Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Θεατρική Παράσταση «Καρακορούμ» του Ανδρέα Στάικου στο Θέατρο Διθύραμβος με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου

Καρακορούμ

Με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΑ) διοργανώνεται η θεατρική παράσταση «Καρακορούμ» του Ανδρέα Στάικου, ένα έργο με μουσική φόρμα και το ιδιαίτερο ύφος γραφής του συγγραφέα, το Σάββατο, 5 και 12 Νοεμβρίου και την Κυριακή, 6 και 13 Νοεμβρίου 2022 στις 21.00 στο Θέατρο Διθύραμβος, Λητούς 6, Μαρούσι.

Η δραματικότητα ενός “ακίνητου παρόντος”, όπου τίποτα δεν συμβαίνει, υποσκάπτεται και “ανταλλάσσεται” με τον παιγνιώδη και πνευματώδη λόγο του Ανδρέα Στάικου. Απρόβλεπτος και αναπάντεχος, δημιουργεί σουρεαλιστικές εκρήξεις χιούμορ, ξεδιπλώνοντας ταυτόχρονα όλη τη ματαίωση και την τραγικότητα τής εποχής μας.

Ο Ανδρέας Στάικος, αποτελεί μια κατηγορία μόνος του μέσα στην ελληνική δραματουργία. Το θέατρο του, είναι παιγνιώδες. Έτσι που, ενώ προσδιορίζονται οι ρόλοι και οι σχέσεις εξουσίας των ηρώων του, την επόμενη στιγμή οι ρόλοι ανατρέπονται, οι εξουσίες ανταλλάσσονται, οι ήρωες αποκαθηλώνονται.

Είναι σαν να ψιθυρίζει στο αυτί του θεατή πως, το νόημα της ζωής, είναι ένα ατελείωτο παιχνίδι προς μία “γη της επαγγελίας”. Με προϋπόθεση την ύπαρξη ενός -τουλάχιστον – συνοδοιπόρου, για να ξορκίζεται ο φόβος τής ερημίας.

Η ματιά που ρίχνει ο Ανδρέας Στάικος με όχημα τον θεατρικό λόγο του, έχει το προνόμιο της χαμένης αθωότητας, που είναι πάντα έτοιμη για το απρόβλεπτο και το αναπάντεχο που θα μας πάει ένα βήμα πιο πέρα. Αισθητικά και πνευματικά.

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Τρεις άνθρωποι, δύο εταίρες και ο προστάτης τους, ξεκινούν ένα μεγάλο ταξίδι. Δύο πόρνες-αρτίστες και ο προαγωγός τους, που τους υπόσχεται μία χώρα µε πάρα πολλούς άντρες και πολύ χρήμα. Μία ελπίδα για τη γη της επαγγελίας, στην οποία μαίνεται ένας πόλεμος. Εκεί ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα σκοπεύουν να στήσουν την επιχείρηση των ονείρων τους. Ένα μπαούλο, μια ταμειακή μηχανή και ένα πιάνο είναι όλα τους τα υπάρχοντα. Όμως ο πόλεμος έχει τελειώσει εδώ και χρόνια και βρίσκονται ακινητοποιηµένοι στην άμμο, στο απόλυτο πουθενά, όπου θάβεται κάθε τους ελπίδα.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Έφη Νιχωρίτη

Σκηνικά και κοστούμια: Φαίη Μιχαήλ

Μουσική και τραγούδια: Βασίλης Τσόνογλου

Φωτισμοί: Έφη Νιχωρίτη

Φωτογραφίες: Αθανασία Ζήση

 

Παίζουν:

Κατερίνα Μάντζιου

Σάββας Πετρίδης

Έφη Νιχωρίτη

*Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ)
Τηλέφωνο: 210 8056314
e-mail:  [email protected]

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6977357799

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσπάθεια αρπαγής ανηλίκου από άγνωστη γυναίκα έλαβε χώρα έξω από το σχολείο του παιδιού στην περιοχή όπου διαμένει. Όπως μετέδωσε η εκπομπή «Επί Τόπου»...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ των Βορείων Προαστίων, που ήταν εκτός υπηρεσίας, εντόπισε, μέρα μεσημέρι, στις 12:30 την Τετάρτη, ύποπτο μαυροφορεμένο άντρα να κινείται επί...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πυρκαγιά ξέσπασε σε υπόγειο αποθηκευτικό χώρο καταστήματος επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου στο Μαρούσι, το βράδυ της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων...