fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Με μεγάλη συμμετοχή μελών υπερψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2022 του Δήμου Αμαρουσίου

Αμπατζόγλου Διαβούλευση

Τη θετική γνωμοδότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου έλαβε το Σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος του 2022, που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2021.

Σε μία υποδειγματική και υψηλού επίπεδου διαβούλευση, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενη συνεδρίαση σε συμμετοχή μελών, υπό την  Προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κου Δημήτρη Σμυρνή, συζητήθηκαν διεξοδικά και σε εγκάρδια ατμόσφαιρα όλα τα επιμέρους ζητήματα του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2022, που κατάρτησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων και Φορέων της πόλης, καθώς και οι πολίτες-μέλη έθεσαν στη Δημοτική Αρχή τις απορίες και παρατηρήσεις τους και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διάθεση της Διοίκησης να δώσει λύσεις στα προβλήματα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Θ. Αμπατζόγλου: Το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2022 συντάχθηκε  με γνώμονα τα αιτήματα των πολιτών και τις διαπιστωθείσες ανάγκες για τεχνικά έργα

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατά την εισηγητική του τοποθέτηση ανέπτυξε μία σειρά σημαντικών έργων   που προγραμματίζονται να εκτελεστούν στο Μαρούσι.
«Το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2022 συντάχθηκε  με γνώμονα τα αιτήματα των πολιτών και τις διαπιστωθείσες ανάγκες για τεχνικά έργα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις χρηματοδοτήσεις και εν γένει τους διαθέσιμους πόρους.
Έργα που αφορούν όλους τους τομείς λειτουργίας της πόλης μας όπως: Διανοίξεις οδών και διαμορφώσεις οδών, συντήρηση του υφιστάμενου οδικού δικτύου, αποχέτευση ομβρίων, αποχέτευση ακαθάρτων, διαμόρφωση ασφαλών οδεύσεων πεζών,  αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων, καθώς και η βελτίωση των κτιριακών υποδομών που χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους πολίτες, όπως σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, δημοτικά κτήρια έχουν συμπεριληφθεί στο σχέδιο του τεχνικού προγράμματος για το έτος 2022»
σημείωσε ο κ. Αμπατζόγλου.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη μεγάλη αξία που αποδίδει στη διαρκή διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς της πόλης, προκειμένου μέσα από το δημιουργικό διάλογο να εμπλουτίζεται και να βελτιώνεται ο στρατηγικός σχεδιασμός για το Μαρούσι της νέας εποχής.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου άκουσε τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων των μελών της Επιτροπής και έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις σε κάθε έναν ξεχωριστά εκπρόσωπο, εκφράζοντας τη βούληση να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που ετέθησαν, όπου αυτό είναι εφικτό στην παρούσα φάση.

Έργα του Τεχνικού Προγράμματος

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα τα σημαντικότερα έργα για τα οποία έχουν εγκριθεί χρηματοδοτήσεις και επίκειται η δημοπράτηση αυτών είναι:

  • Αγωγοί ομβρίων περιοχής Κέντρου, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.
  • Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, με συγχρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής.
  • Αποκατάσταση και αξιοποίηση του διατηρητέου στη συμβολή των οδών Αρκαδίου και Π. Κυριακού, με συγχρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.
  • Ανέγερση προσθήκης κατ΄ επέκταση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου για την δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, με συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.
  • Μελέτες για πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αμαρουσίου, με συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Επίσης στο τεχνικό πρόγραμμα έχει καταχωρηθεί το έργο για την επισκευή και συντήρηση του κλειστού γυμναστηρίου Σπύρου Λούη του οποίου η δαπάνη προβλέπεται να καλυφθεί από ίδιους πόρους και πόρους ΣΑΤΑ.

Πέραν των ανωτέρω, στο νέο τεχνικό πρόγραμμα έχουν καταχωρηθεί πιστώσεις για την εφαρμογή του σχεδίου πόλης στις νεοενταχθείσες περιοχές της Πολεοδομικής Ενότητα Σωρού και άλλων πολεοδομικών ενοτήτων, καθώς και για τη διαμόρφωση των οδών κατόπιν εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών.

Επίσης στο Τεχνικό Πρόγραμμα εντάσσονται και τα έργα που είναι σε εξέλιξη από προηγούμενα έτη ( συνεχιζόμενα), καθώς και έργα που επίκειται η υπογραφή σύμβασης. 

Τέλος στο Τεχνικό Πρόγραμμα κατόπιν συνεργασίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν συμπεριληφθεί εγγραφές  έργων και μελετών που αφορούν στη Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής και Υπηρεσίας Δόμησης.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 24, 2022 - Κυρ
Μαρούσι, Ελλάδα
30°C αίθριος καιρός
κυρ07/24 δευ07/25 τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28
-/30°C
αίθριος καιρός
36/28°C
αίθριος καιρός
34/26°C
αίθριος καιρός
36/26°C
αίθριος καιρός
35/26°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο κτήριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM 97,8 και η εφημερίδα Real News στη συμβολή της λεωφόρου...