Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Παρουσίαση της νέας Ψηφιακής Πλατφόρμας για τη Διαχείριση Καταστροφών του εθελοντή Πολιτικής Προστασίας Σπυρίδωνος Μοστράτου

Ψηφιακή Πλατφόρμα για τη Διαχείριση Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών

Η σημαντική συμβολή του «Ψηφιακού Κέντρου Επιχειρήσεων Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Αναγκών» στο συντονισμό των φορέων που επιχειρούν στο πεδίο και στη δυνατότητα άμεσης επαφής και συνεργασίας με τους πολίτες, επισημάνθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του Ψηφιακού Κέντρου, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π Βλάσση Σιώμου, και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Στέφανου Τσιπουράκη, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από το δημιουργό  αυτής της Ψηφιακής Πλατφόρμας, τον Εθελοντή της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου, Σπυρίδωνα Μοστράτο.

Όπως ανέφερε ο κ. Μοστράτος, η εγκατάσταση του «Ψηφιακού Κέντρου Επιχειρήσεων Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών» παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες και πλήρη εικόνα σε τοπικά έκτακτα φαινόμενα, όπως σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες, ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς μέσω της mobile συσκευής, οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν σε πραγματικό χρόνο για ότι συμβαίνει στη γειτονιά τους.

Ψηφιακή Πλατφόρμα για τη Διαχείριση Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών

Παράλληλα, συμπλήρωσε, η εφαρμογή συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των ομάδων Πολιτικής Προστασίας που ενεργούν στο πεδίο, λόγω του καλύτερου συντονισμού με το Κέντρο Επιχειρήσεων, αλλά και της αμεσότητας στην αναφορά εκδήλωσης ενδεχόμενων συμβάντων από τους πολίτες.

Ο  Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου καλωσόρισε τους εκπροσώπους και τα στελέχη των Δήμων, μελών του Σ.Π.Α.Π, στην «ουσιαστική» όπως τη χαρακτήρισε αυτή συνάντηση, υπογραμμίζοντας ότι «Το Ψηφιακό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών» συνιστά τη διακριτή αναβάθμιση των υποδομών που συντελούν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και εποπτεία των καταστάσεων που διαχειρίζεται ο τομέας Πολιτικής Προστασίας κάθε πόλης».

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Στέφανος Τσιπουράκης τόνισε τη σημασία εγκατάστασης του Ψηφιακού Κέντρου από όλους τους Δήμους μέλη του Σ.Π.Α.Π, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη διαχείριση των πόρων, μέσω της κοινής τους συνεργασίας λόγω της ευρύτητας λειτουργίας του Συνδέσμου.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή απόψεων και ευρεία συζήτηση επί του θέματος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι, Σπύρος Σταθούλης, Ευάγγελος Κάββαλος, Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Επιτροπής Ισότητας Ελένη Λέκκα, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Π.Α.Π Σπύρος Μπόγδανος.

Επίσης, οι εκπρόσωποι και τα στελέχη των Δήμων μελών του Σ.Π.Α.Π: Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κηφισιάς, Αντιπρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής Σ.Π.Α.Π Δημήτρης Λιανός, ο Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Εκάλης Πέτρος Σφυκάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Λυκόβρυσης – Πεύκης Σταύρος Μονεμβασιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Σ.Π.ΑΠ. Παναγιώτης Ιωάννου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας – Πικερμίου Παύλος Μπατάλης, ο  Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χαλανδρίου, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Σ.Π.Α.Π και Πρόεδρος  της νεοσύστατης ομάδας Πολιτικής Προστασίας Χάρης Μαυρουδής και ο Αντιδήμαρχος Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πυρκαγιά ξέσπασε σε υπόγειο αποθηκευτικό χώρο καταστήματος επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου στο Μαρούσι, το βράδυ της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Νικόλαος Πέππας σας προσκαλούν σε έναν κύκλο διαλέξεων αφιερωμένο στη «Νεότερη Ελληνική...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Στον Καθολικό της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού...