Τρίτη, 20 Ιανουαρίου, 2026
4.8 C
Marousi

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της γιγαντοδεξαμενής πυρόσβεσης στο δάσος Συγγρού

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και η πλήρωση με νερό της γιγαντοδεξαμενης πυρόσβεσης,  χωρητικοτητας 200.000 lt στο δάσος Συγγρού, η οποία τοποθετήθηκε σε χέρσο σημείο του, σε συνεννόηση με τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό και με την διοίκηση των εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής.
Η συγκεκριμένη δεξαμενή είναι η μεγαλύτερη στην Βόρεια Αττική και είναι κατάλληλη για την προμήθεια νερού σε ελικόπτερα (μέχρι 7 πληρώσεις) αλλά και για πυροσβεστικά οχήματα. Καλύπτει δε ένα ιδιαίτερα σημαντικό  κενό που υπήρχε στην πυρασφάλεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση του έγινε από το Πράσινο Ταμείο με χρήματα που εξασφάλισε ο Αντιπρόεδρος του ΙΓΕ Αλέκος Κόκκαλης από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη και τον πρόεδρο του Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο, οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα πρόληψης και εντάσσεται σε ένα μεγάλο κονδύλι για την πυρασφάλεια και την φύλαξη του κτήματος που ήδη έχουν δρομολογηθεί.

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Το Μαρούσι εκτός από τις καλύτερες περιοχές της Αθήνας για να ζεις σήμερα

H επιλογή περιοχής κατοικίας στην Αθήνα αποτελεί πλέον μια...

Μαρούσι:Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Μαρούσι, υπογράμμισε τις αναγκαίες...

Τραγωδία στο Μαρούσι-Νεκρός σε οικοδομή στην Αγία Παρασκευή βρέθηκε ο 25χρονος που αγνοούνταν

Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση του 25χρονου, τα ίχνη του οποίου...

Μαρούσι: Στο μουσείο του Γιάννη Τσαρούχη

Σαν σήμερα, πριν από 116 χρόνια (13 Ιανουαρίου 1910),...

Μαρούσι: Δέντρο ξεριζώθηκε και καταπλάκωσε σταθμευμένα αυτοκίνητα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που «μαστιγώνουν» πολλές περιοχές της...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img