fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τις κοινωνικές δομές του Δήμου γνώρισε ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Munster της Γερμανίας

Ομάδα 28 φοιτητών με τους καθηγητές τους από τη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Munster της Γερμανίας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης  (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), με σκοπό να ενημερωθούν για το ελληνικό σύστημα κοινωνικής εργασίας και ειδικότερα για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των κοινωνικών δομών του Δήμου Αμαρουσίου και τις δράσεις που υλοποιεί στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, την ομάδα των φοιτητών υποδέχθηκε στο κτίριο του Κεντρικού ΚΑΠΗ ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κ. Πέτρος Κόνιαρης, ο οποίος ανέπτυξε το σημαντικό έργο που επιτελούν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, μέσα από ένα ευρύ δίκτυο δομών του ΟΚΟΙΠΑΔΑ για την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, καθώς και τις σημαντικές κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσει ο Δήμος Αμαρουσίου με τη συμβολή των εθελοντών του.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης των Γερμανών φοιτητών της Σχολής Κοινωνικής Εργασίας στο Μαρούσι, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
«Το αποτέλεσμα της κοινωνικής μας πολιτικής στο Μαρούσι για την ενίσχυση και την υποστήριξη της τοπικής μας κοινωνίας είναι μετρήσιμο και αναγνωρισμένο σε όλη την Ευρώπη.

 Μέσα σε μία περίοδο πρωτόγνωρης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ο Δήμος Αμαρουσιου ανέλαβε ένα διευρυμένο ρόλο με ανθρώπινο πρόσωπο  για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, με τη σημαντική συμβολή των εργαζομένων μας και των εθελοντών μας.

 Έγινε αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε συμπολίτη μας που είχε ανάγκη. Δώσαμε με πράξεις και όχι με λόγια ουσιαστικό νόημα και περιεχόμενο στις έννοιες, ανθρωπιά και αλληλεγγύη.   

Μέσα από ένα πρότυπο για την Αυτοδιοίκηση δίκτυο κοινωνικών δομών με περισσότερες  από 17 δομές και υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης, πάνω από 150.000 περιπτώσεις συμπολιτών μας έχουν εξυπηρετηθεί από τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου όπως: το Δημοτικό Πολυιατρείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Δημοτικό Ασθενοφόρο, τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα», τα Προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής, τα Γεύματα Αγάπης, το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και νέων με αναπηρία, το Κέντρο Ημέρας Νόσου Αλτζχάιμερ, η Δημοτική Ιματιοθήκη, τα Προγράμματα Καταπολέμησης της Φτώχειας, οι δημοτικοί λαχανόκηποι, η διανομή Τροφίμων σε άπορους, η συλλογή φαρμάκων, η συμμετοχή στο πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φτώχειας, το Ταμείο Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας, τα Προγράμματα Κατάρτισης κι επιμόρφωσης ανέργων και πρόσφατα η Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών.

Πιστεύουμε ότι οι φοιτητές της Σχολής Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Munster της Γερμανίας αποκόμισαν χρήσιμα συμπεράσματα για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την οργάνωση των τοπικών κοινωνιών στην αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής κρίσης, ωφέλιμα στις σπουδές τους που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον οποίο πρόκειται να υπηρετήσουν στο μέλλον.

Εμείς από τη νέα μας θέση στην Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε ακούραστα με ανθρωπιά και αλληλεγγύη να είμαστε κοντά στους συμπολίτες μας που μας έχουν ανάγκη, αναλαμβάνοντας νέες πρωτοβουλίες και αναπτύσσοντας δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.»       

Στη συνάντηση, ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών κ. Χρήστος Λιάπης μίλησε για το εθελοντικό πρόγραμμα ελέγχου ανευρίσματος κοιλιακής αορτής, που υλοποιήθηκε χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή για τους δημότες Αμαρουσίου, στο Κεντρικό ΚΑΠΗ από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος και τα στελέχη του ΟΚΟΙΠΑΔΑ απάντησαν σε ερωτήσεις των επισκεπτών, ενώ έγινε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για τα κοινωνικά συστήματα στις δύο χώρες.

Παράλληλα, η ομάδα των φοιτητών είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ολιγόλεπτη παρουσίαση του μαθήματος Παραδοσιακών Χορών του ΚΑΠΗ και ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των μελών του ΚΑΠΗ χόρεψαν μαζί τους παραδοσιακό ελληνικό χορό.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον Πρόεδρο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ να προσφέρει από μία κεραμική δημιουργία στους εκπροσώπους του Παν/μίου, ως αναμνηστικό δώρο της επίσκεψής τους και φάκελο με έντυπα και πληροφορίες γα τις δομές του Δήμου. Στον εθελοντή μεταφραστή κ. Γεώργιο Κορνηλάκη προσφέρθηκε ένα χειροποίητο σκάκι, ενώ όλοι απόλαυσαν πλούσια εδέσματα και αναψυκτικά.

Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του Παν/μίου ευχαρίστησε από καρδιάς τον Πρόεδρο και τα στελέχη του ΟΚΟΙΠΑΔΑ για την αναλυτική ενημέρωση και την ελληνική φιλοξενία.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Εξωτερικών Συνεργείων Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, είδε από κοντά τις εργασίες καθαριότητας και συντήρησης σε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης...