fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Μαρουσιώτικος Κύκλος Διαλόγου σας προσκαλεί στη διάλεξη του Δημήτρη Μπουραντά

Μαρουσιώτικος Κύκλος Διαλόγου

Ο 21ος αιώνας συνοδεύεται από μεγάλες προκλήσεις και κρίσεις. Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση με την τεχνητή νοημοσύνη και τις ψηφιακές τεχνολογίες δημιουργεί νέα δεδομένα για την ανθρωπότητα.

Οι πληροφορίες από όλον τον κόσμο είναι πλέον άμεσες, διάχυτες, πολλές φορές αλληλοσυγκρουόμενες και κατευθυνόμενες με αποτέλεσμα την σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό. Αλλεπάλληλες κρίσεις, όπως η μεταναστευτική , η υγειονομική, η οικονομική και η οικολογική, καθορίζουν την φυσιογνωμία της εποχής μας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία με τεράστιες απώλειες ανθρωπίνων υπάρξεων οδηγεί την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο στη δίνη της ενεργειακής κρίσης που , αναπόφευκτα, εκτοξεύει το κόστος ζωής στα ύψη, με αποτέλεσμα τη φτωχοποίηση των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.

Η χώρα μας βγαίνοντας από μια δεκαετή οικονομική κρίση, πέραν των προαναφερθέντων, έχει να αντιμετωπίσει και την τουρκική προκλητικότητα.

Στις δύσκολες αυτές καταστάσεις χρειάζεται περίσκεψη και ψυχραιμία.

Ο ενημερωμένος πολίτης είναι συνήθως ο δυνατός πολίτης, ο οποίος μπορεί με γνώση, κρίση και σύνεση να αντιμετωπίζει ορθολογικά τη πραγματικότητα.

Σε αυτό ακριβώς στοχεύει ο Μαρουσιώτικος Κύκλος Διαλόγου ο οποίος δημιουργήθηκε από μια ομάδα ενεργών πολιτών, μακριά από κομματικές ή παραταξιακές δεσμεύσεις, εξαρτήσεις και στοχεύσεις.

Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια που στόχο έχει την ενθάρρυνση της μελέτης και της ανάλυσης όλων των πτυχών των ζητημάτων που αφορούν: Παιδεία – Πολιτισμός – Περιβάλλον, Δικαιοσύνη, Άμυνα-Ασφάλεια – Εξωτερική πολιτική, Οικονομία – Ανάπτυξη, Υγεία – Κοινωνική Μέριμνα – Δημογραφικό, Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση καθώς και θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ελπίζουμε, με την διοργάνωση διαλέξεων και ημερίδων, στις οποίες θα κληθούν προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας, να συμβάλλουμε, στον βαθμό του εφικτού, στην πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην εποικοδομητική προώθηση του σύγχρονου προβληματισμού και διαλόγου.

 

Οργανωτική Ομάδα:

Γώγουλος Τάσος Οικονομολόγος

Δέδε Ιωάννα Δρ. Πολιτικός Επιστήμων

Καναβός Νίκος Οικονομολόγος

Κανελλάκης Κων/νος Πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής

Ξεζωνάκης Γιώργος Οικονομολόγος

Παρασκευόπουλος Σάκης Ταξίαρχος ε.α

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Ιούν 24, 2022 - Παρ
Μαρούσι, Ελλάδα
28°C ελαφρές νεφώσεις
παρ06/24 σαβ06/25 κυρ06/26 δευ06/27 τρι06/28
αίθριος καιρός
30/24°C
αίθριος καιρός
30/22°C
αίθριος καιρός
32/23°C
αίθριος καιρός
30/20°C
αίθριος καιρός
30/22°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ασύλληπτο σκηνικό εκτυλίχθηκε σε εμπορικό κέντρο των βορείων προαστίων όταν 38χρονος ανέβηκε σε μπαλκόνι του 3ου ορόφου και βούτηξε στο κενό, βάζοντας τέλος στη ζωή...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Πέμπτη 09/06 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής του Αγίου Νικολάου Αμαρουσίου στον χώρο του Οίκου Τυφλών (τ. Λασκαρίδειο Ίδρυμα). Με έκδηλη αγωνία...

ΓΕΝΙΚΑ

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύ​θυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Σημαντικό μέρος των εκδηλώσεων καταλαμβάνουν...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου προσκαλεί τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του και ιδιαίτερα αυτές που απασχολούν υπαλλήλους με ειδικότητες αντίστοιχες με αυτές των σχολών...