fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχονται τα έργα υποδομών στην περιοχή του Σωρού

Τα έργα υποδομών που μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης στην περιοχή του Σωρού συζήτησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού –Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σωρού Λάκκα Κόττου «Ο Άγιος Ελευθέριος, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018.

Τα έργα αφορούν, στη διαμόρφωση του χώρου των παλαιών εξωτερικών συνεργείων, Σωρού-Αγίου Αθανασίου-Κονίτσης, στη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, που αυτό σημαίνει άμεσα και την τακτοποίηση της θωράκισης της περιοχής από τα όμβρια με αντίστοιχα έργα, αλλά και έργα υποδομών μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής και την ένταξη στο σχέδιο πόλης του Κάτω Σωρού.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι «η μελέτη με ίδιους πόρους του Δήμου για τη Σωρού-Αγίου Αθανασίου –Κονίτσης ήδη εστάλη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στην ανάδοχο εταιρεία για την έκδοση των εγγυητικών επιστολών, προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση. Ο φάκελος ακολούθως θα σταλεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε στα μέσα Νοεμβρίου να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο στην καρδιά του Σωρού και θεωρώ πολύ θετικό ότι σε συνδυασμό την κύρωση της πράξης εφαρμογής στον Κάτω Σωρό, όπου πλέον προγραμματίζεται μία ευρύτατη μελέτη, θα αποτελέσει ένα έργο πνοής και θα δώσει ανάσα στην γύρω περιοχή, καθώς θα ενωθεί με τις διανοίξεις που έχουν γίνει πίσω από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου σε προγενέστερο χρόνο.

Είναι σαφές επίσης, ότι με τη διευθέτηση του ρέματος  Σαπφούς ένα σημαντικό τμήμα του οποίου αφορά και τον Σωρό, όπου πλέον το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναλαμβάνει απευθείας τη δημοπράτηση και την εκτέλεση του έργου μετά την αναποτελεσματικότητα της Περιφέρειας,  άμεσα θα τακτοποιηθεί και το θέμα των ομβρίων, θωρακίζοντας η περιοχή. Το ρέμα, αντί να είναι «πληγή» για την περιοχή, θα αποτελεί «πηγή» πρασίνου, περιπάτου και αναψυχής.»

«Αυτό, θεωρώ, θα είναι η επισφράγιση μιας μεγάλης πολιτικής παρέμβασης της σημερινής Διοίκησης που ολοκληρώνεται παρά τις πολύ σημαντικές δυσκολίες που άπτονται των πολεοδομικών αδυναμιών της χώρας μας. Ο Σωρός θα γίνει μια πανέμορφη συνοικία. Είναι το στοίχημα της επόμενης διετίας» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.                                  

Στη συνάντηση εκ μέρους της Διοίκησης συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπύρος Σταθούλης, Βασίλης Κόκκαλης, Κωνσταντίνος Ρώτας, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και Ευάγγελος Κάββαλος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γεώργιος Διδασκάλου.

Εκ μέρους του Δ.Σ. Συλλόγου παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Νησιώτης, ο Γραμματέας, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Σμυρνής και τα μέλη Νικόλ Καμζέλα και Ιφιγένεια Καλύβα.

Εγγραφές κολύμβηση Μαρούσι
Εγγραφές ποδόσφαιρο Μαρούσι
Ιαν 8, 2022 - Σαβ
Μαρούσι, Ελλάδα
13°C ελαφρές νεφώσεις
σαβ01/08 κυρ01/09 δευ01/10 τρι01/11 τετ01/12
ασθενείς βροχοπτώσεις
13/11°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
13/10°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
12/9°C
αυξημένες νεφώσεις
9/6°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
5/3°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΠΡΟΣΩΠΑ

Με ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού, Γιάννης Νικολαράκος, επισημαίνει ένα πρόβλημα που παρατηρούμε όλοι οι δημότες κατά διαστήματα.  Αυτό των βαρέων απορριμάτων....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Κινηματογραφική διάρρηξη σε καφέ στο Μαρούσι, όπου οι δράστες παραβίασαν την είσοδο με καπάκι αποχέτευσης. Στο βίντεο, που έφερε στη δημοσιότητα ο Alpha, φαίνονται...

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Στη σημερινή δημοτική ομάδα της διοίκησης του δήμου Αμαρουσίου που διεξήχθη διαδικτυακά, ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου ανακοίνωσε τις αποφάσεις του σχετικά με τις θέσεις της προεδρίας και της γραμματείας του δημοτικού...

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Το Παράρτημα του ΚΕΠ του Δήμου Αμαρουσίου (Μεσογείων 82) την Τρίτη 4/1/2022 δεν θα λειτουργήσει για το κοινό λόγω κρουσμάτων Covid. Το κοινό θα...