Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου επενδύει στην εξωστρέφεια και στις ευρωπαϊκές και διεθνείς συνεργασίες

Θ. Αμπατζόγλου: Μέσα από τη συνέργεια και την ανταλλαγή εμπειριών με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που αντιμετωπίζουν ίδιες προκλήσεις, σκοπός μας είναι να προσφέρουμε αναβαθμισμένες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πολίτες            

Το Μαρούσι, μια πόλη με Μητροπολιτικό χαρακτήρα, που αποτελεί ουσιαστικά οικονομικό και εμπορικό κέντρο του Λεκανοπεδίου, παράλληλα με την πλούσια πολιτιστική παράδοσή του, επενδύει στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη ευρωπαϊκών και διεθνών σχέσεων, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και τη διεύρυνση των προοπτικών ανάπτυξης, με κεντρικό γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αμαρουσίου φιλοξένησε στο Μαρούσι αντιπροσωπεία του Δήμου Sindelfingen (Ζίντελφινγκεν) της Γερμανίας και εκπρόσωπο του Grand Belfort της Γαλλίας.             

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Sindelfingen   

Συνάντηση εργασίας με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου με το Δήμαρχο της πόλης του Sindelfingen Dr. Bernd Vöhringer (Μπερντ Φέριγκερ),στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022, με την ευκαιρία της επίσκεψης αντιπροσωπείας στη χώρα μας και ειδικότερα στο Μαρούσι.        

Στην αποστολή του Δήμου Sindelfingen  συμμετείχαν επίσης οι:
Dr. Dorothee Kadauke (Δωροθέα Καντάουκε), Δημοτικός Σύμβουλος και εντεταλμένη του Δημάρχου για την επικοινωνία με την Ελλάδα,       Rainer Just (Ράινερ Γιούστ), Διοικητής πυροσβεστικής υπηρεσίας του Δήμου, Roland Narr (Ρόλαντ Ναρ), Γενικός Διευθυντής του Δήμου,       Julian Schahl (Γιούλιαν Σαλ), Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Δήμου και       Peter Bausch (Πέτερ Μπάους), Δημοσιογράφος.

Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου στη συνάντηση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος επί θεμάτων Διεθνών Σχέσεων & Διμερών Συνεργασιών κ. Στέφανος Τσιπουράκης, η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαίρη Γαλαζούλα καθώς και υπηρεσιακά στελέχη. 

Μεταξύ των θεμάτων που ανταλλάχθηκαν διεξοδικά απόψεις και εμπειρίες είναι ο τομέας της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών και ο τομέας των φυσικών καταστροφών ως αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης. 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου υπογράμμισε ότι στο Δήμο Αμαρουσίου βρίσκονται σε εξέλιξη: πρώτον, ο μετασχηματισμός και η ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων, δεύτερον, η εξυπηρέτηση του πολίτη στα ΚΕΠ μέσα από την ενοποίηση του πληροφοριακού συστήματος, τρίτον, η συμμετοχή του Δήμου στο Ταμείο Ανάκαμψης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τέταρτο, η αναβάθμιση των γνώσεων των υπαλλήλων του Δήμου στους υπολογιστές και στα αντίστοιχα προγράμματα.
 Σε αυτά τα τέσσερα εστιάζουμε την προσπάθειά μας και πάνω εκεί θα μπορούσαν να υπάρξουν και οι συνέργειες μας. Επίσης, σημείωσε ότι « ο τομέας της ψηφιοποίησης συνδέεται με τον τομέα των φυσικών καταστροφών, όπως είναι η έγκαιρη ενημέρωση, η συστηματική πρόληψη, αλλά και με τα συστήματα στο πεδίο, ο εξοπλισμός και η εκπαίδευση, για τα οποία προτείνουμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία. 

Ο  Δήμαρχο Του Sindelfingen Dr. Bernd Vöhringer επισήμανε ότι υπάρχουν κοινές προκλήσεις, όπως επίσης και θέματα που θα θέλαμε να εμβαθύνουμε, όπως στο θέμα της αντιμετώπισης καταστροφών. Θεωρούμε ότι είναι εφικτό να υπάρξει μία εποικοδομητική ανταλλαγή μεταξύ των ειδικών συνεργατών υπό τη μορφή ενός workshop και στον τομέα της ψηφιοποίησης και στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Οι κ.κ. Δήμαρχοι Αμπατζόγλου και Bernd Vöhringer συμφώνησαν να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των ειδικών συνεργατών και των υπηρεσιακών στελεχών για την περαιτέρω ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, καθώς και επεξεργασία των θεμάτων, ώστε σε μία επόμενη συνάντηση να υπογραφή μνημόνιο συνεργασίας.  

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αμπατζόγλου δήλωσε:
«Στη ψηφιακή εποχή η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Μέσα από τη συνέργεια και την ανταλλαγή εμπειριών με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που αντιμετωπίζουν ίδιες προκλήσεις, σκοπός μας είναι να προσφέρουμε αναβαθμισμένες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πολίτες.»           

     Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΑ Ν. Πέππα με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Grand Belfort της Γαλλίας

Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Νικόλαος Πέππας συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Grand Belfort της Γαλλίας κ. Μιλτιάδη Κωνσταντακάτο, στα κεντρικά γραφεία της ΚΕΔΑ. 

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Δημάρχου και τη θετική ανταπόκρισή του για την ανάπτυξη συνεργασίας του Δήμου Αμαρουσίου με το Δήμο του Grand Belfort της Γαλλίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν τα ποικίλα προγράμματα και οι εκδηλώσεις που υλοποιούνται στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, στο Δημοτικό Ωδείο «Μίκης Θεοδωράκης», στην Κεραμική και στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης», καθώς και οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων και η ανταλλαγή  πολιτιστικών πρακτικών.
Τόσο ο κ. Νικόλαος Πέππας, όσο και ο κ. Κωνσταντακάτος τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία αυτής της συνεργασίας, καθώς αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των αδελφικών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο Δήμων με την ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς τέχνης και πολιτισμού.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της πόλης καθαρής και λειτουργικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκτός...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ενθουσίασε τους θεατές κάθε ηλικίας η διαχρονική και καταξιωμένη ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη με τον εξαιρετικό Κώστα Τριανταφυλλίδη στη μεγάλη συναυλία που έδωσαν στο Αμαλίειο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Αλέξης Ιατρίδης μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με την νεοσύστατη AI Music. Πρόκειται για ένα φρέσκο τραγούδι, με ανεβαστική μελωδία που μιλάει...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με πρωταγωνιστές τους μικρούς φίλους του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και πλήθους γονέων και συγγενών η γιορτή των Βρεφονηπιακών...