Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΓΕΝΙΚΑ

Ρεκόρ εθελοντικών δράσεων στο Μαρούσι ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου 2021) και των σχετικών εθελοντικών πρωτοβουλιών που υποστηρίζονται από το Δήμο Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου  πραγματοποίησε την Παρασκευή 28  Μαΐου 2021, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, συνάντηση με τους εκπροσώπους των συλλόγων που συμμετέχουν στη δράση «Save Your Hood».

Η εθελοντική ομάδα «Save Your Hood» διοργανώνει δράσεις καθαρισμού σε 6 γειτονιές του Αμαρουσίου υπό την αιγίδα και στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και υπό το συντονισμό του Γραφείου Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού του Δήμου.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων και των συλλόγων για την προσφορά τους και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Mε το παράδειγμα όλων μας και τη δραστηριότητά μας, χτίζουμε μία νοοτροπία υπεράσπισης της ίδιας της ζωής μας, η οποία είναι ταυτισμένη με την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος και του χώρου μας, δημόσιου και ιδιωτικού. Τα συνθήματα των δράσεων “φροντίζουμε την πόλη,  “αλλάζουμε τη νοοτροπία μας” και “γνωρίζω, φροντίζω, καθαρίζω τη γειτονιά μου,  είναι άρρηκτα δεμένα με αυτό που πρέπει όλοι να κάνουμε στην καθημερινότητά μας για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Νέας γενιάς και Εθελοντισμού Γιάννης Ιωαννίδης ανέφερε ότι σημασία της δράσης, εκτός της απομάκρυνσης απορριμμάτων, είναι και η εκπαίδευση της νέας γενιάς στον τρόπο αντίληψης του περιβάλλοντος.

Χαιρετισμό απέστειλε επίσης και ο ιδρυτής της «Save Your Hood» Βασίλης Σφιακιανόπουλος.

 

 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη εκτός από τους εκπροσώπους της πρωτοβουλίας «Save Your Hood» και των Συλλόγων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Σμυρνής και οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας Σ. Τσιπουράκης, Περιβάλλοντος Ρ. Χαλιώτη, Καθαριότητας Ε. Κατσιγιάννης.

 

Οι δράσεις όλες θα γίνουν το Σάββατο 05.06.21 και ώρα 10:30 πμ

Τα σημεία καθαρισμού που επιλέχθηκαν από την «Save Your Hood» είναι :

 

·        ΔΑΣΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ 

Σημείο Συνάντησης Κεντρικό Parking ΙΓΕ

 

·        ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΕΛΑ  

Σημείο Συνάντησης: Όπισθεν εισόδου κτήματος Συγγρού (στο σημείο που τριχοτομείται η Ευκαλύπτων)

 

·        ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΡΕΜΑΤΙΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ

Σημείο Συνάντησης Μελισσίων και Σολωμού έξω από την παιδική χαρά

 

·        ΑΛΣΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ 

Σημείο Συνάντησης : Άλσους και Παραδείσου γωνία

 

·        ΠΑΡΑΡΕΜΑΤΙΟΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ

Σημείο Συνάντησης στην Παιδική χαρά επί της Κορυτσάς

 

·        ΠΑΡΚΟ ΤΣΑΡΟΥΧΗ  

Σημείο Συνάντησης Πλουτάρχου και Κνωσού

 

Τέλος υπό την αιγίδα και στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνεται και η δράση εθελοντικού καθαρισμού από τονΕξωραϊστικό Σύλλογο Σωρού και Λάκκας Κόττου, με το σύνθημα “Γνωρίζω, Φροντίζω, Καθαρίζω, τη Γειτονιά μου”, το Σάββατο 5 Ιουνίου, στα σημεία συνάντησης:

·        Πλατεία Ζεκάκου ώρα : 10:00 πμ

·        Οδός Αγίου Ελευθερίου και Αμμοχώστου (παραρεμάτια περιοχή) ώρα : 11:15 πμ

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων Αγωνιστών...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Θύμα διάρρηξης έπεσε μία 80χρονη στο Μαρούσι το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου με το περιστατικό να παίρνει ιδιαίτερη διάσταση λόγω των προσωπικών αντικειμένων...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα Pet City μαζί με την οργάνωση Dogs’ Voice, διοργάνωσαν την 16η ημέρα υιοθεσίας, και συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της καμπάνιας Act Pawsi+ive με...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανακοινώνεται πως με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, το Δάσος Συγγρού καθώς και τα Σχολεία Αναβρύτων (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) θα παραμείνουν κλειστά κατά τις ημερομηνίες...