Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Υπεράνθρωπες προσπάθειες – Αναλυτικά η κατάσταση στο Μαρούσι μετά τη σφοδρή κακοκαιρία

Η κακοκαιρία έφερε αντιμέτωπο το δήμο Αμαρουσίου με πολλά προβλήματα. Το κυριότερο είναι η διακοπές ρεύματος σε γραμμές της ΔΕΔΔΗΕ στις περισσότερες περιοχές του Αμαρουσίου. Συγκεκριμένα:

 • Σημειώθηκε πτώση 70-80 δέντρων τα μισά από τα οποία έχουν πέσει σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να μείνουν πολλές περιοχές του Αμαρουσίου χωρίς ηλεκτροδότηση. Τα συνεργεία του δήμου απομακρύνουν πεσμένα δέντρα και εργάζονται έως ότου απομακρυνθούν όλα. Ταυτόχρονα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τη ΔΕΔΔΗΕ ώστε να λυθούν άμεσα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε όσες περιοχές συνεχίζεται το πρόβλημα.
 • Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας, Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου βρίσκονται στους δρόμους από τα ξημερώματα της 24ης Ιανουαρίου και σε συνεχή επικοινωνία με τη Γραμμή του Δημότη. Επιχειρούν διαρκώς προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας και να συνδράμουν τους συμπολίτες μας. Παράλληλα η Γραμμή Δημότη 15321 λειτουργεί όλο το 24ωρο με τη βοήθεια και δημοτικών συμβούλων ώστε να καταγραφούν όλες οι αναφορές προβλημάτων. Από το Μαρούσι24 δοκιμάσαμε κλήση για αναφορά προβλήματος που είχαμε από αναγνώστες και όλα κύλισαν ομαλά.
 • Συνεργεία του δήμου δουλεύουν νυχθημερόν για τη διάνοιξη δρόμων. Προτεραιότητα δίνεται στους κεντρικούς δρόμους του Αμαρουσίου ώστε να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους. Τα συνεργεία αυτά παράλληλα εργάζονται ώστε να επιτευχθεί η διάνοιξή των δρόμων προς τα νοσοκομεία και να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα τα ασθενοφόρα. Χθές μόνο βράδυ τα συνεργεία μετέφεραν 5 πολίτες αποκλεισμένους στο χιόνι και η δημοτική συγκοινωνία μπήκε σε λειτουργία για να μεταφέρει κόσμο που παράτησε ο ΗΣΑΠ στο σταθμό Ειρήνη.
 • Μετά από έρευνα στα κοινωνικά δίκτυα είδαμε να βοηθούν στον καθαρισμό, στο τηλεφωνικό κέντρο και στο συντονισμό της όλης προσπάθειας οι:
  – Δήμαρχος, Θεόδωρος Αμπατζόγλου
  – Αντιδήμαρχοι, Ι. Ιωαννίδης, Ν. Κατσίγιαννης, Β. Κάββαλος,  Π. Κόνιαρης, Ι. Νικολαράκος, Κ. Ρώτας, Δ. Σμυρνής, Σ.Τσιπουράκης.
  – Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Μάχη Νικολαράκου.
  καθώς και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Θ. Αμπατζόγλου.

Μεγάλη προσοχή:

Επειδή έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά εγκλωβισμού αυτοκινήτων από πολίτες που βγήκαν απλά βόλτα, θερμή παράκληση από τους υπεύθυνους όσοι επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν το ΙΧ τους να φέρουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ευχόμαστε καλή δύναμη σε όσους επιχειρούν και υπομονή στους συνδημότες μας που ακόμα ταλαιπωρούνται.

 

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων Αγωνιστών...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Θύμα διάρρηξης έπεσε μία 80χρονη στο Μαρούσι το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου με το περιστατικό να παίρνει ιδιαίτερη διάσταση λόγω των προσωπικών αντικειμένων...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα Pet City μαζί με την οργάνωση Dogs’ Voice, διοργάνωσαν την 16η ημέρα υιοθεσίας, και συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της καμπάνιας Act Pawsi+ive με...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα διανοίξεων των οδών Λάρνακος και Μυκηνών στις περιοχές Σωρού και Αγίου Θωμά αντιστοίχως. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου επέβλεψε...