fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ξενάγηση της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου στη μεγάλη επετειακή έκθεση «1821 πριν και μετά» στο Μουσείο Μπενάκη

Την ευκαιρία ξενάγησης στη μεγάλη επετειακή έκθεση για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση «1821 πριν και μετά» στο Μουσείο Μπενάκη, είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και στελέχη της Δημοτικής Αρχής την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, από τον επιστημονικό Διευθυντή του Μουσείου Γιώργο Μαγγίνη.

Θ. Αμπατζόγλου: «Όλοι οι Έλληνες πρέπει να επισκεφτούν την έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση του ‘21»

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Kατερίνας Σακελλαροπούλου και είναι αποτέλεσμα σύμπραξης του Μουσείου Μπενάκη, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν χίλια διακόσια αντικείμενα που «διηγούνται» περισσότερα από εκατό χρόνια ιστορίας (1770-1870) σε 2.500 τετραγωνικά μέτρα.

Η εκθεσιακή αφήγηση που πραγματοποιήθηκε από τον κ. Γ. Μαγγίνη,  μέσα από έργα τέχνης και αρχειακά τεκμήρια που διαθέτουν στις συλλογές τους οι τρεις τράπεζες, καθώς και μέσα από το πλούσιο υλικό που διαθέτει το Μουσείο Μπενάκη, το οποίο συγκεντρώθηκε χάρη στους δεσμούς εμπιστοσύνης που αυτό διατήρησε – ήδη από την ίδρυσή του –  με τις οικογένειες των αγωνιστών και των πρωταγωνιστών της Επανάστασης του 1821.  Σημαντικά είναι επίσης και τα δάνεια που έχουν εξασφαλιστεί από μεγάλα μουσεία του εξωτερικού και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Δήμαρχος και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν μοναδικά ζωγραφικά έργα, προσωπικά αντικείμενα πρωταγωνιστών της Επανάστασης και ιστορικά κειμήλια, πλαισιωμένα από σπάνιο αρχειακό υλικό, χωρισμένο σε τρεις  ενότητες που ζωντανεύουν την πορεία προς την εθνική Επανάσταση (ενότητα I: 1770-1821), την εξέλιξη του πολέμου της ανεξαρτησίας και την ολοκλήρωση του Αγώνα (ενότητα ΙΙ: 1821-1831) καθώς και τη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους και τις πρώτες δεκαετίες της ανάπτυξης και λειτουργίας του (ενότητα ΙΙΙ: 1831-1870).

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μετά το πέρας της ξενάγησης και περιήγησης στους χώρους της έκθεσης, συνεχάρη τον Επιστημονικό Διευθυντή, και όλο το προσωπικό του Μουσείου όχι μόνο για την συγκεκριμένη έκθεση αλλά και για τις υψηλές υπηρεσίες πολιτισμού που προσφέρουν στην πατρίδα μας, αναφέροντας ενδεικτικά: «Όλοι Έλληνες πρέπει να επισκεφτούν την έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη που αποτυπώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο τις συνθήκες που οδήγησαν στην Ελληνική Επανάσταση, τα γεγονότα της ίδιας της Επανάστασης και την περίοδο μετά από αυτή. Είναι μία έκθεση Ιστορική, Εθνική, που μέσα από σπάνια αντικείμενα και κειμήλια, αποτυπώνει και περιγράφει τη δίψα των Ελλήνων για Ελευθερία. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της σπουδαίας προσπάθειας».

Επιπλέον ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον CEO της Samsung Electronics Hellas Byung Moo Shin για τη διοργάνωση της ξενάγησης, δεδομένου ότι η Samsung Electronics Hellas είναι ο επίσημος τεχνολογικός χορηγός του Μουσείου Μπενάκη.

Κατά την επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννης Νικολαράκος, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Κων/νος Ρώτας, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Ρένα Χαλιώτη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς Γιάννης Ιωαννίδης και η Σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα πολιτισμού Άννα Βαγιωνά.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 25, 2022 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
28°C αίθριος καιρός
δευ07/25 τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28 παρ07/29
αίθριος καιρός
36/27°C
αίθριος καιρός
34/26°C
αίθριος καιρός
36/26°C
αίθριος καιρός
35/26°C
αίθριος καιρός
33/23°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο κτήριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM 97,8 και η εφημερίδα Real News στη συμβολή της λεωφόρου...