Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
30.7 C
Marousi

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκαν τα έργα διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς

Την ένταξη των έργων διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» του ΕΣΠΑ 2021-2027,  με δικαιούχο της Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 27. 057.700 ευρώ και αφορά έργα διευθέτησης στο ρέμα Σαπφούς, που καλύπτουν τα όρια των Δήμων Αμαρουσίου και Κηφισιάς έως την είσοδο στον αγωγό διέλευσης της Αττικής Οδού.

Η σχετική πράξη ένταξης εκδόθηκε από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής.

Μετά τη θετική εξέλιξη σε αυτό το μείζον ζήτημα για την ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου τόνισε:

«Χαιρετίζουμε την ένταξη των έργων διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς  στο ΕΣΠΑ 2021-2027, που πιστώνεται ως αποτέλεσμα συνέπειας, αποφασιστικότητας και αποτελεσματικότητας στον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση, στον οποίο εκθέσαμε στο πλαίσιο των επαφών, της εποικοδομητικής συνεργασίας μας
και της συστηματικής δουλειάς τη σπουδαιότητα του έργου για το Μαρούσι.

Πρόκειται για το πιο σημαντικό έργο υποδομής που πρόκειται να υλοποιηθεί στην πόλη μας τα τελευταία 30 χρόνια. Η υλοποίησή του ανοίγει το δρόμο και για μια σειρά παράπλευρων έργων που αφορούν τα όμβρια της περιοχής. Με την ολοκλήρωσή τους χρόνια προβλήματα των κατοίκων θα  έχουν επιλυθεί.

Πλέον βρίσκεται στην ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής που είναι και κατά το νόμο αρμόδια για τη διευθέτηση του ρέματος, να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η δημοπράτηση του έργου, ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος».

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι: Ανήλικοι περικύκλωσαν άνδρα και του άρπαξαν την αλυσίδα από τον λαιμό, συνελήφθη 17χρονος

Θύμα ληστείας έπεσε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ένας...

Μαρούσι-εορτάζει σήμερα το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου δίπλα στο ΚΑΤ

Η γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου γιορτάζεται στις...

Μαρούσι: Σαν σήμερα το διπλό φονικό – 25χρονος κατακρεούργησε τη θεία και την ξαδέλφη του

Σαν σήμερα, στις 24 Ιουνίου του 1965 ένα έγκλημα...

Μαρούσι: Παραμένει κλειστός ο δημοτικός κινηματογράφος “Μίμης Φωτόπουλος”

Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε συνηθίσει ο δημοτικός κινηματογράφος...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img