fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Υπό κατάληψη το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου. Κύριος λόγος η άδικη βαθμολόγηση

Σε κατάληψη του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου προχώρησαν σήμερα, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, οι μαθητές με κύριο λόγο την άδικη βαθμολόγηση και έλλειψη καταννόησης στην τάξη της 3ης Λυκείου από τους καθηγητές.

Η ανακοίνωση του 15μελούς:

“Έπειτα από γενική συνέλευση και συζήτηση με τους μαθητές του σχολείου μας, το 15μελες αποφάσισε να προβεί στη συμβολική κατάληψη του σχολείου μας. Όλοι οι μαθητές ευελπιστούμε να εισακουστούν τα αιτήματα που θα παραθέσουμε παρακάτω, προκειμένου να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του σχολείου μας, καθώς και την αποφυγή πιθανόν συγκρούσεων μεταξύ μαθητών – καθηγητών, διασφαλίζοντας, έτσι, την ομαλή λειτουργία του. Θέλουμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας για τους εξής λόγους:

Κύριος και πρωταρχικός λόγος για την πράξη αυτή είναι η άδικη βαθμολόγηση και έλλειψη κατανόησης προς τους μαθητές ιδιαίτερα της 3ης Λυκείου από τους καθηγητές, κάτι που επιβεβαιώθηκε με την παράδοση των ελέγχων επίδοσης τετραμήνου. Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε απαξιωτική, αφού ήταν προφανέστατη η έλλειψη κατανόησης και η ένδειξη βοήθειας/συμπαράστασης, αγνοώντας την διαρκή ψυχοσυναισθηματική φόρτιση και πίεση των Πανελλαδικών εξετάσεων. (Να τονιστεί πως για μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού ο βαθμός απολυτηρίου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο).

-Θα θέλαμε, επίσης, να επισημάνουμε τον πλημμελή έλεγχο της πυροπροστασίας του σχολείου μας (πυροσβεστήρες, πυροσβετικές φωλιές, πυροσβεστικοί σταθμοί, αισθητήρες πυρανίχνευσης), κάτι το οποίο θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών.

-Όπως έχει παρατηρηθεί, η κατάσταση των χώρων υγιεινής (τουαλέτες αγοριών – κοριτσιών) είναι απαράδεκτη, καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη σαπουνιού και χαρτιού υγείας, ενώ, ιδιαίτερα στις ανδρικές τουαλέτες, οι περισσότερες δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανεπιθύμητες οσμές και να αποτελεί εστία μολύνσεων.

-Θα θέλαμε να τονίσουμε την απουσία αθλητικές εγκατάστασης (μπασκέτες), η οποία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την αρχή της χρονιάς. Κάτι για το οποίο απατούμε την άμεση επαναλειτουργία τους.

-Σημαντικό λόγο αποτελεί το νέο νομοσχέδιο Παιδείας που αφορά την εξίσωση των πανεπιστημίων με τις ιδιωτικές σχολές, δίνοντας στους απόφοιτους ίσες ευκαιρίες για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Ελπίζουμε πως θα δείξετε την απαραίτητη κατανόηση προς τους προαναφερόμενους λόγους και μην ξεχνάτε πως και εσείς οι ίδιοι υπήρξατε μαθητές, επιδιώκοντας τον ίδιο στόχο. Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς νιώθουμε;

* Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θίξουμε την διεύθυνση, παρά μόνο να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια και την ενόχλησή μας”

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Ιούλ 3, 2022 - Κυρ
Μαρούσι, Ελλάδα
26°C αίθριος καιρός
κυρ07/03 δευ07/04 τρι07/05 τετ07/06 πέμ07/07
-/26°C
αίθριος καιρός
29/22°C
αίθριος καιρός
31/20°C
αίθριος καιρός
32/22°C
αίθριος καιρός
33/24°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε μία ακόμη δράση «Νοιάζομαι»,  προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου για την προστασία των αδέσποτων της πόλης που αφορά σε συγκέντρωση τροφών και φαρμάκων για τα αδεσποτάκια σκύλους και...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το σοβαρό, τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην λεωφόρο Κηφισίας κατέγραψε κάμερα ασφαλείας από κατάστημα της περιοχής....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μετά από ένα ικανό διάστημα πιλοτικής λειτουργίας και εκπαίδευσης του προσωπικού του Δήμου που εμπλέκεται με την εξυπηρέτηση των Δημοτών, η ανανεωμένη υπηρεσία «Γραμμή Δημότη...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Με στόχο την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας του Αμαρουσίου, συνεχίζεται το πρόγραμμα του Δήμου «Πολιτιστικές Διαδρομές», που χαίρει πραγματικά μεγάλης ανταπόκρισης. Ο Δήμαρχος της...