fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πραγματοποιήθηκε η δράση «Καθαρίζουμε και Ανακυκλώνουμε – Εθελοντισμός στις Γειτονιές»

Καθαρίζουμε και Ανακυκλώνουμε

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και με το σύνθημα «Καθαρίζουμε και Ανακυκλώνουμε – Εθελοντισμός στις Γειτονιές», ο Δήμος Αμαρουσίου πραγματοποίησε δράση για την προστασία του πρασίνου της πόλης και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δημοτών του. Η δραστηριότητα έλαβε χώρα στο Πάρκο Μυτιλήνης, στη Νέα Λέσβο την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, με την παρουσία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκίας Κεφαλογιάννη και των αρμόδιων Αντιδημάρχων  Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού Γιάννη Ιωαννίδη, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ρένας Χαλιώτη, και Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη.

Καθαρίζουμε και Ανακυκλώνουμε

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου με τη συνδρομή εθελοντών Πολιτικής Προστασίας και εθελοντών συλλόγων και κατοίκων Αμαρουσίου συναντήθηκαν στην περιοχή της Νέας Λέσβου και συγκεκριμένα στο Πάρκο Μυτιλήνης για τον καθαρισμό και αποψίλωση του χώρου. Παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής μέσω της υπηρεσίας “The Green City” ήταν παρούσα για να ενημερώσει τους πολίτες για τα οφέλη και τους τρόπους ανακύκλωσης.

Ειδικότερα το κινητό πράσινο σημείο – όχημα διακριτικής συλλογής ανακυκλώσιμων, με κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους περισυλλογής υλικών, όπως Χαρτί, Μέταλλο, Πλαστικό, βρίσκονταν στην Πλατεία της Νέας Λέσβου προς ενημέρωση των δημοτών.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου αναφέρθηκε στη δράση που έγινε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην καθαριότητα και την ανακύκλωση, σημειώνοντας πως ο σεβασμός στο περιβάλλον και η ευταξία της πόλης είναι μία υπόθεση που αφορά όλους τους Δημότες και κατοίκους του Αμαρουσίου και όχι μόνο τον Δήμο.

Καθαρίζουμε και Ανακυκλώνουμε

Ο Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού Γιάννης Ιωαννίδης αναφέρθηκε με τη σειρά του στις εργασίες που έλαβαν χώρα στο Πάρκο  της Νέας Λέσβου και τη σημαντική συμβολή των Νέων στις δράσεις του Δήμου όπως και στη νέα καλλιτεχνική όψη των καφάο της περιοχής, με το συμβολικό σχεδιασμό λουλουδιών και πλανητών.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ρένα Χαλιώτη έκανε λόγο για τον εθελοντισμό και την έννοια του ενεργού πολίτη και συνεχάρη όλους όσοι την ασκούν για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης σημείωσε πως σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια του Δήμου για ένα «Μαρούσι καθαρό» παίζει η συμπεριφορά των πολιτών που πρέπει να σέβονται τον κανονισμό Καθαριότητας και να συμμορφώνονται με το πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών και κηπαίων.

Παρόντες στη δράση:

Ο Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέας Λέσβου» Αμαρουσίου Θεοδόσης Μακρυγιάννης και εθελοντές.
Ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Δωδώνη» Ηλίας Ζορμπαλάς και εθελοντές.
Ο Πρόεδρος του Επιμορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Παραδείσου» Ανδρέας Καλλιγάς, ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Αναστασόπουλος,  ο Tαμίας Δημήτρης Μπακόπουλος και εθελοντές.
Παρόντες ακόμη: τα μέλη Forum Νέων Δήμου Αμαρουσίου Ευθύμιος Φούντας και Νάνσυ Ακριδοπούλου.

Τέλος έγινε παρουσίαση ηλεκτρικών ποδηλάτων ως εναλλακτικών μέσων μετακίνησης.

Η δράση διοργανώθηκε από το Γραφείο Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου, την Περιφέρεια Αττικής και με τη συνδρομή των Συλλόγων Νέας Λέσβου και Δωδώνης.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα που εξερράγη στον σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού, στην οδό...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης...