Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου, 2025
12.6 C
Marousi

Με μαθήματα εξ΄αποστάσεως συνεχίζει το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Διακρότημα

Το μέτρο του κλεισίματος των σχολείων αναμφίβολα είναι στη σωστή κατεύθυνση. Το πιο σημαντικό άλλωστε είναι η εξασφάλιση της υγείας των μαθητών και του περιβάλλοντος τους.

Το ίδιο μέτρο ισχύει και για τα φροντιστήρια.

Τι γίνεται όμως με τους μαθητές του Λυκείου, που δίνουν αυτή τη χρονιά ή ετοιμάζονται τα επόμενα χρόνια για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις;

Μια πολύ σοβαρή και υπεύθυνη προς τους μαθητές στάση έχει κρατήσει το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Διακρότημα στο κέντρο του Αμαρουσίου (Ερμού 20) η οποία αξίζει αναφοράς.

Οι υπεύθυνοι του φροντιστηρίου έθεσαν ως πρωταρχική ανάγκη την υγεία των μαθητών, αλλά ταυτόχρονα βρήκαν τρόπο να συνεχίσουν τα μαθήματα κανονικά με εξ’ αποστάσεως διδασκαλία για τους μαθητές του Λυκείου.

Ενημερώθηκαν άμεσα γονείς, μαθητές και καθηγητές ότι τα μαθήματα συνεχίζονται ΚΑΝΟΝΙΚΑ στο υπάρχον πρόγραμμα και οι μαθητές θα τα παρακολουθούν από το σπίτι. Επίσης, μετά το τέλος της ‘’καραντίνας’’ θα γίνουν – αν και όπου χρειαστεί – ενισχυτικά μαθήματα μέρες και και ώρες εκτός κανονικού προγράμματος όπως τα Σαββατοκύριακα.

Οι εξ’ αποστάσεως συνδέσεις για τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω του προγράμματος zoom στις αίθουσες που είχαν οι μαθητές μάθημα, όπου θα πρέπει υπάρχουν σε κάθε αίθουσα ηλεκτρονικός υπολογιστής ή laptop ή tablet και κάμερα και μικρόφωνο, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν το μάθημα , όπως θα το παρακολουθούσαν από κοντά. Το Zoom είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές για εξ αποστάσεως συναντήσεις, με μια εύκολη και αξιόπιστη πλατφόρμα για τηλεδιάσκεψη και συνεχή επικοινωνία, συνεργασία, chat και σεμινάρια. Η εφαρμογή λειτουργεί σε κινητές συσκευές, επιτραπέζιους υπολογιστές, laptop και κινητά τηλέφωνα.

Όπως αναφέρουν οι διευθυντές σπουδών του φροντιστηρίου πρέπει χωρίς πανικό αλλά με ψυχραιμία, σύνεση και υπομονή να τηρήσουμε τα ατομικά αλλά και συλλογικά μέτρα προστασίας ώστε να προσπεράσουμε αυτό το δύσκολο για όλη τη χώρα διάστημα ώστε να γλιτώσουμε από τα χειρότερα και να γυρίσουμε ξανά σιγά σιγά στην καθημερινότητα που όλοι ξέραμε.

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι:Viva Rena – αντιδήμαρχος πολιτισμού η πολύπειρη Ρένα Χαλίωτη

Όπως ενημέρωσε στο προσωπικό της προφίλ στο Fb η...

Μαρούσι:Ο Νίκος Πέππας αναπληρωτής Δήμαρχος & νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Ο Νίκος Πέππας αντιδήμαρχος μέχρι πρότινος Αθλητισμού & Πολιτισμού...

Μαρούσι:O Σπύρος Σταθούλης αντιδήμαρχος Αμαρουσίου νέος Γ.Γ. Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο

Σε έξι αλλαγές γενικών γραμματέων υπουργείων προχώρησε το Μέγαρο...

Μαρούσι:Φωτιά σε διαμέρισμα-Δύο άτομα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

Με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο τις πρώτες πρωινές...

Mαρούσι:To παρκάρισμα της χρονιάς στο Μαρούσι – Η οδηγός… είχε αργήσει σε ραντεβού(+ video)

Ένα πραγματικά αδιανόητο θέαμα αντίκρισαν περαστικοί και οδηγοί στη...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img