Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου, 2026
7.5 C
Marousi

«The Grid»: Το κτήριο των 100 εκατομμυρίων ευρώ που αλλάζει ριζικά το Μαρούσι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την περίοδο η κατασκευή του εμβληματικού κτιρίου «The Grid», ενός νέου χώρου γραφείων στο Μαρούσι, που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή στον τομέα των γραφειακών εγκαταστάσεων. Πρόκειται για το κτίριο που κατά το παρελθόν φιλοξενούσε το εργοστάσιο της Kodak.

Επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, το οικόπεδο των 16,1 στρεμμάτων με το εγκαταλειμμένο από χρόνια κτίριο της Kodak, άλλοτε κτήμα της Ektasis Development, αγοράστηκε μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού από την THE GRID Α.Ε. στο τέλος του 2021.

«The Grid»: Το κτήριο των 100 εκατομμυρίων ευρώ που αλλάζει ριζικά το Μαρούσι

Κατόπιν σχετικού διαγωνισμού, η κατασκευή του νέου συγκροτήματος γραφείων έχει ανατεθεί στην ΤΕΡΝΑ.

Το συγκρότημα γραφείων, συνολικής επιφάνειας 61.500 τετραγωνικών μέτρων, εκ των οποίων τα 26.400 τετραγωνικά μέτρα αντιστοιχούν σε χώρους ανωδομής και τα 35.100 τετραγωνικά μέτρα. σε υπόγειους χώρους, θα αποτελείται από δύο κτίρια σχήματος Γ, με συνολικώς τέσσερις κτιριακούς όγκους, οι οποίοι διατάσσονται αντικριστά σχηματίζοντας έναν κεντρικό κήπο με εκτεταμένη βλάστηση.

«The Grid»: Το κτήριο των 100 εκατομμυρίων ευρώ που αλλάζει ριζικά το Μαρούσι

Κάθε ένα από τα κτίρια αποτελείται από διακριτούς όγκους, οι οποίοι ενώνονται μέσω «γεφυρών», ενώ δημιουργείται ένα ηλιακό αίθριο το οποίο περικλείεται από την κεντρική είσοδο και τα εξωτερικά κλιμακοστάσια. Οι εξωτερικές όψεις επενδύονται εξ ολοκλήρου με ενεργειακό κέλυφος και το συγκρότημα αναμένεται να πιστοποιηθεί στην ανώτερη βαθμίδα αξιολόγησης LEED PLATINUM.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σχεδόν στα 100 εκατομμύρια ευρώ και το συνολικό έργο, περιλαμβανομένου περιβάλλοντος χώρου, αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2026, ενώ αρκετά νωρίτερα θα παραδοθεί στους μισθωτές για εγκατάσταση και ολοκλήρωση των εσωτερικών εργασιών διαρρύθμισης.

Το διακεκριμένο αρχιτεκτονικό γραφείο FOSTER + PARTNERS ηγήθηκε στον σχεδιασμό αυτού του έργου και η HILL International έχει αναλάβει την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης σε όλα τα στάδια του έργου, σχεδιασμού και κατασκευής.

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι: Εντοπίστηκε εργαστήριο κάνναβης σε σπίτι-Συνελήφθη 45χρονος

Στη σύλληψη ενός 45χρονου προχώρησαν οι Αρχές στο Μαρούσι για παράβαση...

Μαρούσι:Καθυστερήσεις στην αποκομιδή απορριμμάτων, εξαιτίας επειγουσών εργασιών συντήρησης της Αττικής Οδού

Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης μας...

Μαρούσι:Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση για τα Αδέσποτα Ζώα στην πόλη μας

Ο  Δήμος Αμαρουσίου καλεί σε διάλογο 🤝 πολίτες, φιλοζωικές...

Μαρούσι: Πωλούσαν απομιμητικά προϊόντα που έμοιαζαν με γνήσια

Να διαθέτουν προς πώληση απομιμητικά προϊόντα, τα οποία παρέπεμπαν...

Mαρούσι:Στο τοπ 10 με τις περιοχές που αναζητούν τώρα οι υποψήφιοι αγοραστές και ενοικιαστές(+πίνακες)

Η σύγκριση στις αναζητήσεις του σήμερα με αυτές προ...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img