Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα ήχησαν στο Δημαρχείο από τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, κάλαντα και εορταστικές ευχές από τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και των σχολείων της πόλης δημιούργησαν γιορτινή ατμόσφαιρα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, προαναγγέλλοντας την έλευση των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και μέλη της Διοίκησης υποδέχθηκαν τα παιδιά και τους μαθητές, αντάλλαξαν εγκάρδιες ευχές με τους χορωδούς και τους εκπαιδευτικούς τους, προσφέροντας τους γλυκίσματα, δώρα και προσκλήσεις για να επισκεφθούν τα παιχνίδια στο Χωριό του Άη Βασίλη στην Πλατεία Ευτέρπης.

Την αυλαία άνοιξαν τα παιδιά από το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, που μαζί  με την Προϊσταμένη Ανθή Γκίκα, τους εκπαιδευτικούς και τους ειδικούς παιδαγωγούς έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο Δήμαρχο Αμαρουσίου, ο οποίος μαζί με το θερμό χειροκρότημά του τους έδωσε τις εγκάρδιες ευχές του για «Καλά Χριστούγεννα» και «Καλή Πρωτοχρονιά». Τα παιδιά προσέφεραν ως δώρο στον κ. Αμπατζόγλου έναν πίνακα κολάζ της Γκουέρνικα που επιμελήθηκαν τα ίδια.

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα

Την σκυτάλη πήρε η Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, που με τη συνοδεία μουσικών οργάνων και με τη μουσικό και μαέστρο Άννα Κουνάδη στο αρμόνιο, τραγούδησαν στην Ελληνική, τη Γαλλική και την Αγγλική γλώσσα υπέροχες μελωδίες και κάλαντα, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του Δημάρχου και των παρευρισκόμενων, που έδωσαν τις εορταστικές ευχές τους στα παιδιά, καθώς και στην διευθύντρια Μαργαρίτα Ανδρομανάκου, και στον Υποδιευθυντή Γιώργο Κυριακαντωνάκη.

Νωρίτερα, τα παιδιά παρέδωσαν στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου κούτες με γάλατα, ενώ με τις ενέργειες του Διευθυντή πωλήσεων της Εταιρείας, του γονέα Νικόλαου Σκυλάκη, η εταιρεία Arla θα προσφέρει μία μεγάλη ποσότητα από γάλατα Arla στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ακολούθησαν τα κάλαντα με τη συνοδεία των Χριστουγεννιάτικων τριγώνων από τις παιδικές φωνούλες του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Σωρού και Κοκκινιάς, που συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους χαρίζοντάς τους το ζωηρό χειροκρότημα τους. Θερμά συγχαρητήρια για την παρουσία των παιδιών δέχθηκαν η προϊσταμένη των Σταθμών Ζωή Ιορδάνου, η υπεύθυνη του Βρεφονηπιακού Σταθμού Άννα Γκόγκου και οι δασκάλες Καλλιόπη Παυλίδου και Καλλιόπη Πιτσιώνη.

Μία ιδιαίτερη γιορτινή νότα έδωσε το Τμήμα Αγγλικών του ΚΑΠΗ που έψαλε τα κάλαντα στην Αγγλική γλώσσα.

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των παιδιών του Γυμνασίου από το σχολείο της «Ελληνικής Παιδείας», που τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα, συνοδεύοντας τα με τους ήχους από βιολιά, κιθάρες, νταούλι, τσαμπούνα και τουμπελέκι. Τα παιδιά δέχθηκαν τα συγχαρητήρια και τις εγκάρδιες ευχές όλων, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που τα συνόδευαν, ο μουσικός Χρήστος Δανάκης και ο Φιλόλογος Κωνσταντίνος Βαγενάς.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι Αντιδήμαρχοι Στέφανος Τσιπουράκης, Ρένα Χαλιώτη, Σπύρος Σταθούλης, Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Πέτρος Κόνιαρης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Επιτροπής Ισότητας Ελένη Λέκκα, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ελένη Βλάχου Σταματάκη και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαίρη Γαλαζούλα.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων Αγωνιστών...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Θύμα διάρρηξης έπεσε μία 80χρονη στο Μαρούσι το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου με το περιστατικό να παίρνει ιδιαίτερη διάσταση λόγω των προσωπικών αντικειμένων...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα Pet City μαζί με την οργάνωση Dogs’ Voice, διοργάνωσαν την 16η ημέρα υιοθεσίας, και συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της καμπάνιας Act Pawsi+ive με...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανακοινώνεται πως με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, το Δάσος Συγγρού καθώς και τα Σχολεία Αναβρύτων (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) θα παραμείνουν κλειστά κατά τις ημερομηνίες...