Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ξεκινάει ο 2ος Μεγάλος Σχολικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης στο Μαρούσι

Το 2ο Μεγάλο Σχολικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης «We Go Green Μαρούσι» διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου για όλα τα σχολεία της πόλης, δημόσια και ιδιωτικά όλων των βαθμίδων, από τις 12 Νοεμβρίου έως τις 12 Απριλίου 2018, με την χορηγία της ANAMET.

Ο 2ος Μεγάλος Σχολικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης, διοργανώνεται μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο περσινός 1ος Διαγωνισμός, στον οποίο  10.533 μαθητές από 51 σχολεία συγκέντρωσαν 33.316 κιλά απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού και 714 κιλά κουτάκια αλουμινίου, που ανακυκλώθηκαν σε εξειδικευμένη μονάδα με τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές.

Στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης προτρέποντας τα παιδιά να συμμετέχουν στην προσπάθεια του σχολείου τους σημειώνει:
«Για δεύτερη φορά φιλοξενούμε στα σχολεία της πόλης μας το μαθητικό διαγωνισμό ανακύκλωσης, με στόχο να ενεργοποιήσουμε τη συμμετοχή των παιδιών μας στην ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Θέλουμε καθένας από εσάς να κάνει την προστασία του περιβάλλοντος προσωπική υπόθεση, τρόπο ζωής και καθημερινή συνήθεια του ιδίου και της οικογένειας του.

Μέσα από το παιχνίδι και την ευγενή άμιλλα θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τα περιβαλλοντικά σου αισθητήρια και να καλλιεργήσουμε το προφίλ του περιβαλλοντικά ευσυνείδητου πολίτη του «αύριο».

Μέσα από το παιχνίδι μαθαίνεις να ανακυκλώνεις σωστά τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, μαθαίνεις ότι ο κύκλος ζωής των συσκευών δεν κλείνει με μία και μόνο χρήση και εξοικειώνεσαι με την πρακτική της επαναχρησιμότητας.

Βάλε όσους περισσότερους μπορείς στο παιχνίδι και γίνε μαζί με τους συμμαθητές σου ένας από τους 10 πρωταθλητές στην ανακύκλωση.»

Τα δέκα σχολεία που θα επιτύχουν την υψηλότερη αναλογία κιλών  άχρηστων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών(ΑΗΗΕ) ανά μαθητή, θα καταταγούν 1ος έως και 10ος και θα διεκδικήσουν έπαθλα αξίας έως και 3000 ευρώ.

Σε όλα τα σχολεία που θα καταταγούν μετά το 10ο θα απονεμηθούν αναμνηστικές πλακέτες και σε όλους τους μαθητές των σχολείων που θα καταταγούν, ανεξάρτητα από τη σειρά κατάταξης, θα απονεμηθούν συμβολικά αναμνηστικά δώρα.

Επίσης, σε όλα τα σχολεία που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, ανεξάρτητα από το αν καταταγούν ή όχι, θα απονεμηθεί δίπλωμα για τη συμμετοχή τους.

Όλα τα βραβεία των νικητών θα αφορούν σχολικό εξοπλισμό (εκπαιδευτικό, ηλεκτρονικό, αθλητικό, γραφικό κ.τ.λ. από συγκεκριμένους προμηθευτές, μέχρι το όριο του βραβείου που δικαιούται κάθε σχολείο.

Τα ανακυκλώσιμα υλικά θα συγκεντρώνονται σε ειδικούς κάδους, που θα βρίσκονται σε κάθε σχολείο και θα ζυγίζονται κάθε φορά που θα αδειάζουν. Το όριο για να καταταγεί ένα σχολείο είναι 1 κιλό ΑΗΗΕ ανά μαθητή.

Η δήλωση συμμετοχής θα μπορεί φέτος να υποβάλλεται και ηλεκτρονικά (σκαναρισμένη ως αρχείο συνημμένο ) στο e-mail: [email protected], προς τη Δ/νση Δημοτικής Περιουσίας και Προμηθειών, Τμήμα Υποστήριξης Δομών Εκπαίδευσης.

Η απονομή των επάθλων θα γίνει από το Δήμαρχο Αμαρουσίου σε ειδική εκδήλωση στη λήξη του εκπαιδευτικού έτους 2018 -2019.

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με τη θεατρική παράσταση «ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ» του Πάολο Τζενοβέζε, που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, ανοίγει αυλαία το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2024, την...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Αμαρουσίου για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, με απόφαση του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» καλεί τα μέλη και τους φίλους της στο παραδοσιακό κρητικό γλέντι, που διοργανώνει σε συνεργασία με το...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Μακρυγιάννη και...