Θ. Αμπατζόγλου: «Η τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού του Κέντρου Κεραμικής Τέχνης αποτελεί μείζων ζήτημα και αφορά στην ταυτότητα της πόλης»

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Νίκο Βαλλάτο.

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Νίκο Βαλλάτο και τον Γ. Γραμματέα της Ένωσης Αγαμέμνονα Δάνο, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Κων/νου Ρώτα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επανειλημμένως διατυπωμένη πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για την ιδιοκτησιακή τακτοποίηση του χώρου που εδρεύει το “Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής” στο Μαρούσι, καθώς και η επικείμενη διοργάνωση της 58ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: «Το Κέντρο Κεραμικής Τέχνης στο Μαρούσι και όλα όσα συμβαίνουν σε αυτό όπως η φιλοξενία επαγγελματιών της κεραμικής και αγγειοπλαστικής, το ΙΕΚ Κεραμικής, η έκθεση και άλλα πολλά, συνιστούν ένα από τους κυριότερους άξονες παραγωγής Πολιτιστικών προϊόντων και υπηρεσιών στην πόλη μας. Οφείλουμε να προασπίσουμε αυτή τη δραστηριότητα που συνδέεται άμεσα με τη βαθύτερη πολιτιστική κληρονομιά και ταυτότητα του Αμαρουσίου. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να τακτοποιηθεί το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και πρόθεσή μας είναι να περιέλθει το Κέντρο Κεραμικής Τέχνης στον Δήμο Αμαρουσίου, από το ΤΑΙΠΕΔ που ανήκει τώρα. Με τον κ. Βαλλάτο συζητήσαμε αυτή την προοπτική που τον βρίσκει απόλυτα θετικό, προκειμένου να μπορέσει ο Δήμος Αμαρουσίου ως κάτοχος πλέον, να ανακαινίσει και να διαμορφώσει τον χώρο και τις δραστηριότητες του Κέντρου, με σεβασμό στην σπουδαία παράδοση και σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες για εξωστρέφεια και παραγωγή πλούτου».

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι: Λαμπρός ο εορτασμός της Εθνική Επετείου της 25ης Μαρτίου

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Μαρούσι, παρουσία...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ Αμαρουσίου

Ανακοινώνεται η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ...

Μαρούσι: Αλλαγή στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου  αποδέχθηκε την παραίτηση της Γενικής Γραμματέως...

Οι νίκες κατά των Τούρκων στο Μαρούσι το1821

Στις αρχές Νοεμβρίου 1821 οι επαναστατημένοι Έλληνες νικούν τους...

Μαρούσι:Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμώντας τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 γιορτάζει με...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img