Με 202 μονάδες αίματος ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος, κατά την 42η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου

Με επιτυχία διεξήχθη η 42η Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, το τριήμερο από 08 έως 10 Φεβρουαρίου 2023 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η ανταπόκριση πολιτών και εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για συμμετοχή στην Εθελοντική Αιμοδοσία υπήρξε συγκινητική.

223 εθελοντές αιμοδότες, εκ των οποίων οι 26 ήταν νέοι  εθελοντές αφιέρωσαν λίγα λεπτά από το χρόνο τους για να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό της ζωής για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση αίματος.

Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των αιμοδοτών από το επιστημονικό προσωπικό του κινητού συνεργείου του νοσοκομείου Φλέμινγκ , συγκεντρώθηκαν 202 μονάδες αίματος που ενισχύουν τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος.

Παράλληλα με την 42η Εθελοντική αιμοδοσία, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, καθώς και λήψη δείγματος στοματικού επιχρίσματος σε 8 εθελοντές που το επιθυμούσαν  για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, μέσω του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας». (Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού 213 2031911).

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τους εθελοντές αιμοδότες της 42ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας για την «αξιέπαινη και σημαντική συμβολή τους -όπως υπογραμμίζει- στην ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συμπολιτών σε αίμα.

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή, οι πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς γεννούν την ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο» σημειώνει ο κ. Αμπατζόγλου.

Την επίβλεψη για τη διεξαγωγή της 42ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) κ. Πέτρος Κόνιαρης με τη συνδρομή του προσωπικού του Οργανισμού.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις Coca Cola, 3E, και Bread Factory για τις ευγενικές χορηγίες.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου παραμένει ανοικτή στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» για όσους εθελοντές αιμοδότες επιθυμούν να προσφέρουν αίμα.

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι:Ακόμα ένα «πράσινο φως» για το καζίνο

Ακόμα μια περιβαλλοντική έγκριση έλαβε το project Voria, που...

Μαρούσι:Απεβίωσε ο Δημήτρης Μουσούρης

Έφυγε ο Δημήτρης Μουσούρης, ένας λαμπρός Μαρουσιώτης  και άνθρωπος...

Μαρούσι:Πανυγήρισε ο Ι. Ν. Αγίου Θωμά

Το απόγευμα της Κυριακής 20 Απριλίου 2026, τελέστηκε η...

Μαρούσι:Πανηγύρισε ο Ι.Ν Ζωοδόχου Πηγής στο Ψαλίδι

Μεγάλη γιορτή του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Ψαλιδίου, προς τιμήν...

25 χρόνια από τον θριάμβο του Αμαρουσίου και την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα

Η 17η Απριλίου αποτελεί μια ημέρα ορόσημο για το...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img