Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Το Μαρούσι απέκτησε το δικό του Παράρτημα της Τράπεζας Δοτών Μυελού των Οστών σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας»

Το Παράρτημα της Τράπεζας Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» στο Μαρούσι εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, ευλογούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, παρουσία της Προέδρου του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Στα εγκαίνια της δομής που στεγάζεται στο κτίριο των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Βραχνός, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Κόκκαλης, Σπύρος Σταθούλης, Κώστας Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Πέτρος Κόνιαρης, η Αντιπρόεδρος Κατερίνα Ιωάννου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη.

Προλογίζοντας την παρουσίαση της λειτουργίας του κέντρου δοτών μυελού των οστών που ακολούθησε αμέσως μετά στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, ο κ. Πατούλης, μίλησε για το πολυσήμαντο ανθρωπιστικό έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα προς τα παιδιά.

«Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη μέσα από το πολύπλευρο έργο της αποτελεί ένα σύμβολο προσφοράς, ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας αλλά και για το τι καθένας μας ξεχωριστά μπορεί να κάνει για να στηρίξει τον συνάνθρωπο και τον διπλανό του» ανέφερε ο κ. Πατούλης, και πρόσθεσε: «Με τη νέα δομή δοτών μυελού των οστών που εγκαινιάζουμε στην πόλη μας, ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στους συνανθρώπους μας που επιθυμούν μέσα από μία απλή πράξη να προσφέρουν τη ζωή στον συνάνθρωπό τους, αλλά και στους ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών. Ενισχύουμε περαιτέρω το δίκτυο των κοινωνικών παροχών μας, και στην ίδια βάση θα κινηθούμε για ολόκληρη την Αττική την επόμενη μέρα της ανάδειξής μας στη διοίκηση της Περιφέρειας».

Με τη σειρά της, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μίλησε για το έργο του Συλλόγου, την ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη που προσφέρει στα παιδιά και στις οικογένειές τους αλλά και τη συνεργασία του Συλλόγου με δομές του εξωτερικού προκειμένου για την καλύτερη δυνατή φροντίδα και αντιμετώπιση των ασθενών. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Πατούλη, που βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του Συλλόγου στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες και το έργο του.

Η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, συνεχάρη τον Δήμαρχο που υπήρξε ο εμπνευστής της δημιουργίας παραρτημάτων της Τράπεζας Δοτών Μυελού των Οστών ώστε για άλλη μια φορά το Μαρούσι να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αλυσίδα του ανθρωπισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς. Όσον αφορά στον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» η κ. Πατούλη, εξήρε το μεγαλόπνοο έργο του.

«Ο Σύλλογος “Όραμα Ελπίδας” αποτελεί το “όχημα” και όλοι εμείς φορείς και πολίτες, συλλογικά και ατομικά, μπορούμε να αποτελέσουμε τους “δορυφόρους” ώστε να ενισχύσουμε την προσπάθειά του συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας για τη ζωτική σημασία του να είναι κανείς εθελοντής δότης μυελού των οστών, μια προσωπική επιλογής ζωής, ικανή να σώσει μια άλλη ανθρώπινη ζωή» και έκλεισε τον χαιρετισμό της με ένα μήνυμα – κάλεσμα: «Με οδηγό την ελπίδα και τη σωτηρία ενός συνανθρώπου μας, ας γίνουμε όλοι μας εθελοντές δότες μυελού των οστών».

Τον τρόπο μέσα από τον οποίον μπορεί κάποιος να γίνει εθελοντής εξήγησε στο κοινό ο Στέλιος Γραφάκος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» και Διευθυντής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Τη δική της εμπειρία κατέθεσε προκαλώντας τη συγκίνηση του ακροατηρίου, η Πρόεδρος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδας «Ηπάρχω» Χριστίνα Θεωδωρίδου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τιμητική προσφορά από μέρους του Δημάρχου κ. Πατούλη, στην κ. Βαρδινογιάννη, ενός παπύρου προς ένδειξη αναγνώρισης για το διαχρονικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό της έργο και ενός συμβολικού ενθυμίου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Ρένα Χαλιώτη, δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Δήμου Αμαρουσίου.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Βραχνός, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, οι Αντιδήμαρχοι Κωσταντίνος Αντωνόπουλος, Βαγγέλης Κάββαλος, Βασίλης Κόκκαλης, Σπύρος Σταθούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθανάσιος Βελής, Ελένη Βλάχου Σταματάκη, ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Πέτρος Κόνιαρης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α Νίκος Πέππας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ελένη Λέκκα, η Αντιπρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.ΔΑ Κατερίνα Ιωάννου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Μιχάλης Ρούσσος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γιώργος Διδασκάλου, η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Ινώ Κωνσταντοπούλου, η πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου Δήμητρα Τσουκλείδου, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αμαρουσίου Σμαράγδα Βλάσση, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Δωδώνη» Ηλίας Ζορμπαλάς, η πρόεδρος του Παραρτήματος «Παναθηναϊκή» Αμαρουσίου Βάσω Γεωργοπούλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» Δημήτρης Κοσμίδης, λοιποί εκπρόσωποι φορέων της πόλης, και πλήθος πολιτών.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων Αγωνιστών...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Θύμα διάρρηξης έπεσε μία 80χρονη στο Μαρούσι το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου με το περιστατικό να παίρνει ιδιαίτερη διάσταση λόγω των προσωπικών αντικειμένων...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα Pet City μαζί με την οργάνωση Dogs’ Voice, διοργάνωσαν την 16η ημέρα υιοθεσίας, και συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της καμπάνιας Act Pawsi+ive με...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανακοινώνεται πως με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, το Δάσος Συγγρού καθώς και τα Σχολεία Αναβρύτων (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) θα παραμείνουν κλειστά κατά τις ημερομηνίες...