Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Περιήγηση στα Μουσεία το Σάββατο 22 Οκτωβρίου με το Πρόγραμμα «Πολιτιστικές διαδρομές»του Δήμου Αμαρουσίου

Πολιτιστικές διαδρομές

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το Πρόγραμμα «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Δήμου Αμαρουσίου, που υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ). Η προσεχής διαδρομή περιλαμβάνει περιήγηση στα τρία σημαντικά Μουσεία του Αμαρουσίου και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, προσκαλεί τους Μαρουσιώτες αλλά και όλους όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν το Μαρούσι και ιδιαιτέρως τις όψεις της πλούσιας  ιστορίας και λαογραφίας του, στην περιήγηση των φιλόξενων Μουσείων της πόλης, το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 09:45 πμ.

Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που προάγει την περιβαλλοντική συνείδηση και αφύπνιση των πολιτών. Η συλλογή περιλαμβάνει πτηνά, θηλαστικά, έντομα, οστρακόδερμα, αμφίβια, ερπετά και άλλα είδη, πολλά από τα οποία δεν υπάρχουν σε κανένα αντίστοιχο ελληνικό Μουσείο. Η συλλογή των αρπακτικών αποτελεί την πλουσιότερη της χώρας. Ανάμεσα στα εκθέματα συμπεριλαμβάνονται είδη τρωτά και υπό εξαφάνιση, που η πραγματική τους αξία είναι ανεκτίμητη.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στο Σπαθάρειο Μουσείο, ένα μουσείο μοναδικό στο είδος του, με μία εξαιρετικά πλούσια συλλογή από φιγούρες και ζωγραφικά έργα του Σωτήρη και του Ευγένιου Σπαθάρη, καθώς επίσης συλλογές από το παγκόσμιο θέατρο σκιών.  Το Σπαθάρειο διατηρεί ζωντανό το λαϊκό θέατρο και υποδέχεται καθημερινά μικρούς και μεγάλους φίλους του Καραγκιόζη.  Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το ετήσιο Φεστιβάλ που διοργανώνει, όπου συμμετέχουν με παραστάσεις τους, καραγκιοζοπαίκτες από όλη τη χώρα.

Η διαδρομή θα ολοκληρωθεί στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, όπου εκτίθενται πάνω από 1500 εκθέματα λαογραφικού και ιστορικού ενδιαφέροντος,  που προέρχονται κυρίως, από δωρεές δημοτών. Αποτελεί σπουδαίο θεματοφύλακα της Μαρουσιώτικης παράδοσης και  φυσιογνωμίας της πόλης. Αξιοσημείωτη είναι η συλλογή τεκμηρίων που συνδέονται με τον Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη Σπύρο Λούη και τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί το Δημοτικό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» (Βασιλίσσης Όλγας 12, Μαρούσι) και ώρα 09:45 π.μ Ο Δήμος Αμαρουσίου θα διαθέσει λεωφορεία για τη μεταφορά των συμμετεχόντων, με αναχώρηση από το Δημοτικό Γυμναστήριο και επιστροφή στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο.

 

Η συμμετοχή στην Πολιτιστική Διαδρομή είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου.
Υπεύθυνη Επικοινωνίας κα Ρούλα Ρέππου.
Τηλέφωνο  210 8056314, εσωτερικό 219.
e-mail: [email protected]

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας η συμμορία των ανηλίκων πλησίασε το θύμα καθώς περπατούσε αμέριμνο στην οδό Νερατζιώτισσας με κατεύθυνση προς...

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Ακλόνητο φαβορί στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές για το Δήμο Αμαρουσίου φαίνεται να είναι ο νυν Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες. Πλησιάζοντας...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το βράδυ της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου, στον σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, ένας 18χρονος αλλοδαπός και ένας 15χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο επιτυχημένος Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου, Νικόλαος Πέππας, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου με τον συνδυασμό «Το Μαρούσι Ψηλά!» του Δημάρχου...