα ωφελούμενα μέλη του ΚΑΠΗ και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, η οποία αναφερόμενη στην εν λόγω χορηγία της εταιρίας Samsung, ευχήθηκε να ακολουθήσουν κι άλλες μεγάλες εταιρίες το παράδειγμα της.

ΚΑΠΗ Αμαρουσίου

Παρόντες από την πλευρά του Δήμου ήταν ακόμη: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος υπεύθυνη σε θέματα κοινωνικής μέριμνας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Κατερίνα Ιωάννου, οι οποίοι αμφότεροι, δήλωσαν την στήριξή τους σε κάθε ανάλογη προσπάθεια.

Τα τμήματα εκμάθησης πληροφορικής με επίκεντρο στη διαχείριση εφαρμογών όπως το facebook, facetime και Instagram είναι προγραμματισμένα να γίνουν από δύο εκπαιδευτές της εταιρείας Samsung, σε δύο τμήματα των 20 ατόμων έκαστο και σε δύο κύκλους, με την έναρξη του Β΄κύκλου εκπαίδευσης να προβλέπεται για τις αρχές του Φθινοπώρου 2023.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας η συμμορία των ανηλίκων πλησίασε το θύμα καθώς περπατούσε αμέριμνο στην οδό Νερατζιώτισσας με κατεύθυνση προς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το βράδυ της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου, στον σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, ένας 18χρονος αλλοδαπός και ένας 15χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι...

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Ακλόνητο φαβορί στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές για το Δήμο Αμαρουσίου φαίνεται να είναι ο νυν Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες. Πλησιάζοντας...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο επιτυχημένος Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου, Νικόλαος Πέππας, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου με τον συνδυασμό «Το Μαρούσι Ψηλά!» του Δημάρχου...