Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου, 2026
10 C
Marousi

41η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου στις 10, 11 και 12 Οκτωβρίου 2022

Τριήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, με την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης και ασφάλειας των συμμετεχόντων στην αιμοδοσία από τη λοίμωξη covid-19, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Η εθελοντική προσφορά αίματος είναι έμπρακτη έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο. Με τη συμμετοχή μας στην 41η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου ενισχύουμε την Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στην αυξημένη ζήτηση σε φιάλες αίματος από συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση.

Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Δημητρίου Μόσχα), τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

  • Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 από τις 14:00 έως τις 19:30
  • Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 από τις 9:00 έως τις 13:30
  • Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 από τις 14:00 έως τις 19:30

Για την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφάλειας, οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να κλείσουν ραντεβού στην τηλεφωνική γραμμή της αιμοδοσίας: 213-20.31.940.

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, στο οποίο συμμετέχει επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου απευθύνει πρόσκληση στον καθένα χωριστά που μπορεί να δώσει αίμα, να συμμετέχει στην 41η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου, ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στη διατήρηση της ελπίδας για ζωή των συμπολιτών μας που θα βρεθούν στην ανάγκη για μετάγγιση αίματος.

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Παράλληλα, με την Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση του κοινού, καθώς και λήψεις σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, σε όσους αιμοδότες επιθυμούν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι: Επικίνδυνα πεζοδρόμια σε πολυσύχναστο κόμβο(+video)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ στον κόμβο...

Μαρούσι: Πρόγραμμα Ι.Ν. Άγιου Ανδρέα Συγγρού- Ο μοναδικός ορθόδοξος ναός γοτθικού ρυθμού στην Ελλάδα

Ο Βαυαρός αρχιτέκτονας Ερνέστος Τσίλλερ σχεδίασε τη Βίλλα Συγγρού...

Μαρούσι: Βίντεο με φλεγόμενο αυτοκίνητο στη μέση της λεωφόρου Κηφισίας

Το βίντεο ξαφνιάζει, καθώς η λεωφόρος μοιάζει κενή, με...

Μαρούσι: Οδηγός χτύπησε ηλικιωμένο που είχε αγκαλιά την εγγονή του

Απαράδεκτη συμπεριφορά επέδειξε οδηγός στο Μαρούσι όταν χτύπησε έναν ηλικιωμένο,...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img