Με 233 μονάδες αίματος ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος, μετά την 43η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου

Με επιτυχία διεξήχθη η 43η Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, το διήμερο από 19 έως 20 Ιουνίου 2023 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

246 εθελοντές αιμοδότες, εκ των οποίων οι 46 ήταν νέοι εθελοντές αφιέρωσαν λίγα λεπτά από το χρόνο τους για να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό της ζωής για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση αίματος.

Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των αιμοδοτών από το επιστημονικό προσωπικό του κινητού συνεργείου του νοσοκομείου Φλέμινγκ , συγκεντρώθηκαν 233 μονάδες αίματος που ενισχύουν τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος.

Παράλληλα με την 43η Εθελοντική αιμοδοσία, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, καθώς και λήψη δείγματος στοματικού επιχρίσματος σε 17 εθελοντές που το επιθυμούσαν  για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, μέσω του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας». Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού 213 2031911.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου ευχαριστεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες, τον καθένα ξεχωριστά, που για ακόμη μία φορά έδωσαν το παρών στην υπέρτατη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς.

Την επίβλεψη για τη διεξαγωγή της 43ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) κ. Πέτρος Κόνιαρης με τη συνδρομή του προσωπικού του Οργανισμού.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις Coca Cola 3EBread Factory και Pizza Fan για τις ευγενικές χορηγίες.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου παραμένει ανοικτή στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» για όσους εθελοντές αιμοδότες επιθυμούν να προσφέρουν αίμα.

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι:H γοργόνα του Αμαρουσίου(+video)

Αρκεί ένας περίπατος στην καρδιά της πόλης μας και...

Μαρούσι:Η κρήνη Καλλιρρόη επί της πλατείας Ηρώων το 1930

Η κρήνη Καλλιρόη επί της πλατείας Ηρώων τοποθετήθηκε το...

Η Κασταλία του Αμαρουσίου

Σύμφωνα με την μυθολογία η Κασταλία φέρεται να είναι ποτάμια Νύμφη....

Μαρούσι:Ο Κ.Μητσοτάκης επιθεώρησε τις εργασίες στο ΟΑΚΑ

Τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αναβάθμιση...

Τριήμερος καύσωνας με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 43 βαθμούς Κελσίου

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία τις...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img