fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Το Μαρούσι πρωτοστατεί στον Μεγάλο Σχολικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης We Go Green

Στην εποχή της ανακύκλωσης, όπως θα μπορούσε να πει κανείς, το Μαρούσι πρωτοστατεί με περισσότερους από 10.500 μαθητές από 51 σχολεία του Δήμου να συμμετέχουν με ιδιαίτερο ζήλο στον Μεγάλο Σχολικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης We Go Green Μαρούσι που ξεκίνησε ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με την εταιρία ΑΝΑΜΕΤ ΑΕ στις 20 Φεβρουαρίου 2018, και ολοκληρώνεται σε 34 ημέρες. Εντυπωσιακό καθίσταται πως ήδη οι μαθητές έχουν συγκεντρώσει 6,8 τόνους ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού και 160 κιλά συσκευασιών αλουμινίου ενώ το ενδιαφέρον τους παραμένει αμείωτο, με τους μικρότερους σε ηλικία να είναι και οι πρωτοπόροι της δράσης, στοχεύοντας στην κατάκτηση των βραβείων. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, θέλοντας να επιδοκιμάσει την στάση των παιδιών τα συγχαίρει για την έως τώρα ενεργοποίησή τους και τα ενθαρρύνει ακόμα πιο δυναμικά να συνεχίσουν μέχρι τη λήξη του διαγωνισμού στις 27 Απριλίου 2018.

 

Ο Μεγάλος Σχολικός Διαγωνισμός διεξάγεται σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στοχεύει στην ανάπτυξη της γνώσης και των καλύτερων δυνατών πρακτικών για την περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών, ιδιαίτερα στην εποχή μας που το περιβάλλον βάλλεται ποικιλοτρόπως, καθώς και στην κινητοποίηση των μαθητών για ποσοτική και ποιοτική βελτίωση της ανακύκλωσης στα σχολεία, αλλά και στα νοικοκυριά. Με έμφαση στα Απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) και στο αλουμίνιο, μέσα από τον Διαγωνισμό επιδιώκεται ταυτόχρονα η καλλιέργεια του εθελοντισμού, της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών και του πνεύματος της ευγενούς άμιλλας.

Στηριζόμενοι στα επίσημα στοιχεία της τελευταίας ενημέρωσης  που παρουσιάζονται στον ιστότοπο maroussi.wegogreen.gr και ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πρώτο προς στιγμήν σε κατάταξη σχολείο έρχεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο με 7,7 κιλά ανά μαθητή. Αμέσως έπειτα ακολουθούν στη δεύτερη θέση το 1ο  Ειδικό Δημοτικό Σχολείο (7 κιλά/μαθητή) και στην τρίτη θέση το 1ο Νηπιαγωγείο (6,8 κιλά/μαθητή) με τα τρία σχολεία να εναλλάσσονται στην πρώτη θέση.

Οι μικροί μας φίλοι από το 1ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου ήταν οι πρώτοι που γέμισαν τον κάδο των ΑΗΗΕ, θέτοντας το σχολείο τους στην κορυφή της κατάταξης από τις πρώτες κιόλας ημέρες του διαγωνισμού. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει περίτρανα σαφώς πως η ισχυρή θέληση, το ομαδικό πνεύμα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης τόσο γενικά όσο και συγκεκριμένα για την ανακύκλωση και το περιβάλλον δε γνωρίζουν ηλικία.

Με αφορμή την επιτυχημένη διεξαγωγή του Σχολικού Διαγωνισμού We Go Green Μαρούσι, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανέφερε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε ότι οι νέοι μας και η σχολική κοινότητα έχουν αγκαλιάσει τον Μεγάλο Μαθητικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης We Go Green ΜΑΡΟΥΣΙ που εδώ και έναν μήνα βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη μας. Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο με στόχο την κατάκτηση του υψηλότερου σχολικού τροπαίου. Με αφετηρία ότι η πόλη μας είναι το Σπίτι μας, προστατεύουμε τους πολίτες του σήμερα και ενεργοποιούμε τους πολίτες του αύριο. Μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουμε στα παιδιά μας πώς να ανακυκλώνουν σωστά, πώς να προστατεύουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον».

 

Ο Διαγωνισμός περιλαμβάνει έπαθλα και βραβεία σε σχολικό εξοπλισμό για τα πρώτα 10 σχολεία, αξίας από 3.000 ευρώ έως 400 ευρώ για την πρώτη πεντάδα, και 100 ευρώ για κάθε σχολείο που θα καταταγεί μετά το 5ο. Στα νικητήρια σχολεία θα απονεμηθούν, επίσης, κύπελλα (1ο – 5ο), μετάλλια (6ο – 10ο) και αναμνηστικές πλακέτες για όλα τα σχολεία που θα καταταγούν, ενώ σε όλους τους μαθητές θα απονεμηθούν αναμνηστικά. Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης έχουν τοποθετηθεί από την ΑΝΑΜΕΤ σε όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η οποία έχει την ευθύνη για τη ζύγιση των ποσοτήτων και τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Ιούν 27, 2022 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
23°C αίθριος καιρός
δευ06/27 τρι06/28 τετ06/29 πέμ06/30 παρ07/01
αίθριος καιρός
31/23°C
αίθριος καιρός
31/23°C
αίθριος καιρός
30/22°C
αίθριος καιρός
31/22°C
αίθριος καιρός
32/22°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε μία ακόμη δράση «Νοιάζομαι»,  προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου για την προστασία των αδέσποτων της πόλης που αφορά σε συγκέντρωση τροφών και φαρμάκων για τα αδεσποτάκια σκύλους και...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το σοβαρό, τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην λεωφόρο Κηφισίας κατέγραψε κάμερα ασφαλείας από κατάστημα της περιοχής....

ΓΕΝΙΚΑ

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύ​θυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Σημαντικό μέρος των εκδηλώσεων καταλαμβάνουν...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο 21ος αιώνας συνοδεύεται από μεγάλες προκλήσεις και κρίσεις. Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση με την τεχνητή νοημοσύνη και τις ψηφιακές τεχνολογίες δημιουργεί νέα δεδομένα...