fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Μαρουσιώτικος Κύκλος Διαλόγου σας προσκαλεί στη διάλεξη του Δημήτρη Μπουραντά

Μαρουσιώτικος Κύκλος Διαλόγου

Ο 21ος αιώνας συνοδεύεται από μεγάλες προκλήσεις και κρίσεις. Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση με την τεχνητή νοημοσύνη και τις ψηφιακές τεχνολογίες δημιουργεί νέα δεδομένα για την ανθρωπότητα.

Οι πληροφορίες από όλον τον κόσμο είναι πλέον άμεσες, διάχυτες, πολλές φορές αλληλοσυγκρουόμενες και κατευθυνόμενες με αποτέλεσμα την σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό. Αλλεπάλληλες κρίσεις, όπως η μεταναστευτική , η υγειονομική, η οικονομική και η οικολογική, καθορίζουν την φυσιογνωμία της εποχής μας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία με τεράστιες απώλειες ανθρωπίνων υπάρξεων οδηγεί την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο στη δίνη της ενεργειακής κρίσης που , αναπόφευκτα, εκτοξεύει το κόστος ζωής στα ύψη, με αποτέλεσμα τη φτωχοποίηση των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.

Η χώρα μας βγαίνοντας από μια δεκαετή οικονομική κρίση, πέραν των προαναφερθέντων, έχει να αντιμετωπίσει και την τουρκική προκλητικότητα.

Στις δύσκολες αυτές καταστάσεις χρειάζεται περίσκεψη και ψυχραιμία.

Ο ενημερωμένος πολίτης είναι συνήθως ο δυνατός πολίτης, ο οποίος μπορεί με γνώση, κρίση και σύνεση να αντιμετωπίζει ορθολογικά τη πραγματικότητα.

Σε αυτό ακριβώς στοχεύει ο Μαρουσιώτικος Κύκλος Διαλόγου ο οποίος δημιουργήθηκε από μια ομάδα ενεργών πολιτών, μακριά από κομματικές ή παραταξιακές δεσμεύσεις, εξαρτήσεις και στοχεύσεις.

Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια που στόχο έχει την ενθάρρυνση της μελέτης και της ανάλυσης όλων των πτυχών των ζητημάτων που αφορούν: Παιδεία – Πολιτισμός – Περιβάλλον, Δικαιοσύνη, Άμυνα-Ασφάλεια – Εξωτερική πολιτική, Οικονομία – Ανάπτυξη, Υγεία – Κοινωνική Μέριμνα – Δημογραφικό, Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση καθώς και θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ελπίζουμε, με την διοργάνωση διαλέξεων και ημερίδων, στις οποίες θα κληθούν προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας, να συμβάλλουμε, στον βαθμό του εφικτού, στην πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην εποικοδομητική προώθηση του σύγχρονου προβληματισμού και διαλόγου.

 

Οργανωτική Ομάδα:

Γώγουλος Τάσος Οικονομολόγος

Δέδε Ιωάννα Δρ. Πολιτικός Επιστήμων

Καναβός Νίκος Οικονομολόγος

Κανελλάκης Κων/νος Πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής

Ξεζωνάκης Γιώργος Οικονομολόγος

Παρασκευόπουλος Σάκης Ταξίαρχος ε.α

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα που εξερράγη στον σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού, στην οδό...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης...