Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου, 2026
13.1 C
Marousi

Ξεκινά το εμβληματικό έργο πολιτισμού, ανακαίνισης της Βίλας Λουμίδη στο Μαρούσι

Υπεγράφη η σύμβαση του Δήμου Αμαρουσίου με την ανάδοχο εταιρία για το έργο αποκατάστασης – αξιοποίησης της Βίλας Λουμίδη.

Το έργο, προϋπολογισμού 927.790,65€ χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και από ίδιους πόρους του Δήμου Αμαρουσίου. Η δημοπράτηση του έργου έγινε με ανοιχτό διαγωνισμό.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δηλώνει: «Ακόμη ένα έργο που θα αποτελέσει κύτταρο πολιτισμού και μοχλό εμπορικής ενδυνάμωσης της πόλης μας, ξεκινά. Το κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης (έναντι της πλατείας Ηρώων), φτάνει η ώρα να αποκτήσει την πολιτιστική υπόσταση που του αξίζει και να μετατραπεί από ένα ερειπωμένο κτίσμα σε σύγχρονο πολιτιστικό πολυχώρο. Είναι άλλη μία από τις δεσμεύσεις μας που γίνεται πράξη και είμαστε περήφανοι γι αυτό. Το Μαρούσι αλλάζει, το Μαρούσι πηγαίνει ψηλά».

Φωτορεαλιστικές απεικονίσεις της τελικής μορφής που θα λάβει το διατηρητέο «Βίλα Λουμίδη»:

 

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι: Ξέφυγαν οι τιμές στο πάρκινγκ

Καθώς η πρωτεύουσα έχει υπερκορεστεί από τον πλεονάζοντα αριθμό...

Μαρούσι: Με πλήθος πιστών ο εορτασμός των Θεοφανίων

Με σεβασμό στη θρησκευτική παράδοση και σε κατανυκτική ατμόσφαιρα...

Μαρούσι:Viva Rena – αντιδήμαρχος πολιτισμού η πολύπειρη Ρένα Χαλίωτη

Όπως ενημέρωσε στο προσωπικό της προφίλ στο Fb η...

Μαρούσι:Ο Νίκος Πέππας αναπληρωτής Δήμαρχος & νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Ο Νίκος Πέππας αντιδήμαρχος μέχρι πρότινος Αθλητισμού & Πολιτισμού...

Μαρούσι:O Σπύρος Σταθούλης αντιδήμαρχος Αμαρουσίου νέος Γ.Γ. Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο

Σε έξι αλλαγές γενικών γραμματέων υπουργείων προχώρησε το Μέγαρο...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img