Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχονται τα έργα υποδομών στην περιοχή του Σωρού

Τα έργα υποδομών που μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης στην περιοχή του Σωρού συζήτησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού –Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σωρού Λάκκα Κόττου «Ο Άγιος Ελευθέριος, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018.

Τα έργα αφορούν, στη διαμόρφωση του χώρου των παλαιών εξωτερικών συνεργείων, Σωρού-Αγίου Αθανασίου-Κονίτσης, στη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, που αυτό σημαίνει άμεσα και την τακτοποίηση της θωράκισης της περιοχής από τα όμβρια με αντίστοιχα έργα, αλλά και έργα υποδομών μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής και την ένταξη στο σχέδιο πόλης του Κάτω Σωρού.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι «η μελέτη με ίδιους πόρους του Δήμου για τη Σωρού-Αγίου Αθανασίου –Κονίτσης ήδη εστάλη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στην ανάδοχο εταιρεία για την έκδοση των εγγυητικών επιστολών, προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση. Ο φάκελος ακολούθως θα σταλεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε στα μέσα Νοεμβρίου να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο στην καρδιά του Σωρού και θεωρώ πολύ θετικό ότι σε συνδυασμό την κύρωση της πράξης εφαρμογής στον Κάτω Σωρό, όπου πλέον προγραμματίζεται μία ευρύτατη μελέτη, θα αποτελέσει ένα έργο πνοής και θα δώσει ανάσα στην γύρω περιοχή, καθώς θα ενωθεί με τις διανοίξεις που έχουν γίνει πίσω από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου σε προγενέστερο χρόνο.

Είναι σαφές επίσης, ότι με τη διευθέτηση του ρέματος  Σαπφούς ένα σημαντικό τμήμα του οποίου αφορά και τον Σωρό, όπου πλέον το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναλαμβάνει απευθείας τη δημοπράτηση και την εκτέλεση του έργου μετά την αναποτελεσματικότητα της Περιφέρειας,  άμεσα θα τακτοποιηθεί και το θέμα των ομβρίων, θωρακίζοντας η περιοχή. Το ρέμα, αντί να είναι «πληγή» για την περιοχή, θα αποτελεί «πηγή» πρασίνου, περιπάτου και αναψυχής.»

«Αυτό, θεωρώ, θα είναι η επισφράγιση μιας μεγάλης πολιτικής παρέμβασης της σημερινής Διοίκησης που ολοκληρώνεται παρά τις πολύ σημαντικές δυσκολίες που άπτονται των πολεοδομικών αδυναμιών της χώρας μας. Ο Σωρός θα γίνει μια πανέμορφη συνοικία. Είναι το στοίχημα της επόμενης διετίας» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.                                  

Στη συνάντηση εκ μέρους της Διοίκησης συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπύρος Σταθούλης, Βασίλης Κόκκαλης, Κωνσταντίνος Ρώτας, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και Ευάγγελος Κάββαλος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γεώργιος Διδασκάλου.

Εκ μέρους του Δ.Σ. Συλλόγου παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Νησιώτης, ο Γραμματέας, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Σμυρνής και τα μέλη Νικόλ Καμζέλα και Ιφιγένεια Καλύβα.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με τη θεατρική παράσταση «ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ» του Πάολο Τζενοβέζε, που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, ανοίγει αυλαία το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2024, την...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Αμαρουσίου για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, με απόφαση του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» καλεί τα μέλη και τους φίλους της στο παραδοσιακό κρητικό γλέντι, που διοργανώνει σε συνεργασία με το...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Μακρυγιάννη και...