Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα εκλογικά νέα του Αμαρουσίου! Η Άρτεμις επιστρέφει

Γεια σας φίλες μου και φίλοι.

Είμαι σίγουρη ότι σας έλειψα! Έρχονται εκλογές και είπα να γράφω να νέα της πλατείας Κασταλίας και όχι μόνο. Με διαβάζατε πολύ τα προηγούμενα χρόνια οπότε σκέφτηκα να επιστρέψω για περιορισμένες εμφανίσεις.

Αρχικά να μοιραστώ μαζί σας την τεράστια στεναχώρια και αγανάκτησή μου με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Δεν μπορώ ακόμα να το χωνέψω! Πως να καταλάβω άλλωστε ότι το 2023 δύο τρένα κατευθύνονταν αντίθετα στην ίδια γραμμή και κανείς δεν κατάλαβε τίποτα.

Θα πρότεινα να σκύψουν όλοι το κεφάλι, να αντιληφθούν τα λάθη τους και επιτέλους να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα.

Συνεχίζω με τα νέα της πόλης μας και να ξέρετε μαθαίνω πολλά. Είμαι και λίγο «κουτσομπόλα» οπότε πιείτε μια ρουφηξιά από τον καφέ σας και συνεχίζω.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

– Στην αγαπημένη μου πλατεία, θα έρθει αύριο Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ε, προφανώς και στο Μαρούσι θα ερχόταν, διότι εδώ προβλέπω μεγάλη κοσμοσυρροή. Πρώτη εμφάνιση μετά τα τραγικά γεγονότα λογικό να πάει στην περιοχή «κάστρο».

– Στα δημοτικά τώρα, ακούγετε ότι στο «Ενωμένο Μαρούσι» συζητάνε να κατέβουν με επικεφαλής τον Τάσο Γιαννακόπουλο. Δεξιός όμως δεν είναι αυτός; Καλέ δεν βρίσκουν δικό τους;

– Σε κάθε περίπτωση ο Τάσος Γιαννακόπουλος προσπαθεί να μαζέψει κόσμο και να δημιουργήσει ένα ισχυρό πόλο. Ακούω, βλέπω και περιμένω. Δεν απαξιώνω τίποτα και κανέναν αν δεν σχηματίσω ολοκληρωμένη άποψη.

– Ο Κώστας Βλάχος τι θα κάνει τελικά; Θα κατέβει μόνος του, με τον Αμπατζόγλου ή τον Γιαννακόπουλο; Μαθαίνω σφυγμομετρεί πως θα τον αντιμετωπίσει το «δεξιό κοινό». Ας αποφασίσει με το καλό και βλέπουμε.

– Άλλο κεφάλαιο όμως είναι ο Ηλίας Γιαννακάκος. Ένας φίλος μου έκανε πρόβλεψη πως θα πάει με Γιαννακόπουλο. Δεν πάει ο γιατρός δεξιά μου είπε…

– Κλειστά τα χαρτιά της κρατάει και η δημοτική σύμβουλος Κανάρη, ενώ η γνωστή από το Survivor σύμβουλος Σάρα Εσκενάζυ δεν κινείται καθόλου και συμπεραίνουμε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια.

– Ο Βαγγέλης Κάββαλος άνοιξε τα φτερά του και έβαλε πλώρη για το βόρειο τομέα της Περιφέρειας Αττικής. Αποτελεί προσωπική επιλογή του Περιφερειάρχη και στο Μαρούσι θα τον στηρίξει ο δήμαρχος και όλες οι τάσεις του συνδυασμού του.

– Τώρα που λέω συνδυασμός. Στις 5 Μαρτίου ήταν έτοιμος να ανακοινώσει ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου τον συνδυασμό του. Προφανής όμως η αναβολή με το κακό που μας βρήκε.

– Σας έχω κάποιες από τις μεταγραφές του. Ο ασφαλιστής Χρίστος Αναστασόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ Ζαπαντιώτης που οριακά δεν εκλέχθηκαν με τον Βραχνό θα είναι υποψήφιοι μαζί του.

– Υποψήφιος θα είναι και ο πρώην αντιδήμαρχος Θανάσης Βελής. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι πραγματοποιεί δυναμικό προεκλογικό αγώνα εδώ και μήνες.

– Για να μην το κουράζω και πολύ όλες και όλοι οι παλιοί θα είναι υποψήφιοι και για να μην το κουράζω ακόμα περισσότερο θα εκλεγούν σχεδόν όλοι.

– Σημειώστε ότι την έκπληξη μπορούν να την κάνουν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, ο Ευθύμης Φούντας και ο Χρυσόστομος Σχινάς.

– Άκουσα και για την υποψηφιότητα του Βάκη Λαδόπουλου, αλλά δεν έχω μπορέσει να την επιβεβαιώσω. Άλλοι μου λένε ναι, άλλοι όχι. Τέλος πάντων. Πρόταση πάντως υπάρχει. Θα μάθω η γυναίκα τις επόμενες ημέρες.

– Κλεισμένη είναι η υποψηφιότητα της εφοριακού Βάλιας Χριστακοπούλου.

– Δεν μαθαίνω όμως τίποτα για τον Νώντα Γαρδέλη. Τι θα κάνει; Δυνατός παίκτης είναι ότι και να κάνει.

– Ο δήμαρχος Θ. Αμπατζόγλου δεν δυσκολεύεται στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου της νίκης. Το μόνο ζήτημα που πιθανόν να προκύψει θα είναι με γυναίκες υποψήφιες. Δεδομένου ότι υπάρχει ποσόστωση στη συμμετοχή γυναικών, το επιτελείο Αμπατζόγλου προσπαθεί να εντοπίσει και να συμφωνήσει με τις καλύτερες δυνατές περιπτώσεις.

– Για το τέλος αφήνω την ερώτηση μιας φιλενάδας μου, που μου έκανε πρόσφατα και σας μεταφέρω τον διάλογο αυτούσιο.

Ματούλα: Θεωρείς ότι είναι ασφαλής ο Αμπατζόγλου με τη δημοτική του ομάδα;

Άρτεμις: Προφανώς και όχι, Ματούλα μου. Θέλουν να του την κάνουν. Ψάχνονται, ζυμώνονται ορισμένοι, προσπαθούν. Αλλά γλυκιά μου, δεν μπορούν και στο τέλος θα κατέβουν μαζί του και θα τον βοηθήσουν να πάρει ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό.

Ματούλα: Λες να το ξέρει;

Άρτεμις: Καλέ εδώ το ξέρω εγώ. Αυτός λες να μην το ξέρει;

Ματούλα: χαχαχα. Γάτος ο δήμαρχος.

Άρτεμις: Έτσι είναι η ζωή αγάπη μου. Σκληρή. Εγώ θα γελάσω όταν στη νέα θητεία θα επιλέξει αντιδημάρχους και προέδρους. Λογικά θα θυμάται. Χου χου χου

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και της...

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Τον χαρακτηρισμό σε πολιτιστικό χώρο πολλαπλών λειτουργιών ολόκληρου του χώρου της Κεραμικής εντός του Ο.Τ. 93-94 του Δήμου Αμαρουσίου, με την άμεση τροποποίηση του...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στο Μαρούσι από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε 41χρονος άνδρας για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει στον εορτασμό για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για τις 18 Μαΐου...